10 Ekim Dünya Görme Günü’nde uzmanlar, kullanımları yaygınlaşan akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar nedeniyle gelecek nesillerin miyopi tehlikesi ile karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. “2040 yılında her iki kişiden biri miyop olabilir” diyen uzmanlar Hürriyet’e şu değerlendirmede bulundu.
#10 Ekim Dünya Görme GünüBıçaksız lazer tedavisine tıpta “femtosaniye lazer yardımlı refraksiyon cerrahisi” adı verilir. Bu teknoloji 15 yıldır kullanılmakta olup tüm dünyada en modern ve en güvenilir lazer tekniği olarak kabul edilir. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, konuyla ilgili detayları paylaşıyor...
#Lazer Göz Ameliyatı SonrasıSMILE lazer ile kendinize hayatınızı değiştirecek bir hediye verin. Miyop ve astigmat tedavisinde SMILE lazer teknolojisi ile ağrı hissetmeden çok kısa gözlüklerden kurtulabilirsiniz. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, bıçaksız lazer teknolojisi olan SMILE lazer teknolojisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlatıyor.
#Smile LazerÇağımızın modern teknolojisi gereği iş ve özel hayatta bilgisayar kullanımı her geçen gün artıyor ve beraberinde herkeste göz yorgunluğuna neden oluyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç, bilgisayar ekranlarının göz sağlığı üzerine etkilerini anlatıyor.
#Göz TedavisiGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr.Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Fakik göz içi lensi nedir, kimlere uygulanır?Fakik göziçi lensleri, lazer tedavisi uygulayamadığımız ancak gözlüklerinden kurtulmakisteyen hasatlarda tercih edilen bir tekniğe verilen isimdir. Bu teknikte ençok uyduladığımız lensin adı: Visian ICL’dir. ICL yönteminde kişinin gözlükkusuruna göre gözün renkli kısmı olarak tanımladığımız irisin arkasına birmercek yerleştirilir. İşlem konfor açısından lazer tedavisine göre birfarklılık taşımamakta ve 7-10 dakika aralığında gerçekleştirilmektedir. ICLtedavisi 18 numaraya kadar miyoplarda, 6 numaraya kadar astigmatizma ve 14numaraya kadar hipermetropide kullanılmaktadır. Daha önce herhangi bir sebeplelazer tedavisi için uygun olmadığı söylenen kişilerin, ICL tedavisine uygunlukaçısından değerlendirmeye gitmeleri önerilmektedir.
#Göz HastalıklarıGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr.Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Trifokal göz içi lensleriKatarakttedavisi sonrası hastalar gözlük takmak istememektedir. Bu konuyla ilgili uzunyıllardan beri çok odaklı mercekler zaten kullanılmaktadır. Son aylardakullanılmaya başlanılan Trifokal mercekler ile ise bu konudaki başarı bir adımdaha ileri taşınmıştır. Trifokal merceklerin diğer merceklerden farkı; sadeceuzak ya da yakın mesafeyi değil, ara mesafe olarak tanımlanan mesafede de netbir görüş sağlayabilmesidir. Ara mesafe, günlük hayatımızda çok sıkkullandığımız bir noktayı temsil eder. Örneğin; arabaların gösterge paneli, kucağımızda tuttuğumuz taşınabilirbilgisayarlar ya da 60-70 Cm’lik kol boyu olarak tanımladığımız mesafe aramesafedir. Trifokal lenslerin bir diğer özelliği de gece şikâyetlerini ortadankaldırmasıdır. Tedavinin normal katarakt tedavisinden bir farkı bulunmamaktadırve hasta 7-10 dakikalık bir prosedürle normal hayatına dönebilmektedir.
#KataraktGöz HastalıklarıUzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç cevaplıyor; Bıçaksız lazer nedir?Bıçaksız lazer tedavisinetıpta “femtosaniye lazer yardımlı refraksiyon cerrahisi” adı verilir. Buteknoloji 15 yıldır kullanılmakta olup tüm Dünya’da en modern ve en güvenilirlazer tekniği olarak kabul edilmektedir. Femtosaniye lazer sayesinde tedavisırasında göze herhangi bir bıçak değmemektedir. Tedavi dakikalar içerisindeuygulanmakta ve görme kısa süre içerisinde en yüksek seviyeye ulaşmaktadır.Lazer teknolojisi sayesinde göz dokusunda uygulanan değişiklikler tesadüfekalmayacak şekilde bilgisayar kontrolü altında yapılabilmektedir. Gözlükten kurtulmak için uygulanan lazertedavileri içerisinde femtosaniye teknolojisi ile birlikte wavefront yanikartal gözü excimer lazer uygulanması altın standart tedaviyi oluşturmaktadır.Hastalarımız lazer tedavisinden bir gün sonra normal hayatlarınadönebilmektedir.
#Bıçaksız LazerLazer olmak isteyenhastaların en çok endişe ettiği konuların başında tedavi sonrası düzeltilenrefraktif kusurun tekrar geri gelmesi yer aldığını söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç , günümüzde uygulanan modern lazer tekniklerinde uzun dönemde refraksiyonun %98 sabit kaldığını belirtiyor.
#Lazer TedavisiGöz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. VolkanHürmeriç cevaplıyor; Kornea naklindeki yeni tekniklerKornea dokusu pek çokhastalık nedeniyle saydamlığını kaybetmekte ve değiştirilmesi gerekmektedir.Halk arasında kornea nakline göz nakli adı verilmektedir. Uzun yıllardır ülkemizdekornea nakli yapılsa da son 15 yıl içerisinde olan gelişmeler sayesinde artıkkornea dokusunun tamamı yerine sadece hastalıklı olan kısmının değiştirilmesitercih edilmektedir. Bu sayede vücudun değiştirilen korneayı reddetme ihtimalive göz tansiyonu riski en aza indirilmektedir. Yeni nakil teknikleri arasındayer alan DALK ameliyatı ileri derece keratokonusta kullanılarak korneanınsadece ön kısmı nakledilmektedir. Katarakt ameliyatı sonrası olan görmekayıplarında ise korneanın sadece arka yarısı DSAEK tekniği iledeğiştirilmektedir. Kısmı nakiluygulanan bu ameliyatlarda hastaların görme seviyesi çok daha kısa sürededüzelebilmektedir.
#Kornea NakliLazerle yapılan kataraktameliyatına Femtosaniye lazer yardımlı katarakt cerrahisi adının verildiğini söyleyen Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Volkan Hürmeriç , Femtosaniye teknolojisinin son 15 yılda refraktif cerrahide başarıylakullanıldığını belirtiyor.
#Femtosaniye Lazer