Paylaş
Yapılan araştırmalar doğru yiyecekleri yiyerek kanserli hücre gelişiminin önlenebileceğini gösteriyor. Nasıl mı?
ABD’de bulunan Damar Gelişimi Vakfı’nın yaptığı yeni bir araştırmaya göre kanseri, büyümeye başlamadan durdurabilirsiniz. Bu yeni önleyici yaklaşıma anti-anjiyogenez deniyor. Anti-anjiyogenez yeme alışkanlığınızı değiştirerek içsel faktörlerinizi de değiştirebilir ve böylece kanser hücrelerinin büyüyüp çoğalmasını engelleyebilirsiniz. Doğru porsiyon ve sıklıklarda yenildiğinde bazı yiyecekler kanserle savaşıcı özellik sağlayabilir.
İşte kanser gelişimini engelleyebilecek 5 yiyecek...
Lahana: Bu besin brokoli, karnabahar, çinlahanası ve brüksellahanasının da içerdiği güçlü bir kanser savaşçısı olan brassinin içerir. Özellikle Çin lahanasının bütün yararlarını görebilmek için haftada 3 kere yenmelidir.
Pişmiş domates: Pişmiş domatesin, çiğ domatese oranla daha çok kanserle savaşıcı özelliği vardır. İkisinde de likopen bulunur, ancak domatesi ısıtmak likopenin kimyasal yapısını değiştirir ve yararları vücudunuza daha hazır bir şekilde sunulmuş olur. Haftada 2-3 (yarım bardak) porsiyon pişmiş domates yenmelidir.
Dilbalığı: Bu balık bol miktarda omega-3 yağ asitleri ve az miktarda cıva içerir. Haftada 3 kere, 170 gram dilbalığı tüketmek yeterlidir.
Çilek: Çileğin içindeki antioksidanlar kanserle savaşmaya yardımcı olur. Suyunu da sayarsak, günde 200 gram kadar tüketilmelidir.
Enginar: Enginarda 3 farklı kanser savaşçısı molekül vardır. Günde 100 gram enginar kalbi tüketebilirsiniz.
Paylaş