Elisa testi, araştırılan isim olmaya başladı. Genel olarak hastaneye bir hastalık, bir enfeksiyon ya da viral bir neden ile gidildiğinde, vücutta hastalığın tespit edilmesi için bazı testler uygulanır. Uygulanan bu testlerin en başında Elisa testi gelir. Elisa testi sıkça duyulan ve en çok kullanılan testlerden biridir. Elisa testi nedir ve ne işe yarar? Elisa testi nasıl yapılır? İşte detaylar.
#Elisa Testi Nasıl YapılırGenel olarak hastaneye bir hastalık, bir enfeksiyon ya da viral bir neden ile gidildiğinde, vücutta hastalığın tespit edilmesi için bazı testler uygulanır. Uygulanan bu testlerin en başında Elisa testi gelir. Elisa testi sıkça duyulan ve en çok kullanılan testlerden biridir. Elisa testi nedir ve ne işe yarar? Elisa testi nasıl yapılır? İşte detaylar.
#Elisa Testi Nedir?Eritropoetin, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan Eritropoetin nedir öğrenebilir ve ne işe yaradığı hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Eritropoetin nedir? Ne işe yarar? Erittopoetin nerede üretilir ve sentezlenir tüm detaylarıyla derledik.
#SözlükHIV virüsü vücudun çeşitli dokularına yerleşebilen ve etkisini bağışıklık sistemi üzerinde gösteren hastalıkların başında geliyor. Korumasız cinsel ilişkiye girmek, damar içi ilaç bağımlısı olmak, risk grubunu oluşturan etmenler olarak sıralanıyor. HIV virüsü ayrıca HIV'li bir kadından çocuğuna emzirme sırasında da geçebiliyor. Hastalığın tedavi sürecinde ise hastanın mutlaka doktor kontrolünde olması gerekiyor. Peki, HIV virüsü nedir? İşte, HIV hastalığı ile ilgili merak edilen bazı bilgiler.
#HIV NedirNipah Virüsü gündemde yer alan konuların başında geliyor. Tüm dünya koronavirüs salgını ile mücadele verirken, Nipah Virüsü ile ilgili bilim insanlarından açıklama geldi. Asya Kıtası'nda yoğun olarak bulunan Nipah virüsü, ateş, baş ağrısı, kas ağrısı (miyalji), kusma ve boğaz ağrısı gibi grip benzeri belirtiler ile kendisini belli ediyor. Araştırmalara göre NİV belirtileri arasında ateş, baş ağrısı, kas ağrısı bulunuyor. İşte, Nipah Virüsü ve Nipah Virüsü belirtileri ile ilgili ayrıntılı bilgiler.
#NipahNipah virüsü, tüm dünya koronavirüs salgınıyla mücadele verirken gündeme geldi. Bilim insanlarına göre, yarasaların COVID-19, SARS, MERS, Ebola, Nipah virüsü olmak üzere salgınları ortaya çıkaran çok sayıda virüsün kaynağı olduğu düşünüyor. İlk defa Malezya ve Singapur’da 1998 ve 1999 yılları arasında görülen nipah virüsünün insanlar ya da hayvanlar için herhangi bir tedavisi bulunmuyor. Zoonotik bir virüs olan bu virüsle enfekte kişilerde, akut solunum yolu hastalığı görülebiliyor. İşte, nipah virüsü (NİV) belirtileri ve hastalıkla ilgili ayrıntılar.
#Nipah Virüsü NedirEn anlaşılır haliyle insan bağışıklık yetmezliği olarak bilinen HIV, vücut direncini neredeyse çökertiyor. Direncin düşmesi ile de AIDS ortaya çıkıyor. İlk defa 1980’lerde ortaya çıkan bu virüs her geçen gün artarak devam ediyor. Pek çok şekilde bulaşabilen virüs hakkında tüm merak edilenleri 1 Aralık Dünya AIDS günü vesilesiyle Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Elnur Rufullayev açıkladı…
#AIDSAntikor, özetle kişinin vücuduna giren antijene yanıt olarak bağışıklık sistemi tarafından üretilen maddeyi ifade etmektedir. İmmünglobulin olarak da adlandırılır. Antikor testi kişinin hastalığa bağışıklık durumunu saptamak için yapılır. Peki, antikor testi nasıl yapılır? İşte, antikor testi hakkında merak edilen bazı bilgiler
#AntikorNormalleşme konusunda alınacak kararları takvimlendirme açısından büyük önem taşıyan antikor testleri için start verildi. Türkiye genelinde 150 bin kişiye örnekleme metoduyla test yapılacak. Hastalığı geçirip kanında antikor oluşanlara ileriki aşamalarda ‘bağışıklık belgesi’ verilmesi de tartışılıyor.
#GazetehaberleriTürkiye'de yaklaşık 6 bin, dünyada ise 35.3 milyon insan HIV virüsünün etkisinde. Eğer uygun şekilde tedavi edilirlerse, virüsün korkutucu evresi olan AIDS'den korunarak uzun yıllar yaşayabilirler. Tedavisi sanıldığından çok daha kolay, hatta ilaçlar artık o kadar etkili ki, virüs kanda saptanamayacak düzeye inebiliyor. Yine de tedbiri elden bırakmamak gerekiyor. Özellikle cinsel anlamda tek eşli olmak hala çok önemli. Bu anlamda HIV virüsünün zorluğunu fazlasıyla yaşayan iki çocuk annesi 42 yaşındaki H.G., bu zorlu hastalıkla nasıl mücadele ettiğini hurriyet.com.tr'ye anlattı.