Anne adaylarının en büyük kabusu tekrarlayan düşükler. Kadının bütün psikolojisini bozan ve evde adeta bir yas havası oluşturan düşükler için herhangi bir önlem alınabilir mi, düşüklerin nedeni nedir, kaçıncı haftaya kadar düşük tehlikesi var, genetik etkenler ne kadar etkili, kadının yaşı önemli bir risk faktörü müdür…İşte bütün bu soruların yanıtlarını Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Selen Sakar Ecemiş anlattı.
#DüşükÇoğu kadın için hayatında yaşayacağı en özel anlardan biridir bebek sahibi olmak. Bir mucizeyi hayata getirmek ve ilklerine şahit olmak. Ancak hikaye her zaman böyle bitmeyebilir. Birçok neden bağlı olarak bebek dünyaya gelmeden anne adayı düşük yaşayabilir. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı...
#Düşük Belirtileri NelerdirBir mucizeye tanık olmayı beklerken, hikayenin yarım kaldığını mı düşünüyorsunuz? Yaşadığınız olayın sizi ne kadar üzdüğünü ve bir daha toparlanamayacağınıza mı inanıyorsunuz? Tüm bunlar, düşük yapmış çoğu kadının hissettikleri, kafasındaki soru işaretleri ve kaygılarıdır. Düşüğün bir son olmadığını söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali İhsan Yalçınoğlu, konu hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#Düşük Nasıl HissedilirGenetik hastalıklar, tekrarlayan düşüklerin en sık karşılaşılan sebebidir. Düşüğün en önemli belirtisinin kasık ağrısı ve kan gelmesi olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr Seval Taşdemir, bulantının aniden kesilmesinin de akıllara düşüğü getirebileceğini, anne ve baba adaylarının yaşının düşükte etken olduğunu belirtti.
#Düşük Belirtileri NelerdirÇok genç denecek bir yaşta, 58’inde yaşamını yitirdi Kuzeyin Oğlu Volkan Konak. O çok sevdiği sahnede hem de. Geçtiğimiz ekim ayında benzer şekilde, sahnede yaşamını yitiren Metin Arolat gibi. Arolat, kalp krizi geçirip bu dünyadan göçtüğünde 52 yaşındaydı. Avrupa Yakası dizisinde, Kubilay karakteriyle tanınan tiyatrocu Vural Çelik de evinde, kalp krizi nedeniyle 51 yaşında hayatını kaybetmişti. Konak’ın kesin ölüm nedeni henüz açıklanmadı ancak onun da kalp krizi geçirmiş olma ihtimali yüksek. Ve yine diğer ‘erken’ ve ‘ani’ ölümler sonrasında olduğu gibi aynı lakırdı dolanmakta: “COVID aşıları sebep oldu” Öyle mi gerçekten? Ani ve erken ölümlerin altında aşılar mı var?
#Volkan KonakGözaltında bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, İBB'ye yönelik "terör" soruşturması kapsamındaki emniyet ifadesine ulaşıldı. İmamoğlu, HTS kayıtlarında terörle iltisaklı kişilerle görüşmeleri olduğuna ilişkin tespitlerle ilgili, söz konusu dönemde 3 yerel seçim, 1 genel seçim yaşandığını belirterek, Türkiye'nin gündeminde olan bir siyasi kişilik olarak bir günde gelen yüzlerce arama içerisinde bu görüşmelerin "kum tanesi" olarak kalacağını savundu
#Ekrem İmamoğluAK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Basri Yalçın CNN TÜRK'te İBB ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na yönelik başlatılan terör ve yolsuzluk soruşturması ile ilgili CNN Türk ekranlarında önemli açıklamalarda bulundu. "Yargı kararları hükümete bağlanmaz" diyen Yalçın, "Tuhaf saçma aşırı genellemeler kullanılıyor. Mağduriyetle seçim kazanacaklar falan bunlar basit ezberler. Bir şiir okuyarak mağduriyet kazanırsınız bu bir sonuç üretir. Ama siz belediyeyi hortumlayıp ben mağduriyete uğradım diyemezsiniz. Böyle bir akıl yürütme olabilir mi?" diye konuştu.
#Prof. Dr. Hasan Basri YalçınSMS ile size de kira geliriniz tespit edilmiştir mesajı geldi mi? SMS gelen herkes kira vergisi ödemek zorunda mı? 33 bin TL’nin üstünde kira geliri varsa ne olacak? Gelir İdaresi Başkanlığı’nın gönderdiği SMS’lerle daha da dikkat çekici olan kira vergisiyle ilgili tüm merak edilenleri ve dikkat edilmesi gerekenleri vergi hukuku uzmanı Av. Dr. Burak Aslanpınar’a sordum.
#Kira VergisiAraştırmacı-yazar Evrim Kuran çeşitlilik, hakkaniyet ve kapsayıcılık üzerine yıllardır araştırmalar yapıyor. Üniversitelerde gençlere toplumsal cinsiyet eşitliğini ve ayrımcılığın türlerini anlatıyor. Her hafta gerçekleştirdiği ‘3+3’ isimli podcast yayınını yüzde 80 oranında kadınlar dinliyor. Kuran’la ‘kız kardeşlik müessesesini’, iş dünyasındaki ‘kraliçe arıları’, ‘impostor fenomenini’ ve ‘erbilmişliği’ konuştuk.
#KadınSitelerde aidatların yanı sıra yüksek ısıtma faturaları da artık şikâyet konusu. Okurlarım faturaların yüksek gelmesine rağmen ısınamadıklarından yakınıyorlar. Peki yüksek ısıtma faturası gelmemesi için neler yapılabilir? Kat mülkiyeti hukuku bilirkişisi Murat Erdoğan’a sorularım ve yanıtları şöyle:
#SiteGörünüşe göre, Avrupa’nın bölünmüş bloklarla bir güç kazanma seçeneği artık ortada. Akdeniz’in kuzeyi ve doğusundaki çağın gereklerine uyum sağlayabilen toplumların, İskandinavya’nın ve Orta Avrupa’daki Cermen blokunun, kazandıkları hayatlarına devam etmeleri mümkün. Ancak Rusya’nın Amerika olmadan yoluna devam etmesi, iki asırdır yaşanan gelişmelere bakıldığında, mümkün görünmüyor. Çünkü ortak tehditler karşılarında ve herkes kendi kabuğuna çekilerek daha mütevazı bir politika izlemek zorunda.
#AlmanyaSüper güç diye tanımlanıyor ve bu tanımı sonuna kadar hak ediyor çünkü vücudumuzda inanılmaz işlevlere sahip. Bağırsak bariyerini onarıyor, kilo kontrolünü destekliyor, beyin fonksiyonlarını iyileştiriyor, mutluluk hormonu olan serotoninin büyük bir kısmını üretiyor, bağışıklığı güçlendiriyor, enfeksiyona ve kansere karşı koruyor. Tüm bunları postbiyotikler yapıyor.
#SağlıkZamanın etkilerini durdurmak mümkün olmasa da, yaşlanma sürecini yavaşlatmak elimizde. Cilt elastikiyetinden eklem sağlığına, saç ve tırnaklardan bağışıklık sistemine kadar pek çok alanda kritik bir rol oynayan kolajen, vücudumuzun temel yapı taşlarından biridir. Ancak 25 yaşından itibaren üretimi azalmaya başlar ve dışarıdan destek almak kaçınılmaz hale gelir. Peki hangi kolajen türü daha etkili? Takviye alırken nelere dikkat edilmeli? Kolajen gerçekten cildimizi gençleştirir mi? İşte kolajen hakkında en çok merak edilen sorular ve yanıtları...
#KolajenGünümüzde akıllı saatler sayesinde, günlük adım sayımızı sürekli takip edebiliyoruz. 10.000 adıma ulaştığımızı bildiren ‘Tebrikler, günlük hedefinize ulaştınız’ mesajını aldığımızda endorfin patlaması yaşıyor, yerimize çakılı kaldığımız hareketsiz günlerde 2.000'den daha az adım attığımızı fark ettiğimizde rahatsız oluyor hatta utanç bile duyuyoruz. Özetle bu adım sayıları son yıllarda hayatımızın bir parçası haline geldi
#SağlıkSarısının akışkan kaldığı, tam ortasına ekmek banarak patlattığımız göz göz yumurtalara hayır demek çok zor olabilir ama yumurtalarınızı az pişirmenin sağlık açısından çok ciddi riskleri var.
#SağlıkTürkiye yarından itibaren yeni bir soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Yurt genelinde sıcaklıklar 8-12 derece düşecek. Ankara ve İstanbul'da yeniden kar görülecek. İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İşte yeni haftanın hava durumu detayları...
#Hava Durumuİngiltere Essex’te yaşayan Gill Nibbs, 55 yaşında gayet sağlıklı bir kadındı. Son zamanlarda sık tuvalete çıkmaya, kilo kaybetmeye ve sırt ağrılarından şikâyet etmeye başladı. Bu semptomlar doktorlar tarafından diyabete bağlandı ama Gill, bir süre sonra pankreas kanserinden hayatını kaybetti. Annesini kaybeden kızı Lucy, ölümcül pankreas kanserinin hayati uyarı işaretleri hakkında herkesin bilgi sahibi olmasını istiyor.
#Kanser19 yaşındaki Chloe Ramsay’in bebeklikten itibaren pek çok şeye alerjisi var. Bebekken muz ya da patates verildiğinde anafilaktik şoka giren Chloe’nin vücudu yıllar içinde farklı şeylere de alerjik tepki vermeye başladı. Vücuduna temas ettiğinde 'derisini bıçakla kazımak' isteyecek kadar rahatsız eden 40 farklı şeye alerjisi olan Chloe, rahatsızlığı nedeniyle artık meyve yiyemiyor, cildine su ve kum değdiremiyor.
#AlerjiGerçekten işe yarayan bir soğuk algınlığı ilacı var mı? Kullanılan ilaçlar, takviteler ne kadar işe yarıyor etkisi hala tartışılıyor ama eczanelerde öksürük şurupları, ilaçlar, vitaminler arasında saklanmış ve gerçekten işe yarayan bir şey var: Nasal irrigasyon. Yani burun yıkama…
#Soğuk Algınlığı