Güzel haber 2021’in son günlerinde geldi. Yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olan 100 canlı için tür koruma eylem planı tamamlandı. İzmir’in akzambağından Şanlıurfa’nın çizgili sırtlan ve kelaynaklarına, Trakya’nın kırmızı karıncalarından Afyonkarahisar’da Eber sarısına birçok bitki ve hayvan türü koruma altına alındı.
#Nadir CanlıEdirne'de 1988'de keşfedilen, Balkan coğrafyasına özel endemik bitki olan ve kritik derecede yok olma tehdidi altında bulunan 'Edirne sümbülü', Trakya Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından koruma amaçlı çoğaltılmaya başlandı. Çoğaltma işlemi bitip, çiçeklenme gerçekleştiğinde bitkinin doğal ortama aktarılacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyesi Dr. Sergun Dayan, "Hem popülasyonun zarar gördüğü yerlere bu bitkileri aktaracağız hem de Edirne'nin önemli alanlarında turizm amacıyla sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.
#Edirne SümbülüEDİRNE'de 1988'de keşfedilen, Balkan coğrafyasına özel endemik bitki olan ve kritik derecede yok olma tehdidi altında bulunan 'Edirne sümbülü', Trakya Üniversitesi'nde görevli bilim insanları tarafından koruma amaçlı çoğaltılmaya başlandı. Çoğaltma işlemi bitip, çiçeklenme gerçekleştiğinde bitkinin doğal ortama aktarılacağını söyleyen Trakya Üniversitesi Peyzaj Mimarlığı öğretim üyesi Dr. Sergun Dayan, "Hem popülasyonun zarar gördüğü yerlere bu bitkileri aktaracağız hem de Edirne'nin önemli alanlarında turizm amacıyla sergilemeyi düşünüyoruz" dedi.
#'Edirne Sümbülü'Edirne’nin Enez ilçesi, Yunanistan sınırına yakınlığından dolayı 2004 senesine kadar yasak bölgeydi. Şimdilerde dört kilometrelik altın kumsalıyla Marmara Bölgesi’nde yazın en çok tercih edilen tatil mekanlarından biri. Sahilden baktığınızda, sınırın öteki yakası ayaklarınızın altında. Kuş uçuşu 25 kilometre uzaklıktaki Dedeağaç’a (Alexandropolis) kadar geniş bir alanı görebiliyorsunuz. Yazlıklar ve antik kalıntılar ilçenin birbirinden çok farklı iki yüzünü oluşturuyor. İlki için söylenecek sözüm yok... Ben ikincisini anlatmayı tercih ettim.