Sağlık açısından birçok faydası olan domates Türk mutfağının da olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Zengin besin içeriği ve antioksidan özellikleri ile kalp, cilt ve göz sağlığını koruyor, sindirim ve bağışıklık sistemini destekliyor. Domatesi taze, mevsiminde ve organik tüketmek gerekiyor. Domatesin pişirilmesi veya işlenmesi, içinde bulunan değerli bir antioksidan olan likopenin de faydalarını artırıyor. Uzman Diyetisyen Sinem Türkmen, domatesin sağlığa faydaları ve bu mevsimde konserve domates yapılırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
#Domatesin FaydalarıDomates, sebze ve meyvelerde doğal alarak bulunan bir pigment olan likopen yönünden oldukça zengin bir besin. Sadece yemeklerimize lezzet katmakla kalmayan domates sağlık için de oldukça yararlı. Peki domatesin faydaları nelerdir? Domatesin sağlığa yararları...
#Domatesin FaydalarıHer gıdanın bazı yararları var. Kimi antioksidan, vitamin, mineral, kimi posa, protein, probiyotik, kimi de omega-3, omega-5 ya da omega-9 zengini. Yine de şu küçük fakat önemli ayrıntıyı unutmamanız lazım: Bazı gıdalar birlikte tüketildiklerinde faydaları artıyor, faydalanma oranınız bazen üç-beş katına bile çıkabiliyor. İşte o sağlığa daha fazla destek ve güç sağlayan “gıda evlilikleri”nin en mühim 6 örneği...
#Osman MüftüoğluTaze sıkılmış meyve sularının konsantre meyve sularından çok daha faydalı olduğunu hepimiz biliyoruz. Konsantre meyve suları vitamini olmayan şekerli içeceklerdir. Kış aylarında hastalıklardan korunmak için vitamini bol olan besinleri tüketmek gereklidir.
#Meyve