İki yıldır hayatlarımızı altüst eden koronavirüsün son varyantı Omikron yeni bir tartışmanın kapısını araladı: “Salgında sona geliniyor mu?” Fikrini sorduğumuz 22 uzmandan 13’ü bunun mümkün olmadığını söylese de 9 isim için en azından bundan sonra virüsün etkisi hızla azalacak.
#OmikronCovid-19 test sonucu pozitif çıkan kişiler hala oldukça fazla. Ancak bir de enfekte olmasına rağmen testi negatif çıkanlar var ki, bu oran yüzde 30'dan yüzde 70'e yükseldi. Yalancı negatifi yaşayanlardan Rıfat Kara, bize deneyimlerini anlattı, uzmanımız ise söz konusu durumun nedenlerine açıklık getirdi...
#PozitifProf. Dr. Güner Sönmez, “Aşı olanlar sadece antikorun koruduğunu düşünüyor ancak bağışıklık sistemimizin bir antikor yanıtı, bir de hücresel yanıtı var. Sadece antikor düzeyleri değil, B ve T hücreleri de koronavirüs ile savaşmayı sağlıyor” dedi.
#T HücreleriANKARA'da Enfeksiyon ve Mikrobiyoloji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Duran Tok, "Normal zamanda önem arz eden vücut bağışıklığı, pandemi döneminde ayrı bir öneme sahiptir. Yeterince uyumak, dengeli beslenmek, düzenli egzersiz, sağlam bir ruh hali bunlardan birkaçıdır" dedi.
#Doç. Dr. Duran TokGeçen hafta yazarımız Vedat Milor’un sosyal medyada paylaştığı videoyla ateşlenen ‘Kahvaltı gerekli bir öğün mü’ tartışmasını masaya yatırdık. Kahvaltı sözcüğünün kültürümüze girişini, bugün ettiğimiz klasik kahvaltının ne zaman başlayıp şekillendiğini ve en sağlıklısının, doğrusunun ne olduğunu işin uzmanlarına sorduk; çeşitli ulusların alışkanlıklarına baktık.
#KahvaltıKURTULUŞ Savaşı'nda Yunan Ordusu'nun İzmir'i işgal edip, Denizli'nin Çal İlçesi sınırlarına yaklaşması üzerine, bölgede bulunan Savaş Sancağı, o dönemde Çal'a bağlı olan günümüzde Bekilli İlçesi'nin mahallesi olan Poyrazlı'ya götürülüp, emanet edildi. 240 yıllık sancağı 106 yıldır koruyan mahalle halkı, "Sancak bize emanet edilmiş. O bizim namusumuz korumaya devam ediyoruz" dedi.