Geçtiğimiz yıl Bursa’da bir çöp evde 1 yıl boyunca kilitli tutulan 9 yaşındaki M. Can’ı konuşmuştuk, bu yıl maalesef Konya’dan geldi benzer bir haber. 15 aylık Asel bebek tek başına, yarı çıplak halde bir çöp evde bulundu. Baba ortada yok! Annenin profili ise hoş, duyarlı, ‘normal’ biri gibi. Ama durum ortada. Daha bizim duymadığımız bu ve benzeri başka vakalar olduğunu tahmin etmek güç değil ama şunu anlamakta güçlük çekiyorum; örnekler bu kadar çok iken, ki aile içi cinsel istismar-taciz vakaları da düşünülürse, çocuklarımızı neden koruyamıyoruz. Araba sürmek için ehliyet, iş için diploma-yetkinlik belgesi sorulurken anne-babalık için neden bir şeye gerek yok?
#BursaAntalya’da bir anne 2 yaşındaki kızını, Trabzon’da da eşinin üzerine kuma getirmesini kabul etmediği için bir baba 3 kızını öldürdü. İstanbul’da bir baba ağlıyor diye bebeğinin vücudunda sigara söndürürken, Aydın’da bir anne 2 yaşındaki çocuğuna sigara içirdi. İnsanın bu haberleri okudukça içi daralıyor, öyle değil mi? Araba sürmek için ehliyet, iş bulmak için diploma soruluyor, anne-baba olmak içinse hiçbir şeye ihtiyacınız yok! Çocuk ve genç psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri bu duruma dikkat çekmek için çok tartışılacak bir öneri ortaya attı: ‘Ebeveyn olmak isteyenler ‘ehliyet’ alsın.’
#ÇocukTan Taşçı hırs yaptı, Tarkan’ın Harbiye Açıkhava’daki 15 konserlik rekorunu kırmak için gün sayıyor. 16 konserle Harbiye serisini tamamlayacak şarkıcı. Nedir bu sene Harbiye’deki Tan rüzgârının nedeni sizce? Tarkan seneye bu rekoru kırar mı?
#Magazin KonseyiVelayet Türk Medeni Kanunu'nda düzenlenmiş olup bu hususta en önemli etken çocuğun üstün yararıdır. Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesine göre, taraf devlet kendi kanunlarını uygularken, çocuğun üstün yararını gözetmelidir. Bu sebeple velayet konusu ülkemiz hukukunda dikkatlice ele alınmıştır. Uygulamada ise en çok yaşanan sorunlar çocuğun psikolojisinin bozulmaması için alınması gereken tedbirlerin eksik alınmasıdır.
#VelayetAvrupa’nın en büyük beşinci temalı parkı Eyüp’te açılıyor. Başbakanlık düzeyinde takip edilen projenin İstanbul’un fethine yetiştirilmesi hedefleniyor: 27 Mayıs. Parkın başındaysa basın şehidi gazeteci Çetin Emeç’in oğlu Mehmet Emeç var. Emeç’le Türkiye’nin ilk roller coaster’lı parkı Vialand’i gezdik
Neden bir erkek evlendiğinde soyadı/kimliği değişmez, kütüğü olduğu yerde kalır, boşandığında soyadı da sapasağlam durduğu için, ne faturalarında, ne kredi kartlarında, ne pasaportunda ya da başka bir evrakında değişiklik yapmak için tatlı canını sıkmak, değerli zamanını harcamak zorunda değildir? Peki kadınlar neden evlenip boşandıkça babalarının soyadlarından kocalarının soyadlarına, o kütükten bu kütüğe koşturup durmak durumundadır?