Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli: "(Un fiyatları) Fakirin fukaranın ekmeğini fırsat bilip bunu bir şekilde kullanmaya çalışan fırsatçılara sesleniyorum, vatandaşın ekmeğine göz diktirmeyeceğiz. Yeni yıla kadar ekmekte fiyat artışı yok" açıklamasında bulundu.
#Son DakikaHamur işi ve türleri dünyanın neresine giderseniz gidin sofraların vazgeçilmezidir. CNN Travel da bazı kültürlerde “ekmek” olarak nitelendirilen “Dünyanın en iyi 50 hamur işi” lezzetini seçti. Listede Türkiye’den simit, Ermenistan’dan lavaş var. Yunanistan’da yaşayan ve haberi gören gazeteci arkadaşım aradı ve dedi ki: “Hayırdır! Baklavadan sonra simidimize de mi göz diktiniz!” Onu kapadım bu kez de Adana’dan ciğerci Mehmet abimiz aradı: “E bizim lavaşa Ermenistan lezzedi demişler, bir şey yaz da demesinler.” Osmanlı’nın hayli geniş bir coğrafyada yüzyıllarca hüküm sürmesi ve akabinde yaşanan savaşlar, göçler, değişen sınırlar “Bu yemek kime ait” tartışmalarını da beraberinde getiriyor sıklıkla. Bu tartışmalara şimdi simit ve lavaş da eklendi. Simit Yunanistan, lavaş da Ermenistan’ın mı yoksa ikisi de Türklerin mi?
#CNN TravelTİCARET Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, "Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ne ülke genelinde ne de herhangi bir il için tek başına ekmek fiyatı belirleme yetkisi bulunmamaktadır. Bu doğrultuda ekmeğe yüzde 15 zam yapıldığı yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır" denildi. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Fırıncılar Federasyonu’nun ekmeğe yüzde 15 zam yapması üzerine yazılı açıklamada bulundu.
#EKMEK