Fitness yaparken kullanılan pek çok hareket vardır. Özellikle sırt bölgesini çalıştırmak için yapılan hareketlerden biri de bent over barbell row hareketidir. Sizler için bent over barbell row nedir, bent over barbell row ne işe yarar, bent over barbell row nasıl yapılır, bent over barbell row hareketi hangi kasları ve nereyi çalıştırır sorularını yanıtladık. Ayrıca bent over barbell row yaparken nelere dikkat edilmelidir, bent over barbell row hareketine alternatif ne yapılabilir, bent over barbell row faydaları var mıdır tüm detayları ile derledik.
#Bent OverVücut sağlığının korunmasında hiç şüphesiz düzenli spor yapmanın büyük faydası bulunmaktadır. Bu kapsamda sağlık adına yapılabilecek pek çok sportif faaliyet bulunmaktadır. Bunlardan biri de elbette squat olmaktadır. Sizin için çok fazla merak edilen Squat nedir, nasıl yapılır ve ne işe yarar? Squat çeşitleri ve faydaları şeklinde belirlenmiş konu başlıklarını derledik
#Squat Nedir Nasıl Yapılır Ve Ne İşe Yarar?Bağışıklık sisteminin güçlenmesinde egzersizin büyük rol oynadığını söyleyen Fizyoterapist Çağıl Ertürk, “Evde yaptığımız egzersiz uygulamaları, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmekte. Aynı zamanda kardiyovasküler sistemimizi de güçlendirmekte ve beraberinde kemik sağlığımızı iyileştirmekte. Dolayısıyla egzersizin, uluslararası toplumlarda, farmakolojik olmayan bir ilaç yöntemi olduğunu söyleyebiliriz” dedi.
#Fizyoterapist Çağıl Ertürk65-74 yaş arası her dört kişiden sadece biri düzenli egzersiz yapıyor. Yaşlılar için düzenli egzersizin ömrün uzatılması dahil olmak üzere büyük faydaları vardır. İster caddede gezintiye çıkın, isterse evde basit egzersizler yapın ama hareketsiz kalmayın. Fizyoterapist Yrd. Doç. Dr. Gamze Şenbursa, evde yapabileceğiniz birkaç basit egzersizi sizler için hazırladı.
#Egzersiz ÇeşitleriBir kahramanlık destanı olan 300 Spartalı, dövüş sahneleriyle erkekleri gaza getirmiş olabilir ama bir o kadar komplekse soktuğu da kesin. Bazıları, başrol oyuncusu Gerard Butler başta olmak üzere askerlerin haddinden kaslı vücutlarına bakıp iç geçiren kadınlara sinirlenmiş, hepsinin sinema hilesi olduğunu bile iddia etmişti.
Yürüyüş yapmak, koşmak kadar yararlı mı? Eski popülerliğini kaybeden yogayı bırakıp pilates yapmayı mı seçmelisiniz? Kendiniz için en doğru egzersizi hâlâ bulamadıysanız, bu yazı tam size göre... İşte, vücuda sayısız faydaları bulunan egzersiz çeşitleri ve aralarındaki farklar.....
Sağlığımıza dikkat etmek bazen zor ya da zahmetli gibi görünebiliyor. Ancak kendisini 20 yaş gençleştirmeyi başardığını söyleyen bir doktora göre, sadece 6 temel noktaya odaklanmak bile daha uzun süre sağlıklı yaşamamıza yardımcı olabilir.
#SağlıkTuz konusu son zamanlarda epey tartışmalı bir hale geldi. Bir yanda “rafine tuz kullanın” diyenler, diğer yanda “doğal tuzlar daha sağlıklıdır” diyenler var. Peki tuzumuzu neye göre seçeceğiz? Sağlık durumumuza göre mi yemeğe göre mi? Hangi yemekte hangi tuzun kullanılması daha uygun? Son dönemlerde oldukça popüler olan koşer tuzunun faydaları nelerdir? Deniz tuzu, kaya tuzu, Himalaya tuzunun farkları nelerdir? Diyetlerde hangi tuzu kullanmak gerekir? Tansiyon hastaları için en iyi tuz hangisi? Tüm bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından dinledik. İşte 10 sorunda t
#TuzSiz hangi yemeğe hangisini kullanıyorsunuz? Tuzunuzu neye göre seçiyorsunuz? Her yıl yeni bir tuz ismi duydukça sizin de aklınız karışıyor mu? Sofra tuzu, Himalaya tuzu, kaya tuzu, koşer tuzu, limon tuzu, iyotlu iyotsuz tuz… Hangisi daha faydalı? Hangisini hangi yemekte kullanalım? Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hale Ünal Aksu ve Diyetisyen Berna Arslan ile konuştuk.
#TuzYeni anne babaların aklında pek çok soru yer alır: 9 aylık bebek ne kadar uyur, 9 aylık bebek ne kadar emer? Bunun yanı sıra 9 aylık bebek kilosu, 9 aylık bebek bakımı, 9 aylık bebek uykusu gibi konuları merak edip sık sık araştırma yapıyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada 9. ay bebek gelişimi sürecinde bilmeniz gereken her şeyi detaylarıyla ele aldık.
#BebekKişilerde yapılan kan tahlillerindeki değerler çok mühimdir. Bu değerlerden bir tanesi de LHD değeridir. LDH seviyelerindeki yükseklik veya düşüklük bazı rahatsızlıkların belirtisi ile sonuçlanabilir. Peki, Laktat Dehidrogenaz nedir? LDH değerleri kaç olmalıdır? İşte, merak edilen tüm detaylar...
#SağlıkBazı zamanlar kendimizi mutsuz, depresif, huzursuz ve yalnız hissedebiliyoruz. Peki, bu durumun ruh halimizi düzene sokan ve mutluluğumuzu teşvik etmeye yardımcı olan dört temel hormonun eksikliğinden ya da yeterli miktarda salgılanmamasından kaynaklandığını biliyor musunuz?
#Buğra BuyrukçuYeni bir yılı umutla karşılamak; sevdiklerimizle bir araya gelmek, güzel lezzetler tatmak kadar rengârenk hediye paketlerini görmek için de sabırsızlanıyoruz elbette... Yüzleri gülümsetecek, gurmelerin kalbini tam 12’den vuracak o hediyeleri bulmak koşturmalı geçen aralık ayında zorlayıcı olabiliyor. Yeme-içme meraklılarına alınabilecek en iyi hediye önerilerini jürimize sorduk.
#Mutfak ÜrünleriErkeklerde cinsel gücü ve isteği artıran yiyecekler; bezelye, maydanoz, kekik, nane, fesleğen, tarçın, roka, Antep fıstığı, şalgam, yumurta, zencefil, kuşkonmaz, kereviz, enginar, ayçiçeği, hindi gibi yiyeceklerdir. İşte, erkeklerde cinsel gücü isteği arttıran yiyecekler hakkında ayrıntıları derledik.
#Cinsel Gücü Arttıran YiyeceklerHer gün spor yapmak; kasların çokça yorulmasına ve bunun yanı sıra dinlenerek güçlenmeye vakit bulamamasına sebep olur. Kaslar; dinlenirken kuvvetlenirler. Aynı zamanda kuvvetlenmemiş kaslar, sakatlanmalara sebebiyet verebilir. Haftanın her günü spor yapılır mı? Haftanın her günü spor yapılırsa kaslar erir mi ayrıntıları ile derledik.
Günümüzde birbirinden farklı hastalıklar bulunmaktadır. Bu hastalıklar hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Varis günümüzde en çok görülen hastalıklardan bir tanesidir. Varis nedir ve neden olur? Varis nasıl geçer? Nerelerde olur tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Kronik enflamasyon salgını gün geçtikçe artıyor. Sedef, egzama ve romatizmal hastalıklarla karşımıza çıkan enflamasyondan kurtulmanın anahtarı sağlıklı beslenmede. Glisemik yükü yüksek beyaz un, rafine şeker, nişasta, mısır ve ayçiçeği yağlarından uzak durmak şart.
#BeslenmeHavalar soğudu; bir yandan pandemiyle savaşırken diğer yandan mevsimsel grip salgını başladı. Bu dönemde virüslerden korunmanın en kolay yoluysa iyi beslenmeden geçiyor. Bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için alışveriş listemizde olması gerekenleri iç hastalıkları uzmanı Dr. Ayça Kaya ve fonksiyonel tıp uzmanı Dr. Aytül Gencer anlatıyor.
#MeyveHalk arasında iltihap tabiri yangı için kullanılmasına rağmen sık sık apseler için de iltihap denmesinden dolayı yangı terimini kullanmak daha yerinde olacaktır. İnflamasyon ya da enflamasyonun uzun süre devam etmesi, vücudun kronik hastalık gibi sorunlarla karşılaşacağının göstergesi olarak kabul edilebilir. Peki, inflamasyon (enflamasyon) nedir, nasıl azaltılır? İnflamasyon belirtileri ve tedavisi...
#İnflamasyon