dondurulmuş gıdalar haberleri sayfasında dondurulmuş gıdalar hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 283 dondurulmuş gıdalar haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarDerin dondurucular mutfaklarda hepimizin en önemli yardımcılarından. Yiyecekleri tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklamanın en sağlıklı yollarından biri olan dondurulmuş gıdayı tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da var. Bunların başında da buzun çözdürülmesi geliyor.
#EkstralezzetTaze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Meyve ve sebzeleri taze saklamanın en iyi yöntemi ise yüksek teknolojiyle şoklamak; yani çözüm dondurulmuş ürünlerde…
#PandemiYazın sonu geldi, mutfaklarda kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Domatesler, biberler salça, meyveler reçel konserve oluyor, kurutulan sebzeler balkonları ve tezgahları renklendiriyor. Peki ya dondurma? Yaz sebzelerini ve meyvelerini kışa dondurarak saklamak istiyorsanız bu ipuçları sizin için.
#Gıda DondurmaDondurulmuş gıdalar, günlük hayatın yoğunluğunda birçok kişinin kurtarıcısı oluyor. Ancak bu gıdaları çözdürürken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Prof. Dr. Şükrü Karataş, dondurulmuş gıdaların nasıl çözdürülmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.
#Dondurulmuş GıdalarDondurulmuş ürünler birçok kadının zor zamanında imdadına yetişiyor. Ancak yemek hazırlamak için kısıtlı zaman varsa dondurulmuş ürünleri çözmekte yanlış yöntemler tercih edilebiliyor. İşte dondurulmuş ürünler için doğru çözme yöntemi…
#Donmuş Gıdaların ÇözdürülmesiYapılan son bir araştırma kolon (kalın bağırsak) kanseri vakaları sayısında büyük artış görüldüğünü gözler önüne serdi. Ancak genellikle 50 yaş üzeri kişilerde obeziteye bağlı olarak görülen hastalık, 20 yaşında spor yapan gençlerde bile sıkça görülmeye başladı.
#Kolon KanseriDondurulmuş sebzeler çoğu zaman hayat kurtarıcı oluyor. Hele ki mevsimi olmayan sebzelere ihtiyaç duyduğumuzda ilk önce dondurulmuş ürünlere başvuruyoruz. Ancak bu ürünleri kullanırken çok sık yapılan bazı hatalar var. Sizin için bu hataları mercek altına aldık...
#Dondurulmuş GıdalarGünümüzde nestle markasını her çeşit üründe görebilmek mümkündür. Nestle, ürün çeşitliliğine sahip olan en büyük firmalardan bir tanesidir. Nestle’nin nerede üretildiğini, hangi ülkeye ait olduğunu ve sahibinin kim olduğunu sizin için derledik.
#Nestle Hangi Ülkenin Markası Ve Nerede Üretiliyor?Koronavirüsün ilk kez görüldüğü Vuhan'a giden Dünya Sağlık Örgütü uzmanları yaptıkları araştırma sonuçlarını düzenledikleri bir brifingle açıkladı. Koronavirüsün kökenini belirlemeye yönelik çalışmaların herhangi bir hayvana işaret etmediği ve bulguların salgının Çin'in Vuhan kentinde Aralık 2019'dan önce tespit edilmediği belirtildi. DSÖ yetkilileri virüsün laboratuvardan yayıldığı yönündeki komplo teorilerini de cevapladı.
#VuhanYediklerimizin lezzeti elbette çok önemli ancak içerdikleri besin maddeleriyle vücudumuza nasıl etkileri olduğunu da bilmek lazım. Sağlığımızı, kilomuzu, günlük enerjimizi hatta pozitif ruh halimizi korumanın yolu buradan geçiyor. Peki siz besin gruplarının vücuttaki etkilerinden haberdar mısınız? İşte herkesin bilmesi gereken önemli ayrıntılar...
#Temel Besin GruplarıDerin dondurucular mutfaklarda hepimizin en önemli yardımcılarından. Yiyecekleri tazeliğini kaybetmeden uzun süre saklamanın en sağlıklı yollarından biri olan dondurulmuş gıdayı tüketirken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar da var. Bunların başında da buzun çözdürülmesi geliyor.
#EkstralezzetTaze sebze ve meyve sağlıklı beslenmenin vazgeçilmezi. Onları en taze haliyle tüketmek de bir o kadar önemli. Ancak meyve ve sebzelerde besin değeri kaybı, dalından kopartıldığı anda başlıyor ve bunların soframıza kadar olan yolculuğu süresince devam ediyor. Meyve ve sebzeleri taze saklamanın en iyi yöntemi ise yüksek teknolojiyle şoklamak; yani çözüm dondurulmuş ürünlerde…
#PandemiDondurulmuş gıdaların değeri yeterince bilinmiyor. Günlük hayatın yoğun temposu içinde hayat kolaylaştıran dondurulmuş gıdaları değerlendiren Gıda Mühendisi Ebru Akdağ, taze ürünün sofraya ulaşana dek besin değeri kayıpları yaşadığını buna rağmen dondurulmuş gıdaların ‘Tek Tek Hızlı Dondurma’ yöntemi ile besin değerlerini koruduğunu vurguluyor.
#Dondurulmuş GıdaYazın sonu geldi, mutfaklarda kış hazırlıkları tüm hızıyla devam ediyor. Domatesler, biberler salça, meyveler reçel konserve oluyor, kurutulan sebzeler balkonları ve tezgahları renklendiriyor. Peki ya dondurma? Yaz sebzelerini ve meyvelerini kışa dondurarak saklamak istiyorsanız bu ipuçları sizin için.
#Gıda DondurmaUzmanlar, diyet sırasında kalori hesabı ile yemek yemenin faydadan daha çok zarar getirdiğini söylüyorlar. Kişi, kalori hesabı yaparken mutsuz oluyor, dilediğini yiyemediği için de diyeti bozuyor. Diyette kalori hesabı yaparak kendinizi mutsuz etmek yerine tükettiğiniz fazla kaloriyi 'borç ödeme formülü' ile telafi edebilirsiniz.
#Diyet ÖnerileriHem yaygın yanlış anlayışları çürütüyor hem de yeni bilimsel çalışmalar ışığında pratik öneriler sunuyor. İtalya’nın bu alandaki en önemli merkezinde 40 yıldır araştırmalar yapan gıda ve beslenme uzmanı Marcello Ticca’nın ‘Beslenme Hakkında Doğru Bildiğimiz Yanlışlar’ adlı kitabından öğrenecek çok şey var.
#Marcello TiccaDondurulmuş gıdalar, günlük hayatın yoğunluğunda birçok kişinin kurtarıcısı oluyor. Ancak bu gıdaları çözdürürken de dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor. Prof. Dr. Şükrü Karataş, dondurulmuş gıdaların nasıl çözdürülmesi gerektiği hakkında bilgiler verdi.
#Dondurulmuş GıdalarGebelikte beslenmeye hem bebeğin büyüyüp ve olgunlaşması hem de annenin gereksinimlerinin karşılanması için dikkat edilmesi gerekir. Uygun kilodayken gebe kalan sağlıklı bir kadın doğru beslenme ile gebelik sonunda yaklaşık 9 ile 12 kilo civarında bir kilo artışına sahip olur. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Sibel Malkoç bilgi verdi.
#Hamileler Nasıl BeslenmeliDondurulmuş ürünler birçok kadının zor zamanında imdadına yetişiyor. Ancak yemek hazırlamak için kısıtlı zaman varsa dondurulmuş ürünleri çözmekte yanlış yöntemler tercih edilebiliyor. İşte dondurulmuş ürünler için doğru çözme yöntemi…
#Donmuş Gıdaların ÇözdürülmesiBunaltı sıcaklar ile birlikte su tüketimimiz de arttı. Temiz olmayan suları tüketme ishale neden olduğu gibi sıcaklarda çabuk bozulan yemekleri tüketmek de ishalin en büyük sebebi. Peki, ishal neden olur ve nasıl geçer? Yaz aylarında ishalin görülme sıklığının arttığını belirten Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Neşat Bozkurtgil dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
#İshalEnflamasyon yani iltihaplanma vücutta ciddi tahribata neden olabilecek bir durumdur. Dikkat edilmediği takdirde kanda artan oranlarla birlikte sistemin tamamına etki eder ve istenmeyen sonuçlar doğurur. Bu nedenle en ufak bir enflamasyon durumunda bile acil önlem alınmalı ve normal seyre dönülmelidir. Beslenme düzenimizdeki bazı yiyeceklerde hem var olan iltihaplanmayı azdırabilir, ayrıca tek başına bile vücutta iltihaplanmaya neden olabilir. Bu nedenle bu yiyeceklerden uzak durulması gereklidir.
#Beslenme