Kuşkonmaz üreticisi Aslı Aksoy, hayal ettiğinin gerçek olduğuna inanmış, yaptığı işe gönlünü, emeğini ve tutkusunu koymuş öncü kadınlardan. Eski bankacı Enise Soykan, şimdi salep ve çilek üretiyor. İktisatçı Elçin Mutlu ise Menteşe Kafaca’da istiridye mantarı ile kendisine yeni bir yol çizmiş.
#1MUĞLA İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, veteriner hekim ve heyecanını hiç kaybetmeden sürekli proje peşinde koşan bir bürokrat... Aslen Milaslı olan Saylak, haliyle bölgenin coğrafi yapısı ve doğal dokusunu iyi tanıyor. Sürekli, “Sorunlar var ama çözümler de var” diye konuşan Saylak ile uzun bir görüşme yaptım. Çünkü dünya çapında bir turizm merkezi olarak öne çıkan Muğla’nın büyük tarım, gıda ve ormancılık potansiyeli kamuoyunda fazlaca bilinmiyor. Bu yönüyle Hürriyet Ege, Muğla’nın söz konusu özelliğinin tanıtımı bakımından önemli bir görevi yerine getiriyor diyebiliriz.
#1Hani herkesin dilindedir… “Nerede o çocukluğumdaki domatesin tadı…” İşte o domatesin, o armudun, hatta yumurtalarının tadını unutamadığınız tavuğun, ineğin yerini biliyoruz: Türkiye Tohum Gen Bankası (TAGEM). Üstelik o aradığınız tatların kaynağı olan tohum ya da genleri gidip alabileceğiniz gibi, bugün kaybolmasını istemediklerinizin de saklanmasını sağlayabilirsiniz.
#GazetehaberleriEge Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi iş birliği ile 2000'lerin başında neslinin tükendiği zannedilen endemik bitki 'Bakır kazteresi' (Arabis lycia) tekrar bulunarak bilim dünyasına kazandırıldı. Bitkinin keşif sürecini anlatan Doç. Dr. Hasan Yıldırım, "Vatandaşlardan Sıtkı Özkaya'nın doğa gezisi sırasında pembe çiçekli bir bitkiyi fotoğraflayıp sosyal medyada paylaşmasıyla bu bitki üzerinde çalışmalar yaptık. Sosyal medya aracılığıyla bitki keşifleriyle ilgili son yıllarda ciddi artış var" dedi.
#İzmirEge Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Hayrettin Uçak, "Ege Bölgesi'nde bu sezon 442 bin 349 ton ile tarihi bir rekolte bekliyoruz, ülke geneli ihracatta 900 milyon dolar hedefini yakalayacağımıza inanıyoruz" açıklamasında bulundu.
#Narenciye