dr haberleri sayfasında dr hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 278600 dr haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Belki atalarımızın yeme düzeninde yeri olmadığı, belki bir arkadaşınız size iyi gelmeyeceğini söylediği, belki de ünlü biri çıkıp bir yiyeceği bırakarak doğum kilolarından nasıl kurtulduğunu anlattığı için... Bazı gıdaları diyetinizden hangi sebeple çıkarmış olursanız olun, size bilimin, bu sağlıklı gıdaların beslenmenize eklenmesini neden desteklediğini anlatayım...
#Yazar100 yaşında hayatını kaybeden Prof. Dr. Halil İnalcıkiçin Ankara Üniversitesi DTCF’de ve Bilkent Üniversitesi Müzik ve SahneSanatları Fakültesi’nde tören yapıldı. Doğramacızade Ali PaşaCamisi’nde Prof. Dr. Halil İnalcık için cenazetöreni düzenlendi. Ankara’daki törenlerin ardından Prof. Dr. Halilİnalcık naaşı toprağa verilmek üzere İstanbul’a götürüldü. CumhurbaşkanıErdoğan’ın talimatı ve Bakanlar Kurulu kararı ile İnalcık’ın naaşıİstanbul’da Fatih Camii Haziresi'ne defnedilecek.
#Profesör“Her gün 10yumurta 2 turp yiyin” diyen Prof. Dr. Canan Karatay, zeytin diyarıGömeç’te bir oturuşta 71 adet zeytini tek tek yedi. Kendisi gibi bol bolzeytin yenmesini önerdi. Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin altındandaha kıymetli olduğunu söyleyerek "Zeytin insanlara hayat verir. Ömrüuzatır" dedi. Balıkesir’in Gömeç İlçesi’nde düzenlenen zeytin hasat şenliğine katılan Prof. Dr. Canan Karatay’ınyanı sıra Dr. Ümit Aktaş ve sosyal medya üzerinden oluşturulan’Çocuğuma Şeker Verme’ kampanyasını başlatan ’Sağlıklı Yaşıyoruz’ grubuüyeleri katıldı. Kahvaltı yapan Prof. Dr. Canan Karatay, yediği 71 zeytininçekirdeklerini sayarak basın mensuplarına gösterdi. Prof. Dr. Karataydaha sonra şalvar giyip beline sepet bağladı ve Karaağaç Mahallesi’ndekizeytin hasat şenliğine katıldı. Prof. Dr. Canan Karatay gruptaki kadınlarla birlikte zeytin hasadıyaparken Dr. Ümit Aktaş da zeytin hasat makinesini kullandı. Buradatoplanan zeytinleri zeytinyağı fabrikasına götüren grup, zeytinlerinsıkımını izledi ve taze zeytinyağını tattı. Prof. Dr. Canan Karatay "Zeytin altındır. Zeytinyağı da altın suyudur.Altından daha kıymetlidir zeytin. Çünkü insanlara hayat verir. Ömrüuzatır. Burada güneşin altında grup olarak zeytin topluyoruz. Çokmutluyuz" diye konuştu.
#ŞalvarABD'de kendi adıyla yayınlanan televizyon programın sunuculuğunu yapan Dr. Mehmet Öz, Missouri Senatörü Claire McCaskill tarafından diyet ilaçlarını övdüğü gerekçesiyle çağrıldığı ABD Senatosu'nda ifade verdi. Amerikan Senatosu karşısında kendisini savunmak zorunda kalan Öz, önceki yıllarda yayınlanan televizyon programlarında yeşil kahve çekirdeğinin kilo vermeyi sağladığını öne süren açıklamaları yüzünden mahkemelik oldu. Dr. Öz hakkında suç duyurusunda bulunan Senatör McCaskill duruşma sırasında, ?Programında birçok güzel şey yapıyorsun. Ama neden bu tür ürünlerin işe yaramadığını bilmene karşın bunları söylüyorsun anlamıyorum diye konuştu. Önerdiği ilaçların işe yaradığına inandığını belirten Öz de, bu ilaçları kendisi ve ailesinin de denediğini söyledi. Doktor olarak işinin gereksinim duyan insanlara yardım etmek olduğunu belirten Öz, insanlara umut olabilecek bir ürünü onlara tanıtarak kendilerine yardımcı olduğunu savundu. Öz, bu ilaçların diyet ve egzersiz yapmadan uzun süreli
#DrDoğum sonrasında vajinada oluşan yırtıkları ortadan kaldırmak ve genital organın görüntüsünden hoşnut olmamak gibi sebepler vajinal estetik yaptırma oranını giderek artırıyor. Peki, yapılan bu estetik cinselliğin kalitesini artırıyor mu? Op. Dr. Bora Cengiz vajina estetiği hakkında bilinmeyenleri anlattı.
#VajinaKaraciğer nakli yapan ilk Türk doktor Prof. Dr. Münci Kalayoğlu' biyografisi ve hayatı, ölümünün ardından gündeme geldi. Son dakika haberine göre Münci Kalayoğlu 84 yaşında hayatını kaybetti. Dünya'nın önde gelen karaciğer nakli otoritelerinden biri olarak kabul edilen ve 50 yılı aşkın mesleki kariyerinde binlerce nakil gerçekleştiren Hacettepe Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Münci Kalayoğlu, tıp dünyasında ‘Altın neşter’ olarak anılıyordu. 1977'de profesör unvanını alan Kalayoğlu, ABD'de organ transplantasyonu konusunda uzmanlık eğitimi aldıktan sonra oradaki nakillerle de karaciğer naklini yapan ilk Türk hekim unvanına sahip oldu. Peki, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu kimdir, kaç yaşında, neden öldü? İşte, Prof. Dr. Münci Kalayoğlu'nun hayatı hakkında bilgiler.
#Münci Kalayoğlu KimdirSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin, "Bu insanların bırakın sağlıkçı olmayı insani değerlerinden bir şey almadıklarını biliyoruz. Bu tür çetelerle, bu tür yanlış davranışlar içinde olan insanlarla mücadelemizi yaptık, yapmaya da devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanıKayseri Büyükşehir Belediyesi'nin spor alanındaki önemli yatırımlarından birisi olan Erciyes Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'ne bir övgü de Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Ethem Hacıosmanoğlu'ndan geldi. Başkan Hacıosmanoğlu, merkezi yerel ve ulusal çapta da tanıtma çalışması yapacaklarını ifade etti.
#TFFTürk Dünyası Ortak Marş hazırlıklarına başladı. Alfabe başta olmak üzere birçok konuda ortak kullanım alanlarını hayata geçiren Türk devletleri, sanat alanındaki kelimelerle ortak sanat sözlüğü ve ortak marş projelerini de hayata geçirecek. Sözlük çalışmasına ilişkin AA muhabirine açıklamalarda bulunan Türk Devletleri Sanat Üniversiteleri Birliği Dönem Başkanı ve Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Özden, İbn-i Sina'nın tıpla ilgili eserinde olduğu gibi sanat alanında da ansiklopedik bir çalışma yapılacağını söyledi. İşte, Türk Dünyası Ortak Marş çalışması hakkında önemli bilgiler
#Türk DünyasıAntalya'da yaptığı seyahat dönüşü öksürme ve hapşırma krizlerine tutulup girip olduğunu düşünen Ömer Can hastaneye başvurdu. Ömer Can'a yapılan kontrolde akciğer ve kalp arasında kist olduğu tespit edildi. Ameliyata alınan kaptan, Video Yardımlı Torakoskopik Cerrahi (VATS) ile 10 dakikalık operasyon sonucu sağlığına kavuştu.
#Antalya Eğitim Ve Araştırma HastanesiÇukurova Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı törenle başladı. Sabah saatlerinde Üniversitedeki Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başlayıp Mithat Özsan Amfisi’nde devam eden törene Adana Vali Vekili İbrahim Küçük, Milletvekilli Abdullah Doğru, Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, ATÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, askeri ve mülki erkân, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, bilim insanları ile öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Gençlik Orkestrası ve Ortaokul Korosu tarafından dinleti sunuldu, öğrenciler adına Ziraat Fakültesi öğrencisi Gizem Çelik konuştu.
#Çukurova ÜniversitesiAkdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği’nin (ATHİB), inovatif ve özgün tasarımlar geliştirmek, uluslararası tekstil pazarında etkin olmak ve modayı belirleyen ülkeler arasında yer almak amacıyla 13’üncüsünü düzenlediği Dokuma Kumaş Tasarım Yarışması’nda genç tasarımcıları ödüllendirdi.
#Adanaİstanbul Bağcılar’da bir binanın hafriyat kazısı sırasında, miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. İnşaatta çalışan ekip tarafından bulunan tarihi eser, alt tarafı betonlaşmış kum yığının arasından çıkarıldı. Buluntunun beklenen büyük Marmara depremine karşı ipuçları verdiğini aktaran Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depreme karşı İstanbul’un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor” dedi.
#İstanbulBağcılar’da bir binanın hafriyat kazısı sırasında, miyosen dönemine ait yaklaşık 10 milyon yıllık deniz minaresi fosili bulundu. İnşaatta çalışan ekip tarafından bulunan tarihi eser, alt tarafı betonlaşmış kum yığının arasından çıkarıldı. Buluntunun beklenen büyük Marmara depremine karşı ipuçları verdiğini aktaran Jeolog Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Depreme karşı İstanbul’un en zayıf bölgesini miyosen dönemine ait 10 milyon yaşlı deniz fosili tabakalar oluşturuyor. İstanbul’da Avcılar, Küçükçekmece, Bakırköy, Bağcılar, Esenler ve Topkapı’ya kadar uzanan bu istif depreme karşı en zayıf bölgeyi gösteriyor” dedi.
#İstanbulMeteoroloji Genel Müdürlüğü güncel hava durumu raporunu yayımlayarak bazı iller için kuvvetli sağanak yağış ve kar yağışının beklendiğini açıkladı. 6 il için sarı kodlu alarm verilirken sel, su baskını, yıldırım, gibi olumsuz durumlara dikkat çekildi. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen de, hava durumuna ilişkin değerlendirmesinde Marmara için tarih verip kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
#Hava DurumuBebekleri, para için önceden anlaştıkları özel hastanelerin yoğun bakımlarına sevk eden “yenidoğan çetesi”nin yargılanmasına yarın başlanıyor. 10 bebeğin ölümüne neden olmakla suçlanan 47 sanık hakkında 1399 sayfa iddianame hazırlandı. Duruşmalar beş gün sürecek.
#Yenidoğan ÇetesiRize’de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin, bölgede son zamanlarda sıkça yaşanan heyelanlara karşı etki ve risklerine ilişkin konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nden (RTEÜ) Prof. Dr. Ayberk Kaya, ‘Doğu Karadeniz’de deprem olmaz’ algısının yanlış olduğuna dikkati çekti.
#RizePsikolog-antropolog Dr. Ceylan Nur Akgün yeni kitabı ‘Annelik: Gerilimler, Mücadeleler, Uzlaşmalar’da annelik kavramının tarihsel yolculuğuna bakıyor, idealleştirilen anneliğe odaklanıyor ve annelerin yaşadığı kaygı ve suçluluk duygularının nedenlerini de ortaya koyuyor. Akgün: “Romantize edilmiş ve kutsallaştırılmış annelik söylemine kapılmamak en güzeli. Anne olmak ne saçını süpürge etmek ne en mükemmeli olmaya çalışmaktır.”
#Gizem CoşkunardaKanser en korkutucu hastalıkların başında geliyor ama bir taraftan da tedavisinde her geçen gün yeni adımlar atılıyor. Tıp dünyası kasım ayında akciğer ve pankreas kanserleriyle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. Her şeyi bilmek çok önemli çünkü o zaman erken teşhis şansına sahip olabiliyoruz. Ayrıca bu iki kanser türüyle mücadelede yeni gelişmeler var.
#Hazan Aköz IşıkKronik obstrüktif akciğer hastalığı yani halk arasında bilinen ismiyle KOAH; akciğer dokusunu oluşturan hava keseciklerinin yapısının bozularak hava yollarının daralmasına neden olan, zamanla ilerleyerek nefes alış-verişimizi zorlayan ve yaşam kalitemizi bozan bir hastalık. 20 Kasım Dünya KOAH Günü vesilesiyle uzmanlar bu hastalıkla ilgili bilmemiz gerekenleri anlattı.
#Melis Yılmaz1839 yılının 3 Kasım’ında okunan fermandan bu yana 185 yıl geçti. Tanzimat Dönemi’nin asıl önemli gelişmesi merkezi devlet teşkilatında yenilenme, taşralarda mahalli halkın kısmen idareye iştirak edilmeye başlaması gibi bir sürecin devam ettirilmesidir. Mühendislik ve tıp eğitimi başlamıştı, bu bir yeniliktir ama asıl önemlisi Türkiye idaresi eğitim alanında büyük bir teşkilatlanma ve ilerlemeye şahit oldu.
#Tanzimat DönemiSigara içen birinin ciğerleri, damarları sigara içtikten sonra hiç sigara içememiş biri gibi olabilir mi yoksa illa bir hasar alır mı? Yeni bir çalışma, bir kişinin sigarayı bıraktıktan sonra kalp hastalığı riskinin ortalamaya düşmesinin yirmi yıldan fazla sürebileceğini, kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin 25 yıl süreceğini söylüyor.
#SigaraSingapurlu bir pratisyen hekim olan Dr. Samuel Choudhury'ye göre, bir süredir dolapta bekleyen patatesler potansiyel olarak ölümcül bir toksin barındırıyor olabilir. Dr. Choudhury’un Instagram'da takipçileri ile paylaştığı bir videoda, filizlenmiş patateslerin yanı sıra yeşile dönmüş patateslerden de uzak durulmasını tavsiye etti.
#Filizlenmiş PatatesBUGÜN Türkiye’de eğitimde olmayan, iş bulamayan, umutları yavaş yavaş tükenen bir gençlik kesimi var. Kendilerine ‘ev genci’ diyorlar. Belki kimse bunu konuşmak istemiyor ama bu gençler sadece istihdam sorunu yaşamıyor; aslında geleceğe dair inançlarını da kaybediyor. İzmir’in genç iş insanları örgütü EGİAD, tam da bu nedenle onları topluma ve ekonomiye kazandırmanın yollarını arayan kapsamlı bir rapor yayınladı.
#1Ünlü sunucu Deniz Akkaya son dönemde eski eşi ve kızıyla yaşadığı olaylarla gündeme gelmiş ve onlarla davalık olmuştu. O davaların birinden önemli bir karar çıktı. Mahkeme "Akkaya'nın tüm malvarlığına tedbiren el konulsun" dedi. Ayrıca akıl sağlığının testi için de hastaneye sevk etti. Hastaneden çıkan Deniz Akkaya yaşadıklarını ve "amatem" sürecini ilk kez anlattı, "Hesaplarım bloke edildi, beş parasız kaldım" dedi. Kanal D Haber'den İbrahim Konar'ın özel haberi...
#Deniz AkkayaYurt genelinde soğuk hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'den 9 ile sarı kodlu alarm verilirken vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olunması istenildi. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların Akdeniz dışında 2-3 derece daha azalacağını söyledi. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu tahmini...
#MeteorolojiYurt genelinde soğuk hava dalgası etkisini göstermeye devam ediyor. Meteoroloji'den 9 ile sarı kodlu alarm verilirken vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olunması istenildi. Öte yandan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların Akdeniz dışında 2-3 derece daha azalacağını söyledi. İşte yurt genelinde beklenen hava durumu tahmini...
#MeteorolojiRize'nin Hemşin ilçesinde meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin, bölgede son zamanlarda sıkça yaşanan heyelanlara karşı etki ve risklerine ilişkin konuşan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi'nden (RTEÜ) Prof. Dr. Ayberk Kaya, 'Doğu Karadeniz'de deprem olmaz' algısının yanlış olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kaya, "Bölgemizdeki heyelanların ve kaya düşmelerinin tetikleyici unsuru her ne kadar aşırı yağışlar olsa da depremler sonucunda meydana gelen titreşimler heyelanları ve kaya düşmelerini de bir nebze olsun tetiklemektedir" diye konuştu.
#Rize