Eğitim Teknolojileri Zirvesi haberleri sayfasında Eğitim Teknolojileri Zirvesi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 216 Eğitim Teknolojileri Zirvesi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, "2-4 Nisan'da FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı birleşik etkinliğini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu büyük buluşmada, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireylerin yetişmesi için toplanacağız” dedi.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiMEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, bugünün yazılım dünyasında bilginin artık ulaşılabilir olduğunu belirterek, hayatı kolaylaştıracak ya da hayata katma değer sağlayacak fikrin bulunması gerektiğini söyledi. Bunun için çocuklara sınırsız hayal kurmayı öğretmenin önemini vurgulan Tırnakçı, “Onların hayallerinin etrafındaki bariyerleri kaldırıp, özgür, sınırsız bir hayal dünyası sunabilirsek, o gün başarılı addedeceğiz kendimizi. Çünkü her şey bir hayalle başlıyor. O hayalinizi gerçekleştirdiğinizde siz başarılı, zengin ya da mutlu oluyorsunuz” dedi.
#MEBEğitim, teknoloji ve medya sektörünün paydaşlarıyla 4’üncü kez düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ 2017) 4 Mart Cumartesi günü yapıldı. Bu yılki teması ‘Sihre Yolculuk’ olarak belirlenen zirveye Türkiye ve dünyadan bu alanda çalışmalar yapan çok sayıda akademisyen ve uzman katıldı.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, 4-5 Kasım tarihinde Ankara’da “Eğitim Teknolojileri Zirvesi” düzenleyecek. Bu yıl ikincisi yapılacak etkinlikte, Türkiye’de eğitim teknolojileri alanındaki çalışmalar gündeme gelecek. Organizasyonun FATİH Projesi’ne bilimsel bir katkı sağlaması amaçlanıyor.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiEğitim Teknolojileri Zirvesi, 74 konuşmacı ve yaklaşık 1400 kişinin katılımı ile yapıldı. Eğitimcileri, akademisyenleri, eğitim teknolojileri uzmanlarını ve çeşitli paydaşları bir araya getirerek, 21. yüzyıl eğitim ortamında teknolojinin farklı yönlerinin ele alınmasına olanak sağlayan Eğitim Teknolojileri Zirvesi, 5 Mart’ta yapıldı. Katılımcılar çeşitli panelist ve konuşmacıların oturumlarına katıldı, atölyeler düzenlendi.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiEğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ 2016), 5 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek. Türkiye ve dünyadan eğitim teknolojileri konusunda çalışmalar yürüten akademisyen, eğitim uzmanı, öğrenci ve öğretmenlerin katılacağı zirvenin basın tanıtım toplantısında konuşan zirvenin koordinatörü Işıl Boy Ergül, bu yıl üçüncüsü yapılacak zirvede daha fazla atölyenin yer alacağını ve katılımcıların zirve boyunca eğitim teknolojilerini kendilerinin de deneyebileceğini söyledi.
#Eğitim Teknolojileri Zirvesi9. Eğitim Teknolojisi Zirvesi, konuşmacıların çevrimiçi katıldığı platformda düzenlendi. Dijitalleşen dünyanın ve yeni internet sisteminin, insanların ve toplumların geleceğine etkisinin konuşulduğu zirve “Sosyal Etki” temasıyla düzenlenirken, eğitimin geleceği de gündem maddelerinden biriydi.
#9. Eğitim Teknolojisi ZirvesiTüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin birinci yılını geride bırakırken, bu süreç boyunca en çok etkilenen alanlardan birinin eğitim olduğunu görüyoruz. Dönemsel olarak 185 ülkede okulların kapanması ve dünyadaki öğrenci nüfusunun yüzde 90’ına karşılık gelen 1.6 milyar öğrencinin fiziksel olarak okuldan uzak kalmasının sonucunda gözler bir kez daha eğitimin dijitalleşmesine ve uzaktan eğitime çevrildi.
#Online EğitimEğitim Teknolojileri Zirvesi (ETZ) 6 Mart’ta 8’nci kez yapılacak. Zirvenin bu yılki ana teması ise eğitimde dijitalleşme çerçevesinde bilgi toplumundan süper akıllı topluma geçiş olarak da ifade edilen Toplum 5.0 olacak. ETZ, pandemi önlemleri nedeniyle bu yıl katılımcılarını zenginleştirilmiş dijital etkinlik tasarımıyla çevrimiçi ortamda buluşturacak.
#EtzMilli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Öğretmenler Günü'nün buruk geçmemesi amacıyla 81 ilden seçilen ve eğitimde fark oluşturan öğretmenlerle 24 Kasım’da 11.00-12.00 saatlerinde çevrimiçi ortamda bir araya gelecek. Seçilen öğretmenler arasında, sadece öğrencilerine değil yaşadıkları bölgede dezavantajlı kadın ve çocuklara yönelik çalışmalar da yapan birçok öğretmen yer alıyor.
#ÖğretmenGESS Türkiye & Türkiye Eğitim Teknolojileri Zirvesi 2020, eğitim teknolojilerine yön veren ulusal ve uluslararası ölçekli tedarikçileri 2-4 Nisan'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda bir araya getirecek. Devlet okulu ve özel okul yöneticileri, müdürleri, sahipleri, yatırımcıları ve satın alma kararı veren yöneticileriyle tedarikçilerin doğrudan bir araya geldiği büyük bir teknoloji, bilgi ve ticaret platformu olacak etkinliğe, ulusal ve uluslararası firmaların katılımları devam ediyor.
#GESS Türkiye & Türkiye Eğitim Teknolojileri ZirvesiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, "2-4 Nisan'da FATİH Eğitim Teknolojileri Zirvesi ve GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı birleşik etkinliğini İstanbul'da gerçekleştireceğiz. Bu büyük buluşmada, çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış bireylerin yetişmesi için toplanacağız” dedi.
#Eğitim Teknolojileri ZirvesiSevcan Sarıbakır, Sinem Kolçak Arman, İzzettin Gülşen ve Caner Sarıoğlu, farklı şehirlerde çalışan dört öğretmen. Ancak onlar okullarının ve şehirlerinin dışına çıkıp Türkiye’nin dört bir yanında on binlerce insana ulaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan bu öğretmenleri Instagram’da binlerce kişi takip ediyor. Onlarla sosyal medyaya giriş hikâyelerini ve dersi eğlenceli hale getirme yollarını konuştuk.
#GazetehaberleriBu yıl dördüncüsü düzenlenen Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, teknolojiyi bir bıçağa benzeterek, “Bıçağı iyi ya da kötü şekilde kullanabilirsiniz. Teknoloji için de durum böyle” dedi. Bakan, şunları söyledi:
#GazetehaberleriBu yıl dördüncüsü düzenlenen Microsoft Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, teknolojiyi bir bıçağa benzeterek, “Bıçağı iyi ya da kötü şekilde kullanabilirsiniz. Teknoloji için de durum böyle” dedi.
#Milli Eğitim Bakanı Ziya SelçukMEB'in 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında Ankara'da ağırlayacağı, eğitimde farklılıklar oluşturan 130 öğretmen arasında, kendi alanlarında başarılı çalışmalara imza atmış isimler yer alıyor. Tekirdağ'da görev yapan Melih öğretmen, Mobekap isimli proje kapsamında Gaziantep'teki bütün köyleri dolaşarak yetenekli çocukların müziğe kazandırılması için çalıştı. Afyonkarahisar'da görevli Özlem öğretmen ‘Geri Dönüşümden Tasarıma’ isimli projesi ile büyük beğeni topladı ve velilerin eserlerinden yıl sonu resim ve sanat galerisi oluşturdu. İzmir'in Tire ilçesinde çalışan Mutlu öğretmen, Türkiye'nin birçok ilinde düzenlediği seminerlerle 5 bin öğretmene geleneksel çocuk oyunları eğitimi verdi.
#MEBMEB tarafından düzenlenen ve kodlama, geleceğin teknolojik sınıfları, üç boyutlu teknolojiler, robotik eğitimi, dil öğretiminde teknoloji kullanımı, yapay zeka gibi konuların ele alınacağı ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’ başladı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Eğer teknoloji amaç haline gelirse ve bizim işimizin başlatıcı ögesi haline gelirse o zaman bir sorunumuz var demektir. Teknoloji, şekerin suyun içine sızdığı gibi bizim bütün süreçlerimize işler olarak yansırsa, o zaman biz teknolojiyle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmuş oluruz" dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıHarezmi Eğitim Modeli'nin 2018-2019 eğitim ve öğretim yılı tanıtımı yapıldı. İstanbul Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Altınöz, "Model, öğrencilerin teknolojiyi kullanarak nasıl üretebileceklerini keşfetmelerinin yanında, güvenli, etik ve ahlaki değerleri özümseyerek bilimsel araştırma yöntemleriyle belirlenen süreci öğretmenlerle değerlendirip güncelleyen bir yapıda" dedi.
#Harezmi Eğitim ModeliMEB tarafından düzenlenecek olan ‘FATİH Projesi Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nin dördüncüsü, 2-3 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek. Zirvede kodlama ve kod eğitimi, geleceğin teknolojik sınıfları, oyun tabanlı öğrenme ve oyunlaştırma, eğitimde mobil öğrenme, e-içerik geliştirme, üç boyutlu teknolojiler, eğitimde bilinçli ve güvenli internet kullanımı gibi konular ele alınacak
#Fatih ProjesiMEB YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, bugünün yazılım dünyasında bilginin artık ulaşılabilir olduğunu belirterek, hayatı kolaylaştıracak ya da hayata katma değer sağlayacak fikrin bulunması gerektiğini söyledi. Bunun için çocuklara sınırsız hayal kurmayı öğretmenin önemini vurgulan Tırnakçı, “Onların hayallerinin etrafındaki bariyerleri kaldırıp, özgür, sınırsız bir hayal dünyası sunabilirsek, o gün başarılı addedeceğiz kendimizi. Çünkü her şey bir hayalle başlıyor. O hayalinizi gerçekleştirdiğinizde siz başarılı, zengin ya da mutlu oluyorsunuz” dedi.
#MEBEğitim kurumlarının dijitalleşmesi için çalışmalar yapan Microsoft, bu alandaki çözümlerini 30 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen Eğitim Teknolojileri Zirvesi’nde anlattı. Minecraft Eğitim sürümü öğretmen demolarından Türkiye’de STEM eğitimine kadar birçok konunun ele alındığı panellerin yer aldığı zirve, Microsoft Genel Müdürü Murat Kansu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
#Kodlama