PANDEMİK bir virüs olarak ilan edilen Kovid-19’la mücadele ettiğimiz bugünlerde biz bireylere hijyen ve mesafe kurallarına dikkat etmek dışında düşen en önemli görev hiç kuşkusuz bağışıklığımızı güçlü tutmak. Sağlıklı ve dengeli beslenme, fiziksel aktivite ve düzenli uyku ile bağışıklık sistemimizi güçlendirerek bu virüse karşı güçlü durabileceğimizi söyleyen diyetisyen Hülya Çağatay, bu zor dönemi olabildiğince rahat atlatabilmek için seçilecek gıdaların protein, lif, vitamin, mineral ve antioksidanlardan zengin olması gerektiğine dikkat çekti. Çağatay, sağlıklı içecek ve atıştırmalıklarla ilgili şu bilgileri paylaştı:
#İzmirUyku, kilo kontrolünde önemli bir etken. Danışanlarıyla bir araya gelmek için İstanbul ve İzmir arasında mekik dokuduğunu belirten Diyetisyen Hülya Çağatay, düzensiz uykunun fazla kalori alımına, dolayısıyla kiloya yol açabileceğini söylüyor: “Uykunun obezite üzerindeki etkisi maalesef pek bilinmiyor. Uyku süresi kısalmış bireyler, yüksek enerjili besinlere eğilim gösteriyor. İyi bir uyku ise kilo vermeye yardımcı oluyor.”
#İzmirFazla kilolarından kurtulmanın yollarını arayan, bu konuda farklı kaynaklardan araştırmalar yapan pek çok kişi, “sezgisel yeme yaklaşımı” kavramıyla karşılaşıyor. İlk kez 1955 yılında ortaya atılan bu yaklaşımın detaylarını Diyetisyen Hülya Çağatay anlattı.
#İzmirYer elmasının faydaları pek bilinmiyor ancak sofraların baş tacı olması için sebep çok. Metabolizmayı hızlandırmanın en iyi yollarından biri olan yer elması, aynı zamanda saç sağlığı için de mucizeler yaratıyor. Diyetisyen Buket Adanç ile Beslenme ve Diyet Uzmanı Hülya Çağatay yer elmasının faydalarını açıkladı.
#Yer Elması