Dilimizin ucuna kadar gelen ama çıkaramadığımız oyuncunun adı, unutulan işler, kaybolan eşyalar... Bunlar zihnimizin yaşlandığının kanıtı çoğumuz için... Oysa beyin gelişimi durmuyor, dahası akıl yürütme performansımız 50’lerimizde zirve yapıyor. Gerekense egzersiz, yani çalışan beyin ışıldıyor.
#GazetehaberleriTürk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, her 6 kişiden birinin inme ile karşılaşabileceğini belirterek, inme merkezlerinin hızlı müdahale ve inmenin etkilerini azaltmada çok kritik bir rol oynadığını vurguladı. 2018’de Türkiye’de yaklaşık 40 bin kişinin inme nedeniyle hayatını kaybettiğinin altını çizen Öztürk inmenin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunun altını çizdi.
#ANKARATürk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk 29 Ekim “Dünya İnme Günü” ne ilişkin açıklamalar yaptı. Öztürk, "Tansiyon, şeker, kalp hastalıklarının kontrolüsigara kullanımının önlenmesi, sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite ve kullanılan ilaçların doktor kontrolüyle alınması inmeye karşı en önemli koruyu yöntemler" dedi.
#ANKARAHava kirliliği nedeniyle yaşanan ölümlerin 9 milyona ulaştığına dikkat çeken Türk Nöroloji Derneği Başkanı Şerefnur Öztürk, "Beyin sağlığı için temiz hava şart.Havamızı kirletecek yaklaşımlardan kaçınılması ve daha sağlıklı enerji türlerinin kullanılması gerekiyor" dedi.
#Sağlıkİstanbul ve tüm illerin iftar vakitleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2018 Ramazan imsakiyesiyle belli oldu. 16 Mayıs günü ilk oruçlarını tutan vatandaşlar, Ramazanın ikinci gününde büyük bir sabırla ezanı saatini beklemeye devam ediyorlar. İstanbul'da yaşayan vatandaşlar 'İstanbul'da bu akşam iftar saat kaçta okunacak' sorusunun cevabını arıyor. İşte, İstanbul ve tüm illerin iftar saati ve 2018 Ramazan imsakiyesi.
#Ramazan- Türk Nöroloji Derneği Başkanı Öztürk:- "Dünyada MS'li hasta sayısı 2008'de 2,1 milyon iken, 2013'te bu sayı 2,3 milyona ulaşmıştır. Kadınlarda erkeklere göre iki kat sık görülmektedir ve yıllar içinde bu oran değişmemiştir"- "MS, kompleks ve henüz etyolojisi tam olarak aydınlatılamamış bir hastalıktır. Bu durum, bize tedavi yaklaşımında zorluklar çıkarsa da henüz keşfedilmemiş yeni tedavi olasılıklarının da açık olduğunu düşündürebilir"
Türk Nöroloji Derneği (TND) Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, vücudun bir yanında uyuşma, konuşma bozukluğu ya da yüzdeki asimetrinin ’inme’ habercisi olabileceğini belirterek, "Kişi ilk 4.5 saatte bir nöroloğa başvurursa trombolitik (damar açıcı) tedavi şansına ulaşabilir" dedi.
Türk Nöroloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Şerefnur Öztürk, halk arasında "sara hastalığı" olarak da bilinen epilepsinin yaygın bir hastalık olduğunu ancak buna rağmen hastaların yanlış anlama ve algılama nedeniyle damgalamayla karşılaştığını belirterek, "Epilepsi hastaları toplumda sosyal izolasyon ve dışlanma yaşamaktadır. Hastaların yaşam kalitesini, nöbetlerden çok toplumdaki yanlış inanış ve algılamalar düşürmektedir" dedi.
#Epilepsi