Diş Taşı haberleri sayfasında Diş Taşı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1673 Diş Taşı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Diş taşı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan diş taşı nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diş Taşı nedir? Neden olur? Diş taşı nasıl temizlenir ve önlenir tüm detayları ile derledik.
#Diş TaşıAralık 2023’te İzmir ve Nevşehir’de iki şube ile hizmet vermeye başlayan Özel DentaFix Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği, uzman diş hekimi kadrosuyla hastalarına ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda kaliteli hizmet sunuyor. DentaFix, genel diş hekimliği, ortodonti, cerrahi ve pedodonti gibi birçok alanda deneyimli hekim kadrosuyla şu hizmetleri veriyor:
#1Ağzımız ve dişlerimiz konuşma ve gülümsemenin yani iletişimin olduğu gibi sindirimin de ilk basamağı. Ağız içi temizliği ve bakımı bütünsel sağlık için de çok önemli... Ağız ve Diş Sağlığı Haftası vesilesiyle uzmanlara sorduk; daha sağlıklı dişler ve ağız için öneriler aldık.
#DişKedi ve köpeklerimiz aniden bize tuhaf ya da iğrenç gelen davranışlar sergilemeye başlayabiliyorlar. Takıntı halde yalanmalar, ortalığa pislemeler, durup dururken ortadan kaybolmalar… Bunlar bazen sadece ilgi çekmek için yaptıkları şeyler, bazen de birtakım rahatsızlıkların belirtileri...
#Itır IlgazHamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor. ama araştırmalar diş eti hastalıklarına dikkat çekiyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikEvet, yanlış okumadınız, diş problemleriniz üreme sorunlarına neden olabilir. Hamileliği engelleyen pek çok neden var ama kimse bu engelleyici unsurlardan birinin de diş problemi olacağını düşünmüyor ancak araştırmalar diş eti hastalıklarının gebe kalma ihtimalini düşürebileceğini söylüyor. Porphyromonas gingivalis bakterisinin neden olduğu diş eti problemlerinin gebelik öncesi ve gebelik sürecinde olumsuz etkilerini uzmanlarla konuştuk.
#HamilelikDiş taşı, sıklıkla araştırılan konulardan biridir. Özellikle kullanım alanı bakımından da önem taşıyan konular arasındadır. Bu bakımdan diş taşı nedir öğrenebilir ve neden olduğu hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Diş Taşı nedir? Neden olur? Diş taşı nasıl temizlenir ve önlenir tüm detayları ile derledik.
#Diş TaşıHacettepe Üniversitesi Moleküler Antropoloji Bölümü bünyesindeki İskelet Biyolojisi ve Antik DNA Laboratuvarları'nda Türkiye'nin farklı yerlerindeki kazılarda bulunan iskelet ve kemik parçalarıyla tarihe ışık tutuluyor. En son Eskişehir Küllüoba Höyüğü'nde bulunan 25 mezardaki iskeletlerin incelemeye alındığı laboratuvarlarda, 45 yerleşim alanındaki kazılarda bulunan 12 bin insan iskeleti inceleniyor.
#Hacettepe ÜniversitesiDiş eti iltihabı, Ağız ve diş yeteri kadar önem gösterilmediği takdirde meydana gelen rahatsızlıktır. Eksik ve dengesiz beslenme ve geçirilen hastalıkların ardından diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya sebep olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilir. Apse de bir tür iltihap olarak gösterilmektedir. Ayrıca çürük dişler ve çekilen dişler de antibiyotikle geçmeyen diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki diş eti iltihabı evde nasıl geçer, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı neden olur, belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı ve diş ağrısına ne iyi gelir? 20'lik diş iltihabına ne iyi gelir? İşte Evde diş iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal çözüm önerileri..
#Diş Eti İltihabı Nasıl GeçerAĞIZ kokusunun kişinin çevresi ya da en azından kendisi tarafından fark edilebilen, nefes alışverişi ve konuşma esnasında ortaya çıkan nahoş kokular olduğunu belirten diş hekimi Rıfat Emnalar, bu durumun çoğunlukla kişiye sosyo-psikolojik problemler olarak yansıdığını söyledi.
#İzmirAğız kokusu korkusu, başkalarını rahatsız ediyor muyum?, acaba insanlar benden tiksinir mi?, düşünceleri ile sosyal yaşantımızı sekteye uğratır. Bu korkunun en haklı sebebi çoğunlukla insanın kendi kendisini fark etmemesidir. Sosyal izolasyona varan bu durumun çaresi için öncelikle ağız bölgesindeki sebepler araştırılmalıdır.
#Ağız KokusuCovid-19 süreciyle birlikte günlük hayatımızın bir parçası olan maske kullanımı; kişinin kendi ağız kokusunu fark etmesini ve çözüm arayışını beraberinde getirdi. Boşanmalarda gerekçe sayılabilecek kadar ciddi bir sorun olan ağız kokusu, iş yaşamında da özellikle konuşarak iletişim kurmada sıkıntı yaşanmasına yol açıyor.
#Diş SağlığıDiş eti kanamasının en temel sebebi diş eti iltihabıdır. Diş eti kanamasıyla karşılaştığımızda ihmal etmeden iltihabın sebeplerini araştırmamız gerekir. Eğer diş eti kanaması kronikleşip uzun süre devam ederse diş eti çekilmesi, kemik rezorpsiyonu gibi sonuçlarla karşılaşabiliriz.
#Diş EtiDiş eti hastalığı, dişin etrafında biriken diş taşı ve plağın sebep olduğu ve diş etlerimizi etkileyen bir rahatsızlıktır. Diş eti hastalıklarının farklı sağlık sorunlarına da neden olabileceğini belirten Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#DişAğız florasında zaten var olan bakteriler, ağız bakımı yetersiz olan bireylerde diş yüzeyinde materia alba dediğimiz bakteri ve yemek artığından oluşan bir tabaka oluştururlar. Bu tabaka hem bakteri üremesi için elverişli bir ortam oluşturur hem de bir süre sonra diş taşına dönüşecek olan tabakadır.
#Diş Eti ÇekilmesiPeriodontoloji Uzmanı Diş Hekimi Dilek Mamaklıoğlu Dilek Mamaklıoğlu, diş fırçalarken oluşan kanamaların nedenlerine ve nasıl önlenebileceğine dair tüyolar verdi. Doğru diş fırçalama tekniklerinin, diş ipi kullanmanın kritik önem taşıdığını söyleyen Mamaklıoğlu, sigara tiryakilerini de ''Sigara kullanımı, diş eti hastalığını saklar ve farkında olmazsınız'' sözleriyle uyardı.
#SağlıkAğız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Cengiz Dündar, “Ağız ve dişler sindirim sürecinin başlangıç noktasıdır. Bu açıdan ağız ve diş sağlığı hem sindirim sistemimizin hem de genel vücut sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Diş çürükleri veya diş eti hastalıkları tedavi edilmediklerinde kalp damar hastalıkları, solunum yolları hastalıkları ve mide bağırsak hastalıkları gibi birçok probleme yol açabilir” dedi.
#AğızDiş ve diş eti problemleri estetik kaygıyı ortaya çıkarırken, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Birçok etken ile ortaya çıkabilen diş eti çekilmesi önlem alınmazsa daha da artar. Peki diş eti çekilmesi nasıl ortaya çıkar? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? Tüm bunları Diş Hekimi Tuba Atamözlü yanıtladı...
#Diş Eti ÇekilmesiProbiyotikler ağız florasındaki yararlı bakterileri artırarak, zararlı bakterileri ise azaltarak etki eder. Ağız bakterileri ile ilgili gerekli önlemler alınmazsa çiğneme ve diş fırçalama sırasında kana geçerek vücutta kalp kapakları, aort anevrizmaları, beyin apsesi ve eklemlerde hastalığa neden olabilir. Yapılan araştırmalarda, diş eti hastalıklarına yol açan bakterilerin kalp hastalıkları, inme, prematüre ya da düşük kilo ağırlıklı bebekler, üst solunum yolu infeksiyonları, diyabet ve şişmanlık, romatoid artrit gibi hastalıklarla da ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.
#ProbiyotikDiş eti çekilmesi, dişleri saran diş eti dokusunun dişi veya diş kökünü açığa çıkartarak geri çekilme durumuna denir. Diş eti çekilmesi yaşandığında dişler ve diş eti çizgisi arasında "cepler" veya boşluklar oluşur. Bu boşluklara, hastalığa sebebi olabilir ve bu sayede bakteriler kolayca birikebilir. Peki Diş eti çekilmesi neden olur? Diş eti çekilmesi belirtileri
#Diş Eti Çekilmesinde Dişler Nasıl Fırçalanmalı