Her çeşidinde zengin besin öğesi içeren, bahar ve yaz aylarının en tatlı meyvelerden dut, son zamanlarda dut yaprağı çayı, dut yaprağı ekstresi gibi ticari formlarıyla da şifa kaynağı olarak gösteriliyor. Ancak içeriğindeki DNJ (deoksinojirimisin) adlı bileşen sayesinde diyabetin iyileştirilmesi, kanda trigliserid ve kolesterol değerlerini azalttığını gösteren mucize haberler maalesef gerçeği yansıtmıyor.
#Dut YaprağıTurşunun tarihi insanın yemek yapmaya başlaması kadar eski. Yapılışı hakkındaki tartışmalarsa Yeşilçam’a ilham verecek kadar çeşitli. Herkes bildiği usulde yapmaya devam ededursun, ben size asıl laktofermente turşulardan bahsedeceğim bu hafta...
#Gülay Barbaros AltanBazı meyve sebzeler tam bir şifa deposu olarak bilinmektedir. Bu meyvelerin sadece mevsimlerinde değil her zaman tüketilmesi gerekmektedir. Mevsimi dışında da bu ürünlere ulaşmak için meyvelerin bazı işlemlerden geçirilmesi gerekir. Bu yapılan işlemlerinde sağlıklı olması gerekmektedir. Kişilerin sağlıklarına zarar verecek işlemlerden uzak durmak gerekmektedir. Dut pek çok hastalığa iyi gelen tam bir şifa deposudur. Dut kurutularak ta tüketilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#DutBiri yaz aylarında veya spor sırasında terle kaybettiğimiz minerallerin yerine konması için oldukça faydalı, diğeri doygunluk hissimizi arttırıyor. Karpuzlu, ananaslı, zencefilli, şeftalili, vanilyalı... Maden suyu ve sodayla yapabileceğiniz, leziz içecek tariflerime buyurun.
#Maden Suyu