Bir gençlik hevesi gibi görünse de dövme, her yaştan insanın vücudunu süslemek için tercih ettiği yöntemlerden biri. Kendimizi son derece sınırlandırılmış hissettiğimiz koronavirüs günlerinde dövme bir değişiklik aracı olarak cazip gelse de hijyen koşulları açısından her zamankinden daha çok dikkat etmemiz gerektiği de ortada.
#DövmeBilim insanları dövme ile ilgili şaşırtıcı bir gerçeği ortaya çıkardı. 10 yıl boyunca lenfoma teşhisi konan 1398 kişi incelendi. Dövmesi olanlarda olmayanlara kıyasla lenfoma riskinin yüzde 21 arttığını tespit edildi.
#Dövme LenfomaİNŞAAT işçisi 6 çocuk babası Derviş Aslan (44), paslı bıçakla eli kesilince acil servise başvurdu. Tetanos aşısının olduğunu söylediği için kesik tedavisi yapıldı ve taburcu edildi. Ancak 3-4 gün sonra şiddetli kasılmalar ve şuuru kapalı bir şekilde tekrar acile kaldırıldı. 10 yılda bir yaptırılması gereken tetanos aşısı olmadığı için tetanos mikrobu beynini etkiledi ve ölümcül ensefalit tablosu oluştu. Şiddetli kasılma nöbeti ve solunum sıkıntısı ile Okmeydanı Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi yoğun bakım servisine kaldırıldı. Yoğun bakım ekibinin müthiş çabasıyla 50 günlük yaşam savaşını kazanan Aslan, doktorlarını bile şaşırttı. Prof. Dr. Namigar Turgut, "Ben meslek hayatımda 33 yılımı doldurdum, 2 tane gebe tetanos vakası gördüm ve bir de bu hasta" dedi.
#İSTANBULMerkezi Almanya’nın Giessen kentinde bulunan Türk-Alman Sağlık Vakfı, halk arasında sarılık olarak bilinen ve bir karaciğer hastalığı olan Hepatit C konusunda uyardı. HCV virüsünün neden olduğu hastalığın erken teşhisi konmadığı ve tedavi edilmediği zaman kronik bir hale gelmesi halinde siroz veya karaciğer kanserine neden olabileceği belirtildi.
#Almanya-Türk-Alman Sağlık VakfıMersin’de eski nişanlısı tarafından sokak ortasında tabancayla vurularak öldürülen 24 yaşındaki Raziye Oskay’ın yıllardır failin baskı ve tehdidine maruz kaldığı, 11 yıl boyunca her gün ölüm korkusuyla yaşadığı ortaya çıktı. 2017 yılında evlerine silahla saldıran Barış Can U.’nun yıllar önce kızını merdivenlerden de yuvarladığını söyleyen anne Fatma İsmet Oskay, “Benim çocuğum her gün ölüyordu. Cezaların en ağırını çekmesini istiyorum” dedi.
#MersinHipokrat yüzyıllar önce tüm hastalıkların bağırsakta başladığını söylemişti. Bir yöntem bu alanda çığır açıyor. Kulağa pek çekici gelmese de dışkı nakli pek çok hastalığın çözümü olabilir. Peki nedir bu dışkı nakli? Ağızdan veya burundan gerçekleşir mi? Tüm detaylarıyla haberimizde...
#SağlıkBugün 6 Eylül, uzunca bir süreden sonra çocuklarımız yüz yüze eğitime döndüler. Umarım ki yaklaşık iki yıldır mücadele ettiğimiz virüs bu sefer çocuklarımızın yüz yüze eğitimine ara vermeden kontrol altına alınır. Eğitimin okulda alınması gerektiğine inanan biri olarak bu haftaki yazıma böyle bir dilekle başladım. Bu hafta sizlere okul dönüşünün sonbaharı çağrıştırmasından dolayı tam da zamanı gelen lazer tedavileri ve uygulamalarından bahsetmek istiyorum.
#EstetikDövme alerjisi en fazla karşılaşılan alerji türleri arasında yer almaktadır. Dövme yaptırıldığı zaman bazı durumlarda vücutta alerjik reaksiyonlar ortaya çıkabilir. Siz de dövme alerjisi hakkında daha detaylı bir şekilde bilgi edinmek isteyebilirsiniz. Dövme alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Dövme alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında tüm bilgileri sizler için derledik.
#Dövme Alerjisi NedirGözaltı morlukları kadın olsun, erkek olsun pek çok kişinin ortak sorunu… Kişiye sürekli yorgun veya hasta bir ifade veren göz altı morluklarının çeşitli tipleri ve farklı oluşma mekanizmaları var. Tedavisi de ancak morluk tipine uygun yapılırsa başarılı oluyor.
#Gözaltı MorluklarıDermatolog Doç. Dr. Ali Balevi, yeni lazer cihazı Zümrüt’e ilişkin, “Zümrüt lazeri ince kılcal damarlı varislerde, kırmızı et benlerinin yok edilmesinde, leke, roza tedavisinde kullanıyoruz. Ayrıca çocuklarda Portwine leke tedavisinde de Zümrüt lazer ile başarı sağlayabiliyoruz” dedi.
#Zümrüt LazerBağışıklık sisteminde yaptığı ağır tahribat nedeniyle istenmeyen sonuçlara yol açan HIV virüsünün, cinsel ilişki, kan ve kan ürünleriyle bulaştığını belirten uzmanlar, virüsten korunmada el hijyeni, temizlik kurallarına uyma ve cinsel ilişkide korunmanın önemine işaret ediyor. Özellikle deri bütünlüğünün bozulmasının bulaşıcılık açısından önemli olduğunu vurgulayan uzmanlar, güvenli yerlerde manikür, dövme ve piersing yaptırılması uyarısında bulunuyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Songül Özer, konuyla ilgili önemli bilgiler veriyor.
#HIV Nasıl Bulaşır