Balıkesir'de motokurye olarak çalışan Ata Emre Akman'ı (20) bıçaklayarak öldüren E.Ö. (17) ile onu azmettirmekle suçlanan babası Orhan Ö.'nün (39) yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi. Duruşma 12 Temmuz'a ertelendi ve katil zanlısı ve babasının tutukluluk hali devam edecek. Savcı, esas hakkındaki mütalaasında katil zanlısı ve babası hakkında ağırlaştırılmış müebbet istedi. Katil zanlısı E.Ö. cinayette babasının yönlendirmesinin olmadığını öne sürerken, "Sultan'ın bize yaşattıklarını düşünmeye başlayınca öfkelendim. Yanıma bıçağımı aldım ama amacım onun evini taşlamaktı. Genç motokuryeyi gördüm. Ben her ne kadar 25 defa bıçak sallamışsam da o gün o hisse beni neyin sevk ettiğini hatırlamıyorum" şeklinde konuştu.
#Ata EmreAcı felaketin ardından yaraları sarmak için seferber olan yardımseverler arasında çok sayıda ünlü isim de var. Bazıları gece gündüz yardım kolisi hazırlarken, bazıları da afet bölgesinde depremzedelerle kucaklaşıyor. Tüm çevresini organize edip bağış toplayan da var, bölgede lokanta kurup ücretsiz yemek dağıtan da. İşte Türkiye’nin duyarlı ünlüleri...
#Kahramanmaraşİbrahim Tatlıses, Bodrum’da trafik kazası geçirdi. Ünlü sanatçının sahne alacağı mekâna provaya giderken içerisinde bulunduğu araç, karşı yönden gelen kamyonla çarpıştı. Tatlıses, şarampole yuvarlanan araçtan büyük uğraşlar sonucu kurtarıldı.
#İbrahim TatlısesMuğla'nın Bodrum ilçesinde ünlü şarkıcı İbrahim Tatlıses'in içinde bulunduğu minibüs kamyonla çarpışarak şarampole devrildi. Kaza haberini alan İdo Tatlıses, kızı Dilan Tatlıses ve bir süredir küs olduğu Ahmet Tatlıses olay yerine geldi. Daha sonra İbrahim Tatlıses'le hastaneye giden Ahmet Tatlıses, babasının sağlık durumu hakkında bilgi verdi: Doktorlarla görüştüm. Sağlık durumu gayet iyi, gerçekten büyük bir kaza. İnsanın yüreğine oturuyor.
#İbrahim TatlısesHekim, oyuncu, senarist, yönetmen, yazar… Ercan Kesal, elini attığı işte, her alanda başarılı olan bir isim. Avanos’ta geçen çocukluğunda, babasının gazozhanesinde şişe yıkayarak başlayan serüveni son 10 yıldır dünyanın çeşitli yerlerindeki kırmızı halılarda ödüller toplayarak devam ediyor! Kesal ile geçmişe gittik; hayli heyecanlı, dinamik bir senaryoya sahip hayatını film şeridi izler gibi dinledik…
#Ercan KesalYaşar Üniversitesi Mimarlık Bölümü 3'üncü sınıf öğrencileri, İzmir’in tarihi semti Karantina’daki meydanda bulunan boşluk alanda, tarihi bölgeyi canlandırmak için yeni tasarımlar üretti. Çalışmanın en önemli özelliği ise tasarımların günümüz ihtiyaçlarına yönelik işlevler barındırması.
#TasarımTürkiye’deki ilk COVID-19 vakasının üzerinden tam bir yıl geçti. Yaşanan kayıplara rağmen milyonlarca insan da, başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları sayesinde hastalıktan kurtuldu. 14 Mart Tıp Bayramı vesilesiyle, yaşama tutunan, müteşekkir hastalardan yaşadıklarını anlatmalarını ve doktorlarına mesaj göndermelerini istedik. Sağlık çalışanlarıysa meslek hayatlarının en zor yılını kaleme aldı.
#Gazetehaberleriİstanbul'un birçok ilçe ve mahallesinde bakım ve yatırım programı çalışması gereğince elektrik kesintisi yaşanacak. BEDAŞ ve AYEDAŞ, elektrik kesintisi yaşanacak ilçeleri resmi sayfası üzerinden paylaşarak vatandaşları bilgilendirdi. Peki, elektrikler ne zaman gelecek?
#Elektrikler Ne Zaman Gelecek?‘En İyi 100 Türk Filmi’, ‘En İyi 100 Albüm’, ‘En İyi 100 Türk Romanı’ derken sıra geldi ‘En İyi 100 Mimari Eser’e... Hürriyet Pazar, ‘soruşturma klasikleri’nde yeni bir kapıyı daha aralıyor. Mimarlık, tarihsel açıdan uğradığımız bütün duraklardan çok çok daha eski. İnsanın varlığıyla birlikte etrafını inşa etme çabası, dokunuşu upuzun bir sürecin ifadesi. Doğanın fiziksel koşullarından korunma çabası, başını sokacak bir mekân arayışı, sonrasında malzemelerin ve bilimin gelişimi derken basit ihtiyaçlardan ihtişama, işlevsellikten estetiğe, günü kurtarmaktan tarihe tanıklık etmeye onca yapı insanların, toplulukların, ait oldukları coğrafyaların da bir ifade biçimine dönüştü. Üzerinde yaşadığımız Anadolu da sayısız medeniyetin tanığı. Dolayısıyla mimarlık serüveninin de... Bu açıdan ‘En İyi 100 Mimari Eser’ soruşturmamızda 100 kişilik jürimize geniş bir hareket alanı tanıdık ve tanım aralığını, ilk yerleşmelerden biri olarak kabul edilen “Göbeklitepe’den Günümüze” parantezinde tuttuk. Bu parantezin içinde antik çağ, Roma, Selçuklu, Osmanlı ve tabii ki Cumhuriyet dönemi mimarisi vardı. Jüri bu çağların ifadesi olan yapıları (tek ya da çoğul) kendi mimarlık anlayışları ve beğenileri doğrultusunda seçti. Daha önceki soruşturmalarımızda jüri üyelerinden ‘En iyi 10’larını istemiştik, bu kez tanım aralığının genişliğinden dolayı seçkimiz ‘En iyi 20’lik listelerden oluştu. Ve nihayetinde akademisyenlerden, mimarlardan, kültür sanat insanlarından oluşan bir seçici kurul, ‘Türkiye toprakları üzerindeki en iyi 100 mimari eser’i belirledi. Biz de onların seçimlerini sayfalarımıza taşıyarak tarihe özel bir not daha düştük... Kültür hayatımıza ışık tutmasını dilediğimiz bu soruşturmayı da umarız öncekiler gibi beğenirsiniz diyelim... Not: Soruşturmamızda çeşitli nedenlerden dolayı hatıralarımızdan olmasa da fiziksel çevreden silinmiş, yıkılmış, hayatı sona ermiş yapılar yer almadı. 100’lük tablo, varlığını hali hazırda sürdüren yapılardan oluştu.
#Türkiye'deki En İyi 100 Mimari EserSiyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Hastanesi’nin 8’inci katında kalp yetersizliği sorunu yaşayan ve nakil için kalp bekleyen çocuklar kalıyor. Türkiye’nin farklı yerlerinden gelen çocuklar burada kendilerine yeni bir dünya kuruyor, onları yaşama bağlayacak kalbi bekliyor. Bayram öncesi ziyaret ettiğimiz çocuklar Türkiye’ye sesleniyor: “Lütfen kalp bağışlayın, yarım kalan oyunuma dönmek istiyorum...”
#Organ Nakliİngiltere’de sahnelendiği günden bu yana kapalı gişe oynanan Karar Kimin adlı oyunumuzun yazarı Brian Clark. Çevirisi Nüvit Özdoğru tarafından yapılan oyun, Şakir Gürzümar tarafından sahneleniyor. Karar Kimin adlı oyun, bir yandan kafanızda yaşamınızla ilgili soru işaretleri oluştururken, diğer yandan yaşadığımız hayatın değerini bilmemiz gerektiğini hatırlatacak. Oyunda Aliye dizisinden yakından tanıdığımız Barış Falay (Mücahit) başarılı rolüyle göz kamaştırıyor.
Kaş’ın antik adı, ‘kayanın karşısı’ anlamına gelen Antiphellos. Kent, bugün Çukurbağ köyünün yakınındaki antik Phellos’un limanıydı. Antiphellos, Likya Birliği zamanında kaliteli sünger çıkarılan, gemi yapımında kullanılan sedir ağaçlarının yetiştiği ve ihraç edildiği bir limandı.