Uluslararası iş dünyası 14-16 Ekim’de İstanbul’da buluşacak. Dünya Odalar Federasyonu’nun (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi’ne, 40’ı aşkın ülkeden 700’e yakın iş insanı katılacak. Organizasyonun ev sahipliğini yapacak olan WCF ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zirvede iklim değişikliği düzenlemeleri ve teknolojik yeniliklerle gelen yeni rekabet şartlarının ele alınacağını söyledi.
#Ekonomi115 ülkenin odalarını bir çatı altında birleştiren Dünya Odalar Federasyonu’nun Başkanlığı’na TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu seçildi. Altı aday arasında en yüksek oyu alan Hisarcıklıoğlu, “TOBB olarak tüm bölgesel, küresel kurum ve kuruluşların yönetimine seçiliyor, ülkemizi ve iş dünyamızı temsil etme onurunu yaşıyoruz. Başarımızın yurtdışında da görülüyor ve takdir ediliyor olması beni bir Türk olarak çok mutlu etti. Beni bu göreve layık gören, oy veren uluslararası iş dünyası temsilcilerine teşekkür ederim” dedi.
#Rifat HisarcıklıoğluTÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Paris’te Milletlerarası Ticaret Odası (ICC) yönetim kuruluna seçildiği toplantının ardından İstanbul’a dönerken uçakta öncelikle notlarının yeni Türk Ticaret Kanunu’ndaki değişikliklerle ilgili bölümünü açtı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, Nobel Barış Ödülü sahibi ve Bangladeş Grameen Bank Başkanı Muhammed Yunus’un TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde ders vermeyi kabul ettiğini belirterek, üniversite bünyesinde mikro kredi ve sosyal iş girişimciliğine yönelik çalışmaların yürütüleceği Muhammed Yunus Merkezi kurulacağını söyledi.
DEİK İcra Kurulu ve Dünya Odalar Federasyonu Başkanı Rona Yırcalı, "Ülkemizdeki siyaset ve seçim yoğunluklu gündeme rağmen 4-6 Temmuz’da yapılacak Kongre’mize 1500 yabancı işadamı katılacak ve biz onlara, Türkiye’nin demokrasisini anlatıp, son yıllarda ekonomisinin kazandığı istikrarı göstereceğiz. En güçlü referansımız, Türkiye’den konut alan yabancılar" dedi.
AB’nin ekim ayında başlayacağı Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması’nın, ihracatçılara getireceği yük her geçen yıl artıyor. Uzmanlar, uygulamanın yıllık maliyetinin 1.8 milyar Euro’nun üzerine çıkacağına dikkat çekerken; ihracatçılarsa hazırlık süreçlerinin devam ettiğini belirtiyor. Bu alanda yol alabilmek için acilen gerekenler ise yatırım ortamının iyileştirilmesi ve uzun vadeli krediye erişim.
#Avrupa Birliği