e-Nabız haberleri sayfasında e-Nabız hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1872 e-Nabız haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Vatandaşların sağlık verilerini kendi onayı ile online olarak kaydedebilecekleri ve bu verilere herhangi bir zamanda herhangi bir yerden ulaşmasına ortam sağlayacak bir projedir. Sağlık karnelerinin dijital sanal ortam halidir.
Sağlığınızla ile ilgili her türlü bilgileri ve işlemleri bu sayfadan görebilirsiniz;
*Tahlillerim
*Raporlarım
*Hastalıklarım
*Görüntülerim
*Alerjilerim
*Sağlık Tesisi Ziyaretleri
*Reçetelerim
*Randevu
*Organ Bağışı v.b.
Afet bölgesinden farklı illere tahliye edilerek hastanelerde tedavi altına alınan yaralı yakınlarını bulamayanlar için e-Nabız’da ‘fotoğrafla arama’ ekranı açıldı. Ekranda açılacak ‘Afet Bilgisi Sorgula’ alanından yüklenecek fotoğrafla, yapay zekâ yaralının nerede olduğunu tespit edecek.
#E-Nabıze-Nabız giriş ekranı, Sağlık Bakanlığı envanterinde kayıtlı olan tüm kişisel bilgileri görüntülemek için kullanılıyor. Rapor görüntüleme, randevu takip etme, randevu alma vb sağlık işlemlerinin yapıldığı e-Nabız üzerinden yeni bir uygulama başlatıldı. Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremden etkilenenlerin yakınları e-Nabız'dan bilgi alabilecek. E Nabız şifresi aracılığıyla giriş yapabilen vatandaşlar, dilerlerse E-Devlet üzerinden de uygulamayı kullanabilecekler. Peki, e-Nabız girişi nasıl yapılır? İşte, e-Nabız giriş ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#E-NabızSağlık Bakanlığı, 65 yaş üstü kişiler ve kronik hastalar için grip aşılarını e-Nabız sisteminde tanımladı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Kabine Toplantısı sonrasında grip aşılarına ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Mevsimsel grip sebebiyle yapılacak olan grip aşıları ülkemize ulaştı ve aşı dağıtımına başlandı. Bu konuda da hazırlığımız tam. Yeterli miktarda grip aşımız mevcut." ifadelerini kullanmıştı. Peki, kimler grip aşısı yaptırmalı?
#Aşıe-Nabız ile grip aşısı sorgulama ekranı Sağlık Bakanı Koca'nın açıklamaları ile gündeme geldi. Kış aylarının yaklaşmasıyla grip mevsimi gelirken, Bakan Koca Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Grip aşıları sisteme tanımlanmış vatandaşlarımız, aşılarını doktor reçetesi ile eczanelerden alabilir" ifadelerini kullandı. Aşı yaptıracak olanlar, e Nabız üzerinden sorgulamalarını gerçekleştirecekler. Grip aşısı ilk etapta sadece yüksek risk grubundaki hastalar ile 65 yaş üzerine uygulanacak. Peki, grip aşısı kimlere yapılacak? İşte, e Nabız grip aşısı ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılar.
#E-NabızE-Nabız barkod no, araştırılan konulardan biri. e-Nabız sistemi sağlık alanında yaygın olarak kullanılıyor ve pek çok kolaylık sunuyor. Bu sistemle tahlil sonuçları da kolayca öğreniliyor. Ancak bunun için barkod numarası gerekiyor. Peki e-Nabız barkod no nedir, nereden alınır? İşte e-Nabız barkod no ile tahlil sonucu öğrenme
#E-Nabız Barkod No NedirVatandaşlar pek çok işlemi dijital ortamda kolayca yapabiliyor. Bunlardan biri de aile hekimi değiştirme işlemi. e-Devlet veya e-Nabız üzerinden kolayca aile hekimi değişikliği yapılabiliyor. Bunun için birkaç adımı tamamlamak yeterli. Peki aile hekimi nasıl değiştirilir? E-Devlet ve E-Nabız üzerinden aile hekimi değiştirme işlemi...
#Aile Hekimi Nasıl DeğiştirilirPCR testi, aşısız veya aşısı tamamlanmayanlardan belirli yerlere girişte talep edilebiliyor. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılıyor. Yeni varyantlardan biri olan ve kısa sürede vaka sayısının katlanmasına neden olan omicron varyantının test sonuçlarında gözüküp, gözükmediği de merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, PCR testi sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar?
#Koronavirüs Test SonucuPCR testi, aşısız veya aşısı tamamlanmayanlardan belirli yerlere girişte talep edilebiliyor. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılıyor. Yeni varyantlardan biri olan ve kısa sürede vaka sayısının katlanmasına neden olan omicron varyantının test sonuçlarında gözüküp, gözükmediği de merak edilen sorular arasında yer alıyor. Peki, PCR testi sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar?
#Koronavirüs Test SonucuSağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünden itibaren şehir hastanelerinde TURKOVAC aşısının yapılacağını duyurmuştu. Sağlık Bakanlığı'nın E-Nabız sisteminde TURKOVAC aşısı için randevular açıldı. Randevu alan vatandaşlara TURKOVAC aşısı uygulanmaya başladı.
#TURKOVACPCR testi, aşısız veya aşısı tamamlanmayanlardan belirli yerlere girişte talep edilebiliyor. Bu çerçevede işletmeciler/organizatörler tarafından etkinliklere girişte HES kodu üzerinden kişilerin aşılı/geçirilmiş hastalık veya azami 48 saat önce yapılmış negatif PCR testi sorgulaması yapılıyor. Peki, PCR testi sonucu ne zaman, kaç saatte çıkar?
#Koronavirüs Test Sonucu3. doz aşının uygulanacağı tarih ve zorunluluk durumu, Sağlık Bakanlığı'nın aşılama takvimini güncellemesi sonrası vatandaşların odaklandığı konulardan oldu. Salgınla mücadelede önemli adım atan Bakanlık BioNTech 3. hatırlatma dozunun uygulanacağını bildirdi. BioNTech aşısı yaptıran ve üzerinden 6 ay geçen 18 yaş üstü herkes hatırlatma dozunu hastanelerde yaptırabilecekler. 3. dozun çıkıp çıkmadığı e Nabız sistemi üzerinden kontrol edilebilecek. Peki, 3. doz aşı ne zaman yapılacak, zorunlu mu? İşte, e Nabız BioNTech 3. doz aşı sorgulama ekranı ve konuyla ilgili detaylar.
#BiontechCovid 19 test sonucu, teste giren pek çok kişinin gündeminde yer alıyor. E-Nabız üzerinden gerçekleşen Korona test sonucu sorgulama işlemi, birkaç saniyede sonuçları öğrenebilmenize olanak sağlıyor. E devlet portalına şifre ve T.C kimlik numarasıyla giriş yapıldıktan sonra barkod numarasıyla test sonucu anında sorgulanıyor. Diğer yandan Kovid-19 pozitif vakaların mevcut diğer hastalıkları, ilaçları, geçirdikleri operasyonlar ve tetkikleri hekimler tarafından kontrol ediliyor. Peki, Covid test sonucu ne zaman belli olur ve Korona testi sonuçları kaç günde çıkar? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#E Nabız3. doz BioNTech aşıları için Sağlık Bakanlığı düğmeye bastı. Geçtiğimiz hafta yapılan Bilim Kurulu Toplantısı'nda, 3. doz mRNA aşıları için onay verildi. Sağlık Bakanı Koca, yaptığı açıklamada, mRNA aşısı olmuş olup 2. dozdan itibaren 6 ay kadar süre geçmiş kişilere risk grupları önceliklendirilerek 3. doz aşı uygulanacağını bildirdi. Salgında en etkin silah olan aşılar ile belli süre koruyucu antikor oluşuyor. Peki, 3. doz BioNTech aşısı kimlere yapılacak ve randevu nasıl alınır? İşte, 3. doz aşı randevusu alma ekranı ve konuyla ilgili bilgiler.
#Biontechİstanbul’da yeni bir PCR testi sahtekârlığı ortaya çıktı. Esenler’de bulunan bir laboratuvar özellikle yabancı turistlere, WhatsApp üzerinden yollanan kimlik belgesi ile negatif sonuç içeren PCR testi belgesi düzenliyor. Pazarlık sonucu sahtekârların 200 lira karşılığı turistlere düzenlediği negatif sonuçlu PCR testi, 2 saat içinde Sağlık Bakanlığı’nın e-nabız sistemine düşüyor.
#Pcr TestiSağlık Bakanlığı 'Neyim Var' uygulaması hayata geçirildi. Sağlık sisteminde yeni adımlar atan bakanlık vatandaşlara kolaylık sağlamak amacıyla Neyim Var' uygulamasını e-Nabız üzerinden erişime açtı. Neyim Var uygulaması ile hastaların doğru ve uzmanlık alanlarına yönlendirilmesi geçmiş hastalıkların online kayıtta tutulması hedefleniyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 'Neyim Var' uygulaması nedir, nasıl kullanılır? İşte, e Nabız Neyim Var giriş ekranı ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Sağlık BakanlığıHemen her hastalığın ve sağlık kontrolünün öncesinde yapılması istenen kan tahlili, kolay ve pratik bir şekilde e-Nabız platformu üzerinden öğrenilebiliyor. Hastanelerde gerçekleştirilen tetkiklerin neticesini online sistem üzerinden yayınlayan kamu sağlık kurumları, tahlil sonuçları bilgisini hastalarla uzaktan da paylaşabiliyor. Peki kan tahlili sonuçları ne zaman, kaç günde çıkar? İşte kan tahlili öğrenme ekranı bilgisi.
#E-NabızBursa'da sevgilisi A.K.'nin (32) havalı tüfekle vurup, yaklaşık 1 ay alıkoyduğu Ayşe Ç. (23), vurulduktan 4 gün sonra hastaneye götürüldüğünü, ayağında saçma kaldığını röntgen ile fark ettiğini, buna rağmen bir daha tedavi görmediğini söyledi. A.K.'den şikayetçi olup, uzaklaştırma kararı aldıran Ayşe Ç., "Buna rağmen bana tehdit mesajları atıyor. Ölmek istemiyorum. Bir kadın cinayetine kurban gitmek istemiyorum" dedi.
#Yalovaİstismar mağduru çocukların, adli süreçte ikinci kez travma yaşamalarını önlemek için kurulan bir Çocuk İzlem Merkezi’ndeyiz. İzmir’deki bina bir hastanenin içinde. Tabelası yok. Amaç gizliliği sağlamak. Merkezi gezerken uzmanlarla konuşuyoruz. Vaka sayılarının özellikle tatil dönüşü arttığını söylüyorlar. Çünkü çocukların yaşadıkları olaylar “Tatilde ne yaptınız” konulu kompozisyonlara yansıyor.
#Adalet BakanlığıTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiSağlık konusunda hizmet sunan sağlık ocakları (aile hekimliği) vatandaşlara hastalık ve tıbbi tanıların konulmasında ilk adres olarak tanımlanıyor. Devlet tarafından mahalle, köy, idari birimlerdeki vatandaşlar için sağlık hizmeti veren sağlık ocaklarının 2024 yılı çalışma saatlerinin birçok vatandaş, internette araştırıyor. "Sağlık ocağı cumartesi günü açık mı?" sorusunun yanıtını öğrenmek istiyor. Peki, sağlık ocakları hafta sonu, cumartesi günü açık mı? İşte, 2024 aile hekimliği (sağlık ocağı) mesai saatleri...
#Çalışma SaatleriCinsel yolla bulaşan hastalıkların başında gelen HPV’nin yeni çıkan teknolojilerle birlikte artık evlerde yapılabilen testlerle tespit edilebildiğini söyleyen Batı Anadolu Central Hospital Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Neslihan Gürbüz, evde yapılacak HPV testinin bir çok yönden avantajlar sunduğunu belirterek test hakkında bilgiler verdi.
#1Aile ve Gençlik Fonu'ndaki son başvuru sayısına ilişkin soru üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, gençlerin yoğun ilgi gösterdiği fona bugüne kadar 11 bin 257 çiftin başvurduğu bilgisini verdi.
#Evlilik KredisiSağlık Ocağı, Aile hekimi randevusu alacak olan vatandaşlar, saat kaçta açılacak sorusuna cevap arıyor. Her vatandaş kayıtlı olduğu ikamet adresine göre sağlık ocaklarındaki Aile hekimlerinden hizmet alabiliyor. Peki Sağlık ocakları kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? Sağlık ocağı kaça kadar açık, hafta sonu açık mı? İşte sağlık ocağı çalışma saatleri 2024
#Çalışma SaatleriMillî Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından askıya çıkarılan yeni program kapsamında, temel eğitim sosyal bilgiler müfredatına “teknoloji ve sosyal bilimler” teması eklendi. Bu kapsamda “dijital vatandaşlık”, “siber zorbalık”, “teknoloji bağımlılığı”, “Kovid-19 salgını” ve “afetler” gibi konular ele alınacak.
#EBAKayseri'de 11 Mart'ta burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden 3 çocuk annesi Ahu Gültekin (42), 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden Ahu Gültekin'in kardeşi Mustafa Gültekin (39), "Yıkılmış bir durumdayız. 3 yeğenim de perişan durumda. Olayın araştırılıp, açığa kavuşturulmasını istiyorum. Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi. Gültekin'in şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, hastane konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, açıklama yapmadı.
#KayseriKayseri'de 11 Mart'ta burun, elmacık kemiği ve kulaklarından estetik ameliyatı olmak için hastaneye giden 3 çocuk annesi Ahu Gültekin (42), 9 saat süren ameliyatın ardından 5 gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Olayda ihmal olduğunu iddia eden Ahu Gültekin'in kardeşi Mustafa Gültekin (39), "Yıkılmış bir durumdayız. 3 yeğenim de perişan durumda. Olayın araştırılıp, açığa kavuşturulmasını istiyorum. Olayda ihmal olduğunu düşünüyorum. Normalde ameliyata profesör girmesi gerekiyor ama asistanı girmiş. Asistanının da kim olduğunu ve nerede olduğunu şu anda bulamıyoruz" dedi. Gültekin'in şikayeti üzerine savcılık soruşturma başlatırken, hastane konunun adli mercilere intikal ettiğini belirterek, açıklama yapmadı.
#Estetik AmeliyatıMilyonlarca vatandaşı ilgilendiren ehliyet yenileme sürelerine ilişkin son tarih yaklaşıyor. Yoğunluk yaşanmaması için zamana yaymak yerine erkenden ehliyet yenileme işleminin yapılması gerekiyor. Ayrıca ehliyetini yenileyenlerin de sürelere dikkat etmesi ve ceza almaması için yenilemesini zamanında yapması detayı öne çıkıyor.
#EhliyetYaklaşık 18 yıldır doktorluk yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, sağlık sektöründeki ihtiyaçları analiz ederek, bu ihtiyaçları yerli çözümlerle karşılamaya yönelik önemli bir girişimi hayata geçirdi. Kurduğu Hekimanne A.Ş.’de hem mobil bir uygulama geliştiren hem de bu uygulamayla birlikte çalışan giyilebilir ateş ölçüm cihazı üreten Dr. Astarcıoğlu’nun hedefinde ihracat da var.
#1Beylikdüzü'nde özel bir hastanede yağ aldırma ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Gönül Özkul'un (49) ailesi ihmal iddiasında bulundu. Annesini kaydeden Dilan Özkul, "Bize dedikleri şeylerin yüzde 60'ı şaşkınım kelimesiydi. Bir doktorun şaşkınım kelimesiyle bir ihtimali yok bence" dedi. Öte yandan aynı hastanede şubat ayında burun estetiği olan bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.
#Yağ Aldırma AmeliyatıBeylikdüzü'nde özel bir hastanede yağ aldırma ameliyatı sonrası hayatını kaybeden Gönül Özkul'un (49) ailesi ihmal iddiasında bulundu. Annesini kaydeden Dilan Özkul, "Bize dedikleri şeylerin yüzde 60'ı şaşkınım kelimesiydi. Bir doktorun şaşkınım kelimesiyle bir ihtimali yok bence" dedi. Öte yandan aynı hastanede şubat ayında burun estetiği olan bir kişinin de hayatını kaybettiği öğrenildi.
#BeylikdüzüTürkiye Futbol Federasyonu, kamuoyunda tartışılan tüm iddialara "Şeffaf ve paylaşımcı bir iletişim stratejisini bugün itibarıyla hayata geçiriyoruz." başlıklı uzun bir metinle cevap verdi.
#TFFDünyada 10 binde 1, Türkiye’de ise 6 binde 1 görülüyor! SMA, son yıllarda en çok karşılaştığımız hastalık. Tedavisi çok zor olan SMA, gebelik öncesi yaptırılacak test ile önlenebilir bir hastalık oluyor. Üstelik bu testi Sağlık Bakanlığı yeni evlenen, bebek isteyen ve hatta bebek bekleyen çiftlere ücretsiz olarak yapıyor. Bu test için nereye başvurmak gerekiyor? Sonuçlar ne zaman çıkıyor? SMA taşıyıcısı çiftler için çözüm yolları neler? İşte SMA hastalığı ve testi hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları...
#SMADünyada 10 binde 1, Türkiye’de ise 6 binde 1 görülüyor! SMA, son yıllarda en çok karşılaştığımız hastalık. Tedavisi çok zor olan SMA, gebelik öncesi yaptırılacak test ile önlenebilir bir hastalık oluyor. Üstelik bu testi Sağlık Bakanlığı yeni evlenen, bebek isteyen ve hatta bebek bekleyen çiftlere ücretsiz olarak yapıyor. Bu test için nereye başvurmak gerekiyor? Sonuçlar ne zaman çıkıyor? SMA taşıyıcısı çiftler için çözüm yolları neler? İşte SMA hastalığı ve testi hakkında merak edilen tüm sorular ve cevapları...
#SMASanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Suudi Arabistan’la özellikle yapay zekâ alanında çok kapsamlı bir iş birliğine gitmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu konuda ekiplerimizi görevlendirdik ve karşılıklı çalışmaları hızlandırma kararı aldık. Özellikle e-devlet alanında da Suudi Arabistan’ın kamu-dijital altyapısıyla Türkiye’nin e-devleti arasındaki entegrasyonu kuvvetlendireceğiz. Hac ve Umre ziyareti vesilesiyle Suudi Arabistan’a gidecek olan vatandaşlarımız başta olmak üzere karşılıklı olarak her iki ülkenin vatandaşlarının yararlanabileceği dijital hizmetler sunmuş olacağız.” dedi.
#Mehmet Fatih KacırYaz aylarında seyahatlerimiz arttı ve artık neredeyse hiçbirimiz maske takmıyoruz. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) 3 Ağustos’ta tüm dünyada 1 milyondan fazla yeni COVID-19 vakası görüldüğünü duyurdu. İngiltere ve ABD gibi ülkelerde hızla yayılan EG.5.1 veya eris adıyla bilinen yeni bir varyanttan bahsediliyor. Hepimizin aklındaysa şu soru var: Tekrar aşı olacak mıyız olmayacak mıyız?
#Covid-19