Işkın otu, faydaları ve lezzeti dolayısıyla dikkat çekiyor. Işgın otu, pazarlarda erişilebilen ve yemek yapılabilen ot türleri arasında yer almaktadır. Ekşi ve biraz da mayhoş lezzette olan ışgının kiviye yakın bir tadı vardır. Kabuğu muz gibi soyulduktan sonra genelde tuza batırılıp çiğ olarak yenir. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir, faydaları nelerdir? İşte, o detaylar
#Işkın OtuBiraz mayhoş ama kendine has bir lezzeti var. Hiç denemeyenler için can erikle kivi karışımı bir tada sahip diye özetleyebilirim. Işgın genellikle kabuğunu soyup tuza batırarak çiğ yeniyor ama ben tatlılara ve içeceklere de çok yakıştırıyorum. Lif zengini bu malzemeye, serin yaz çaylarınızı demlerken mutlaka şans verin.
#IşgınDağlık alanlarda yetişen ışkın otu sağlığa faydaları ile dikkat çekiyor. Işgın otu olarak da bilinen ışkın salata ve yemeklerde kullanılmasının yanında alternatif tıpta da yer alıyor. Peki, ışkın otu nedir, neye iyi gelir? İşte, ışkın faydaları ve merak edilenler...
#Işgın Otu