Yaz ayları yaklaşırken çeşitli kilo verme yöntemlerini uygulayanlar, bulguru diyet listelerine eklemek için araştırmalara başladı. Piriç pilavına göre daha düşük kalorisi olduğu bilinen bulgurun pişirilme yöntemleri büyük bir etken. Peki, bulgur kilo aldırır mı, bulgur pilavı kilo yapar mı? İşte, bulgur pilavı ile ilgili merak edilenler...
#Bulgur Zayıflatır Mı?Elma gibi bir meyve yemenin sağlığa faydaları herkes tarafından bilinir. Elmanın bizim için ne kadar iyi olduğunu ve her gün en az beş porsiyon meyve ve sebze yemeyi hedeflememiz gerektiğini biliyoruz, ancak meyve ve sebzelerin hangi kısımlarını yiyoruz? Örneğin tohumları ve çekirdekleri... Ayçiçeği tohumları gibi bazıları kendi başlarına gıda olarak kabul edilirler ve proteinle paketlenirler. Peki ya elma çekirdekleri? Bunun yerine biraz elma suyu içmek daha iyi olabilir mi? İşte elma çekirdeği zararlı mı, faydaları neler sorularının yanıtları…
#Elma ÇekirdeğiGünümüzde sağlıklı beslenmek oldukça önem taşıyor. Özellikle sebze ve meyve de en sağlıklı gıdalar arasında yer alıyor. Ayrıca bu besinlerin etli kısmının yanı sıra çekirdekleri de bazı durumlarda tüketilebilir. Elma çekirdeği nedir ve neye iyi gelir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kusursuz zarif bir ele sahip olmanın yolu bakımdan geçiyor. Bakım ürünleri koleksiyonuna yeni ürünler ekleyen Inglot, tırnak bakımında da iddialı. Inglot zengin içerikli tırnak bakım yağları ve cilalarıyla da tırnakların güçlenmesini ve manikürün uzun ömürlü olmasını sağlıyor.
#İnglotDünyanın en küçük sanat eserleri Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde yerini aldı. Ukraynalı sanatçı Mykola Syadristy’nin “Mikro Minyatür Eserler Sergisi” Beylikdüzü’nde sergilendi. Gözle görülmeyip mikroskopla incelenen sergi, yoğun ilgi görüyor. 50 yıldır, eşi benzeri olmayan, tek elden çıkan ve gözle görülmeyen eserler üreten Mikro Minyatür Sanatçısı Mykola Syadristy, sergisini Beylikdüzü’nde açtı. Yoğun matematiksel hesaplar kullanarak üzüm çekirdeği, saç teli, yarım elma çekirdeği, haşhaş tohumu gibi daha birçok maddenin üzerine altın ve değişik materyallerden yapılan gemi, deve, insan figürleri görenleri büyüledi.
#MikroÇocukluğumuzda büyüklerimiz biz meyve yerken ‘Soyma kabuğunu çocuğum, vitamini kabuğunda…’ derdi de çoğumuz onları dinlemezdik. Portakalı soyduğumuzda etrafında kalan beyaz tabakayı ince ince soyar, mandalinanın arasındaki beyaz lifleri titizlikle ayıklardık. Meğer büyüklerimizin bir bildiği varmış. Meyvenin sadece kendisinin değil, kabuklarının da şifa deposu olduğunu bilim dünyası kanıtladı desek yanlış olmaz.
#SağlıkMakarnayı kim sevmez! Hem doyurucu hem de lezzetli. Farklı malzemelerle, damak tadınıza uygun çok çeşitli makarnalar hazırlayabilirsiniz. İster ana yemek ister eşlikçi olsun; her koşulda lezzetli ve besleyici bir seçenek bu. Klasik reçetelerin yeri ayrı ama makarna salataları görselliğiyle de sofraları güzelleştiriyor.
#Sahrap SoysalÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentte kurulacak Kocasinan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi'nin 1 milyon 237 bin metrekareden oluşacağını belirterek, "Seralarda üretim yapılacak, her hava koşulunda üretim devam edecek. Kayseri, hem kendi ihtiyacı olan meyve ve sebzeyi üretecek hem de çevre illere ve özellikle de yurt dışına ithal edebilecek." dedi.
#KocasinanVejetaryen ya da vegan beslenmeye ilgi duyan, bu işe yeni başlayanlar için buzdolabı ve kilerin dönüşümü, sık kullanılan malzemelerin değişimi zorlu bir süreç. Ben de alışveriş listenize ilham vermesi için kendi vazgeçilmezlerimi kategorilere ayırdım ve iki besleyici tarifimi ekledim.
#BitkiKendinizi biraz gergin, biraz stresli, biraz mutsuz, hissettiğinizde eliniz sebepsizce çikolataya mı gidiyor? Peki yedikten sonra duygu durumunuzu hiç gözlemlediniz mi? Mutlu mu oluyorsunuz yoksa ölçüyü kaçırdığınızı hissedip ‘kilo alacağım’ diyerek suçluluk duygusuna kapılıp mutsuz mu? Acaba çikolata yerine sizi mutlu edebilecek besinler neler? Hangi çikolata diğerlerine göre daha masum? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#ÇikolataKalp hastalıklarının ortaya çıkışında pek çok etken bulunuyor. İlk başta akla fiziksel hareketlilik, sigara-alkol tüketimi ve stres gibi faktörler gelse de en önemli unsur beslenme şekli! Bitkisel beslenmenin önleyici etkilerini araştıran bilim insanları, kalp sağlığını tehdit eden yüksek kolesterole karşı artık Portfolio (portföy) diyetini öneriyor. Yeni yapılan çalışmayla bir kez daha etkisi kanıtlanan diyet, sağlık için sihirli bir çözüm olarak yorumlanıyor. Peki Portfolio diyeti nasıl oluyor da kalp hastalıklarını önlüyor? Diyette hangi besinleri tüketmek gerekiyor? Popüler diyetlerin tahtını sallamaya aday olan Portfolio diyetini Uzman Diyetisyen Aslıhan Altuntaş ile mercek altına aldık.
#SağlıkNe şanslıyız ki hem topraklarımızda yetişen hem mutfağımızda pişen şifa kaynağı sayısız fonksiyonel gıdaya zaten sahibiz.C vitamini içeriğiyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olan kuşburnu, antioksidanlar bakımından zengin ve inflamasyonu azaltmaya yardımcı olan sumak, meyvelerden böğürtlen ve çok sevdiğimiz mercimek çorbası bunlardan birkaçı…
#Deniz YoldaçHayvanlar, doğada bulunan canlı türlerinden biridir. Kendi içinde yüzlerce türe ayrılır. Türlerinden biri kuşlardır. Kuşlarda kendi içerisinde farklı cinslere ayrılmaktadır. İri kuşlardan biri olan papağanlarda kuş cinsi içerisinde evcilleştirilmiş olup hatta konuşabilen bir kuştur. Bu yüzden her daim merak konusu olur. Özellikle papağan besleyenler daha detaylı araştırma içerisine irerler. Çünkü papağanlar her şeyi yemezler. Peki, papağan ne yer nasıl beslenir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Papağan Ne Yer?