Türkiye genelinde her kademeden toplam 300 okulun katıldığı ‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı – TEF 2018 başladı. 20 Mayıs’ta sona erecek fuarın açılışında konuşan İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladı. Teknolojinin çok hızlı geliştiğini belirten Yelkenci, “Okullarda akıllı tahta kullanımında yakında yüzde 100’ü yakalacağız” dedi.
#Milli Eğitim BakanlığıEğitim Teknolojileri Derneği’nin (EĞİTEKDER) düzenlediği ‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı 2018 (TEF)’ 19-20 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçileriyle buluşacak. Fuar üniversiteler, devlet okulları ve özel okullarla; başta bilgi teknolojileri, eğitim teknolojileri olmak üzere eğitimin her alanında faaliyet gösteren markaları biraraya getirecek.
#Eğitim Teknolojileri DerneğiHemen her sektörde hızla ilerleyen robot teknolojisi, gündelik hayatımızın da bir parçası haline gelmeye başladı. İstanbul’daki bir vakıf üniversitesi, geliştirilen robotların insanlarla olan ve gelecekte olması öngörülen ilişkilerini tüm boyutlarıyla tartışmaya açtı.
#Robot‘Teknoloji ve Eğitim Fuarı’ 18 Mayıs’ta İstanbul Kongre Merkezi’nde ziyaretçilerle buluşacak. Eğitim Teknolojileri Derneği’nin (EĞİTEKDER) düzenlediği etkinlikle, eğitim teknolojilerindeki yeni gelişmeler akademik ve pratik olarak masaya yatırılacak.
#Teknoloji Ve Eğitim FuarıInstagram’ın geçtiğimiz günlerde kapatılmasının ardından gençler, farklı sosyal medya platformlarında tepkilerini dile getiriyor. Dijital Bağımlılıkla Mücadele Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Tuncay Dilci, “Sosyal medyaya erişimin kapatılması, yeni nesilde anksiyete ve stres yarattı” diyor.
#Instagramİstanbul’da Türkiye Özel Okullar Derneği (TÖZOK) tarafından 9’uncu Eğitim Teknolojileri Konferansı dün bin 500’den fazla kişinin katılımıyla düzenlendi. Konferansta konuşan TÖZOK Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Öztürk, “1980’li yıllardan beri eğitim ve teknoloji etkileşimi hayatımızda. Günümüzdeyse teknoloji ve eğitim, ayrılmaz ikiliye dönüştü” dedi.
#TÖZOKSeyitgazi Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Seyitgazi yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Eskişehir Seyitgazi Belediyesi hangi partide? Seyitgazi Belediye Başkanı kimdir?
#EskişehirYapay zeka, dijital ortamda algoritmik bir düzen içerisinde bilgisayar sistemlerinin insan benzeri zekaya sahip olma yeteneğini geliştirmek için kullanılan bir teknoloji. Söz konusu yapay zeka ile insan düşünce sistemine benzer taklit etme şeklinde kendini gösterirken; Makinelerin öğrenme, problem çözme ve karar verme yeteneklerini geliştirmek için algoritmalar ve veri kullanarak daha önceden sahada varolan bilgi ve verileri işleme şeklinde çalışır.
#Konuk Yazarİngiltere'den Glasgow, Belçika'dan Antwerp, Portekiz'den Porto, İspanya'dan Bilbao, İsveç'ten Gothenburg, Almanya'dan Dusseldorf, Polonya'dan Katowice ve Poznan, Hollanda'dan Rotterdam, Türkiye’den ise İzmir, doğrudan yabancı yatırım konusunda geleceğin en cazip şehirleri oldu. İzmir, 3 yıldır listeye girmeyi başarıyor.
#1Şirket bütçelerinin kısılmaya başladığı son dönemde insan kaynakları liderleri, teknolojiden yararlanarak çalışan deneyimini öteye taşımaya odaklanıyor. Yapay zekânın ‘en iyi yetenekleri çekme’ konusunda yardımcı olabileceğini belirten uzmanlar; işe alım, ücret yönetimi gibi konularda yapay zekanın getireceği yenilikleri anlattı.
#İşe AlımDaha önce Uluslararası Genç Liderler ve Girişimciler Derneği (JCI) tarafından ‘Dünyanın 10 Başarılı Genci’nden biri seçilen öğretmen, uluslararası değerlendirmelerde elde ettiği başarılara yenisini ekledi. Selçuk Yusuf Arslan, son olarak ‘Cambridge Mesleğe Adanmış Öğretmen Ödülleri 2023’ün bölge birincileri arasında yer aldı. Arslan, 99 ülkeden 11 binin üzerinde adayla yarıştı. Genç ve başarılı öğretmen bu başarıya Türk ve göçmen öğrencilerin akademik başarılarını geliştirmek ve birbirleri arasındaki iletişimi güçlendirmek için hazırladığı projeyle ulaştı. Selçuk öğretmen sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Yarışmanın birincilik ödülüne layık görüldüğüm için çok mutluyum” dedi.
#Cambridge ÜniversitesiMesleki eğitim okulları, ülkemizde, Tanzimat Fermanı’nın yayınlanmasını takiben, 1857’de Maarif Nezareti Nizamnamesi ile bölgesel ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak açılmaya başlandı.Askeri Baytar Mektebi, Orman Mektebi, Ziraat Talimnamesi o dönemin ilk meslek okulları arasında yer aldı. Cumhuriyet döneminin de öncü Mesleki ve Teknik Okulları olarak değerlendirilirler…
#Konuk YazarÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#Sponsorlu İçerikÖnceliği, felaketten en çok etkilenen grup olduğuna inandıkları çocuklara verdiklerini söyleyen Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Yarını Kodlayanlar Sosyal Hayata Destek projesi ile çocukların bize gelmesini beklemiyor, biz onların ayağına gidiyoruz. 50 bini aşkın çocuğa ulaştık; nihai hedefimiz 100 bin çocuğa ulaşmak” dedi.
#Vodafoneİzmirli, Ege Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun, mesleğinin 20. yılında başarılı bir psikolog. Ergenlerle iletişim, aile danışmanlığı, engelli ve ailesi ilişkileri, sınav kaygısı, kişisel gelişim ve motivasyon alanlarında çalışıyor. “Elim Sende” isimli kitabın yazarı... Genç stajyer meslektaşlarıyla kendisine ait Köprü Kişisel Gelişim Merkezi’nde aile danışmanlığı, evlilik ve psikolojik danışmanlık hizmetleri veren İlknur Peder, kişisel gelişim, ilişkiler ve hayata dair psikolojik içerikli seminer ve eğitimler düzenliyor. Özellikle engelliler ve kadınlarla ilgili projelerle, dernek ve sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde devam ediyor. Kadın sorunları konusunda Celal Bayar Üniversitesi Kadın Çalışmaları Bölümü’nde yüksek lisansı olan İlknur Peder, hayatın her alanında var olabilmiş, var olan engellerini yok edebilen güçlü kadınlardan... Tiyatro çalışmalarına katılıyor, resim yapıyor, kitap yazıyor, seyahatlere katılıyor ve işini yapıyor. Doğuştan engelli İlknur Peder’in iki kolu ve bir bacağı yok ama sanıyorum onu makyajsız, bakımsız fönsüz gören de yoktur. Her daim bakımlı, kırmızı topukluları ile görmeye alıştığımız, kocaman gülüşe sahip bu aktivist kadın, Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi’nin uzun yıllardır başkanlığını da yapıyor.
#1GYODER’de başkanlık görevini, uzun yıllardır dernekte başarılı görevlere imza atan Neşecan Çekici devraldı. Çekici, bu görevlendirme ile yapı endüstrisinin ilk kadın sivil toplum kuruluşu lideri oldu. Son 3 yıldır GYODER’e başkanlık yapan Mehmet Kalyoncu ise yeni dönemde GYODER Yönetim Kurulu Üyesi olarak deprem bölgesindeki çalışmalara odaklanacak.
#GYODERCumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutlarken Türkiye yükseköğretiminde kadınlarımızın yürüdüğü yolu ifade edebilmek ve bu zorlu süreci desteklemek için atmamız gereken adımları değerlendirmek gerekiyor. Kadınlarımızın eğitim, araştırma ve teknolojide gösterdiği başarılar ülkemiz için büyük gurur kaynağı.
#Konuk YazarAlüminyum sektörünün lider firmalarını bir araya getiren ve sektörün ticaret akışını destekleyen Uluslararası Alüminyum Teknolojileri, Makine ve Ürünleri İhtisas Fuarı (ALUEXPO 2023), 12-14 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Fuara bu sene yurtiçinden 222, yurtdışından 181 firma katılım sağlayacak.
#AlüminyumŞimdiye kadar önemli uzay görevlerinde bulunmuş 70’in üzerinde astronot ve kozmonot Uludağ’da düzenlenen Planetary Congress’de buluştu. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Burada uzayı en yetkin isimlerden dinleyeceğiz” derken Uzay Kaşifleri Derneği Başkanı Reinhold Ewald da, “Hepimiz dünyaya ortak bir noktadan bakıyoruz. Lozan’ın 100. yılında ‘İstikbal Göklerdedir’ teması ile burada toplanmak çok önemli. Gelin geleceği göklerde inşa etmeye başlayalım” dedi.
#Reinhold EwaldDaha önce uzayda 203 gün kalan Andre Kuipers ve 167 gün uzayda kalıp önümüzdeki sene Artemis 2 programı ile ay yolculuğu yapacak olan Victor Glover, Hürriyet’e konuştu: “Uzay ekonomisi çok önemli, her bir dolarlık yatırım NASA’da 3 ila 7 dolar olarak geri dönüyor. Yatırımlar geleceğimiz için. Her ülke buna dahil olmalı. Ekonominin tüm alanlarını uzayda göreceğiz. Tüm göstergeler bize ekonomiler için değişim zamanının geldiğini gösteriyor” dedi.
#Andre KuipersSanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin uzaydaki çalışmalarını koordine etmek üzere 2018 yılında Türkiye Uzay Ajansı’nı kurduklarını belirterek, “Milli Uzay Programı’mızın başarıya ulaşması için uluslararası iş birliklerinin kritik rol oynadığının farkındayız. Bu bilinçle, uzay bilimleri ve teknolojileri alanında iş birliklerini hayata geçiriyoruz. Uzayın tüm dünya için etkin ve faydalı kullanımı adına, barış ve iş birliği namına, Türkiye olarak, ‘Uzayda biz de varız’ diyoruz” dedi.
#Sanayi Ve Teknoloji BakanlığıÖnümüzdeki 5 yıl içinde, ne gibi yeni çalışma alanlarının ortaya çıkacağı ve bu alanlarda yeniden inşa edilen meslekler; akademide, iş dünyasında ve medyada sıkça işlenen ve tartışılan bir konu. Bu tartışmaların merkezinde ise bu yeni alanlarda ve dönüşen diğer birçok meslek alanında hangi yetenek ve becerilerin talep edileceği yer alıyor.
#Konuk YazarSelçuk Yaşar Ödülü’nün bu yılki sahibi, sıfır karbon emisyonlu elektrikli arabalar teknolojisi, Lityum iyon pil ve süper kapasitör teknolojileri, temiz enerji teknolojileri ve sürdürülebilir üretim teknolojisi konularında çalışmalar yapan, Kaliforniya Üniversitesi Riverside Kampüsü Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mihri Özkan oldu.
#Selçuk Yaşar Ödülü