Sağ bacağı ampute (kesilme) edilme kararı verilen 58 yaşındaki Erdoğan Demiröz, Özel Gazi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kadir Çeviker, Op. Dr. Alkan Arpaçay ve ekibi tarafından yapılan anjiyo, by-pass ve ekzozom tedavileriyle yeniden sağlığına kavuştu.
#1Eksozomlar, hücreler tarafından salgılanan ve hücresel iletişimi sağlayan küçük keseciklerdir. Bu kesecikler, hücreler arasında sinyal iletimini ve genetik materyal transferini sağlar. Proteinler, lipitler, nükleik asitler ve diğer biyolojik bileşenleri içeren hücresel içerikleri taşırlar.
#EksozomDERMATOLOJİ Uzmanı Dr. Ayşe Pınarbaşı, genç kalmanın sırrının yeni nesil hücre tedavisinde (eksozom tedavisi) olduğunu söyledi. Dr. Pınarbaşı, vücut kan sıvısından izole edilen doğal hücre parçacıkları (nanokesecikleri) olarak tanımlanan eksozomların, bazı genetik bilgiler ve proteinler için kök hücrelerden diğer hücrelere mekik görevi gördüğünü belirtti.
#Dr. Ayşe PınarbaşıAltı ay önce sağ ayak bileği üzerinde başlayan kronik yaranın hızla ilermesiyle ampute (kesilme) edilme kararı verilen 66 yaşındaki İlker Mez’in ayağı, Özel Gazi Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Uzmanları Op. Dr. Kadir Çeviker, Op. Dr. Alkan Arpaçay ve ekibi tarafından yapılan tedaviyle kesilmekten kurtuldu.
#1Azoospermi demek, sperm tahlillerinde ölü ya da canlı hiç sperm hücresi çıkmaması anlamına gelir. Aslında günümüzde az da rastlamıyoruz; yaklaşık her 100 erkekten bir ya da ikisi bu sorunla uğraşmakta. Azoospermi tedavisinde en çarpıcı gelişme, 1995 yılında testisten alınan spermle de baba olunabileceğini görmemizdi. Böylelikle o tarihe kadar hiçbir umudu olmayan ailelerin üçte biri dileklerine kavuştu. Birkaç sene sonra mikrocerrahi teknikle TESE ameliyatının uygulamaya başlamasıyla bu sayı daha da arttı. Nihayet 2015 yılında Japonya’dan bir ekip ROSI tekniğinde bazı değişiklikler yaparak, azoospermik erkeklerin tedavisine katkı sağladı. Peki, bundan sonra ne olacak, ileride nasıl bir tedavi bizi bekliyor?
#Azoospermi