Doğa Araştırmaları Derneği Başkanı Osman Erdem, son yıllarda yaşanan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gibi salgınlardan ders çıkarılarak biyolojik çeşitliliğin korunması gerektiğini belirterek, "Salgınlara neden olan durumlardan ders çıkarmaz, doğayı, biyolojik çeşitliliği tahribe devam edersek ve yaban hayatına kendi ortamlarında yaşama şansı bırakmazsak tüm insanlığı daha kötü günlerin beklediği kaçınılmaz bir gerçek." dedi.
#Doğa Araştırmaları Derneği Başkanı Osman ErdemHürriyet Pazar’ın üç hafta önceki dev soruşturması, Türk edebiyatının zirvesine ‘İnce Memed’i yerleştirdi. Yazarlardan edebiyat öğretmenlerine, akademisyenlerden eleştirmenlere dev jüri, ‘İnce Memed’i Türk edebiyatının gelmiş geçmiş en kıymetli eseri olarak saptadı. ‘İnce Memed’in geçilmezliğinin sırrı Yaşar Kemal’in edebi gücünde. Peki bu edebi gücün yaslandığı, hem yazarı hem kahramanı İnce Memed’i var eden, onu insanların zihnine bir roman kahramanı değil gerçek bir kişi gibi yerleştiren coğrafya ne âlemde? Bir Yaşar Kemal’in daha çıkması zor, peki ‘İnce Memed’ gibi bir roman bir daha yazılabilir mi? Edebi güç bir kenara, insanıyla toprağıyla o dünya kaldı mı? İnsana, doğaya ve topluma Yaşar Kemal’in baktığı pencereden, Çukurova’dan bakmaya çalışıp, ‘İnce Memed’i var eden unsurların peşine düştük.
#İnce Memedİki hafta öncesine kadar Marmaris’te, Antalya’da ve Bodrum’da dev yangınlarla mücadele ediyorduk. Neyse ki bu felaket geride kaldı. Şimdi biliminsanları bu alanları gözlemleyerek gelecek için dersler çıkarıyor: “Zamanla, doğa kendini onardıkça alageyikler, karakulak, vaşak veya kurt gibi canlılar da bu alanlara dönecektir.”
#Doğal Afet