Zaman kısıtlaması olmadan sofraya kurulmak, usul usul, tadını çıkara çıkara yemek tatilde olmanın en güzel yanlarından biri... Jürimiz geçen hafta en sevdikleri yol üstü lezzet duraklarını anlatmıştı, bu hafta sıra Ege ve Akdeniz’deki kahvaltı mekânlarında... Ev yapımı ekmeklerden kuru domatesli-biberiyeli tereyağına, otlu tepsi böreğinden poşe yumurtaya tadanı mutlu etmesi garanti önerilerimiz var.
#KahvaltıZeytin ağaçlarıyla bezeli bereketli toprakları, Kaz Dağları’ndan esen tertemiz havası, muhteşem manzaraları, çalışkan insanları, adaları ve pırıl pırıl denizi Ayvalık denince aklıma ilk gelenler. Siz de Ayvalık’ın her anını doyasıya yaşamak isterseniz hazırladığım otel önerilerime bir göz atın. Ama benden uyarması, bir kere tadına vardınız mı siz de Ayvalık tutkunları kervanına katıldınız demektir...
#SeyahatÇeşme ve Bodrum’dan sonra Antalya’ya çevirdiğimiz rotamızı bu hafta yeniden Ege’nin serin sularına döndürüyoruz. İstikamet Ayvalık-Cunda... Tarihi dokusu, efsaneleri, kültürel zenginliği, el değmemiş kıyıları ve birbirinden güzel plajlarıyla gören herkeste yerleşip kök salma duygusu uyandırıyor. Gelin sizi hayalimizdeki Ege kasabasıyla tanıştırayım.
#YazarlarSalgının ardından kamp tatili yeniden gözde oldu. Biz de bunlardan ikisini kıyasladık. Cunda’da ilk günü salaş bir çadır kampında geçirdik. İkinci günüyse bir karavanda, kampın lüks hali ‘glamping’i deneyimleyerek... İkisinden de notlarımız var.
#GazetehaberleriBazlama Kahvaltı’nın kurucusu Nurten Tuncer emekli bir coğrafya öğretmeni. 3 yıl içinde Nişantaşı’nda 3 şubeye ulaşan Bazlama Kahvaltı günde 500-1500 kişiyi ağırlıyor. Önümüzdeki aylarda Anadolu Yakası’nda bir şube açma planları ve daha da ileride bu konsepti yurtdışına çıkararak Türk ve Ege kahvaltısını markalaştırma hevesleri ve hedefleri var.
#Bazlama KahvaltıHerkes tatilini temmuz ve ağustos gibi sıcakların en dayanılmaz olduğu zamana sıkıştırır. Oysa Ege’ye en çok yakışan mevsimdir sonbahar. Deniz sakindir ama hâlâ sıcaktır, güneş yormaz ve akşamları hafif bir serinlik rahatça uyumanızı sağlar. Büyükşehirliler ise sonbaharda sahillerden el etek çekerler. Ayvalık’tan başlayıp Bodrum’a kadar keyifli bir yolculuk yapıp Ege’nin tadını çıkarabilirsiniz. Size bu sene kaldığım tesislerden bir derleme yaptım.
#SeyahatGüneşin hala cömertçe yüzünü gösterdiği Alaçatı, sonbaharda da gidilesi, mutluluk veren bir film platosu gibi. Yaz aylarındaki kalabalıktan eser yok. Tarihi taş evleri, turkuvaz koyları ve doğal güzelliklerinin yanı sıra birbirinden keyifli ve ilginç mekanın tadını çıkarmak için de en doğru zaman. Caz müzik yapılan kafeden, doğanın kucağında huzur vaadeden yaşam parkına, aile işletmesi konsept pizza restoranından vejetaryen mutfağa kadar birçok adres keşfedilmeyi bekliyor. İşte bu yıl hizmete başlayan ve keyfedimeyi bekmeyen o adreslerden birkaçı...
#SeyahatBu gece, yılbaşı gecesi. İçkisi, eğlencesi bol bir akşam sizi bekliyor. Ama bunun bir de sabahı var. Ayıldıktan sonra, yıla güzel bir kahvaltıyla başlamaktan daha güzel ne olabilir? Onlarca çeşit peyniri, zeytini, şarküterisiyle Türkiye’nin dört bir yanından en meşhur kahvaltıcılar bu listede. Salaş çay bahçesinin menemeni de var, lüks otellerin brunch’ı da.