Sosyal medya ve internette son günlerde gündeme gelen dünyaya göktaşı çarpacak mı sorusunun yanıtına yönelik bilgiler NASA tarafından değerlendirildi. Kaliforniya'daki dünya yakınındaki cisimleri otomatik olarak takibe alan sistemi tarafından izlenen meteorun 4,1 km genişliğinde olduğunu duyuran NASA, nisan ayında meteorun dünyaya yakın bir seyir içerisinde olacağına işaret etti. İşte, Göktaşı dünyaya çarpacak mı? sorusunun yanıtını merak edenler için ayrıntılı bilgiler.
#Göktaşı Dünyaya Çarpacak MıSon günlerde dünyaya gelen meteor pek çok kişi tarafından yakından takip ediliyor. NASA tarafından özel olarak takip edilen asteroid, dünyaya çok uzak bir noktada olmasına rağmen çarpma tehlikesi ile değerlendiriliyor. NASA'nın 1998 OR2 kodunu verdiği bu asteroid, 4,1 KM genişliğe sahip olması nedeniyle ürkütüyor. Peki, dünyaya gelen meteor için NASA'dan yapılan açıklamalar ne yönde? Dünyaya asteroid çarpabilir iddiaları gerçeği yansıtıyor mu? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#AstreoidDünyaya göktaşı çarpacağı iddiaları sosyal medyada yer alırken, NASA'dan şaşırtıcı açıklama geldi. Gelen açıklamada Dünyaya meteor çarpacağı iddiaları netlik kazandı. 822 metre büyüklüğünde potansiyel tehlike oluşturabilecek bir asteroidin hızla dünyaya yaklaştığı ifade edildi. Diğer yandan geçtiğimiz günlerde Avustralya’da yaşanan meteor düşmesi araştırma gemisinin kamerasına yansımıştı. Kum tanesiyle çakıl taşı arasındaki büyüklüklerde olan meteorlar atmosferde yanarlar. Peki, göktaşı nedir? İşte, ayrıntılar.
#Meteor NedirTrabzon'da dün akşam gökyüzünü birkaç saniyeliğine aydınlatan ve meteor (göktaşı) düşmesi olduğu öne sürülen ışık hüzmesi heyecanlandırdı. Düzköy ilçesindeki Şahinkaya Dağı eteklerine gelenler, düştüğü iddia edilen göktaşı ya da parçalarını aramaya başladı. Arama yapanlardan Ahmet Yılmaz, ''Şaşırdık, kaldık. Ben bu yaşıma kadar böyle bir şey görmedim. Nereye düştüğünü bilmiyoruz, merak ediyoruz'' dedi. Bu arada Prof. Dr. Orhan Gölbaşı da meteorlar ilgili kesin bilgilerin parçalar bulunduktan sonra tespit edilebileceğini ve çapı 1 metre civarında olan bir göktaşının bile dünyaya ciddi zarar verebileceğini belirtti.
#TrabzonGalaksimizin ortasında bilindiği kadarıyla tek canlı barındıran gezegen olarak üzerimizdeki sorumluluk büyük. Yaşamak ve yaşatmak bütün dünya canlıları olarak zorunluluğumuz. Ancak hiç hesapta yokken bir anda yok olabiliriz. "Bize bir şey olmaz" demeyin. Dünyamızın şans eseri döndüğü yadsınamaz bir gerçek. Nasıl mı? 1 asır öncesine dönelim...
#SeyahatApophis adlı göktaşı 28 bin kilometre hızla dünyaya doğru yaklaşıyor. Uzmanlara göre, 2029'de dünyanın çok yakınından geçecek olan 25 milyon tonluk göktaşı 2036'da dünyaya çarpacak. Göktaşının rotası değiştirilemez ve korkulan olursa çarpmanın etkisiyle 65 bin atom bombasına eşdeğer bir enerji ortaya çıkacak.