Güncelleme Tarihi:
Dondurulmuş ürünleri buzluktan çıkarttıktan sonra oda sıcaklığında bekletmek yanlış. Oda sıcaklığında bekletilen dondurulmuş ürünler üzerinde bakteriler oluşabilir çünkü oda sıcaklığı, bakteri üretimi için en uygun sıcaklık.
Bu işlem hızlı bir çözme yöntemi değil aksine oldukça fazla zaman alıyor. Ancak en sağlıklı yöntemlerden birisi olduğunu söyleyebiliriz. Buzluktaki dondurulmuş ürünlerinizi buzdolabına indirerek çözülmesini bekleyin.
Bu yöntemle ürünleri çözmek için ihtiyacınız olan şey sıcak su (kaynamış değil) ve kilitli poşet. Suyu bir tencere içerisine alarak ısıtın daha sonra ocaktan aldığınız su içerisine kilitli torbaya koyduğunuz ürünü atın. Bu işlemi yaklaşık 40-45 dakikaya kadar sürdürebilirsiniz.
Donmuş sebzeleri çözmeden yemek pişirmek hem yemeğin tadını değiştirir hem de sağlıksız bir hal alır. Bu yüzden sebzelerinizi pişirmeden önce kaynamış suda bekleterek çözün.