İnsanların pek çoğu, inci gibi parlayan bembeyaz dişlere sahip olmayı isterler. Fakat gün içinde tüketilen içecek ve yiyecekler, dişlerin lekelenmesine ve arzu edilen beyazlıkta olmasına engel olur. Peki dişler nasıl beyazlar, dişi en iyi ne beyazlatır? Diş lekeleri nasıl temizlenir? Dişlerin beyazlaması için ne yapılır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#DişNefesin ya da ağzın kokması, sosyal bir sorun olduğu için de, bazı sağlık problemlerine işaret ettiği için de önemlidir. Bu problemi yaşayan insanlar ne kadar uğraşsalar da üstesinden gelemeyebiliyor. Sarımsak, sucuk ve soğan gibi yiyecekler de ağız kokusune neden olabiliyor. Ayrıca sabahları oluşan ağız kokusunu yanı sıra geniz akıntısı ve ağız kuruluğu da görülebiliyor. Ağız kokusu geçiren bitkisel yiyecekle ve besinlerle evde doğal yollarla çözüm üretmek mümkün. Peki ağız kokusu nasıl geçer? Evde ağız kokusuna ne iyi gelir? İşte ağız kokusunun nedenleri ve ağız kokusunu hemen geçiren öneriler...
#Ağız KokusuDİŞ ve ağız bakımında diş fırçası, diş ipi ve diş arası fırçası kullanılması gereken üç aparatlardır. Dişlerimize bakmanın en etkili yolu şüphesiz doğru şekilde dişleri fırçalamaktır. Değişik diş fırçalama yöntemleri olmakla beraber en çok kabul gören diş fırçalama şeklini tarif etmekte yarar görüyorum.
Diş ve ağız sağlığıyla ilgili oradan burdan duyduğumuz, kimi komik kimi "yok artık" dedirten sayısız efsane var. Bazen diş hekimlerinin önerilerinin bile önüne geçebilen bu efsaneler, diş ve ağız sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan kötü etkilere yol açabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Mihmanlı, bu efsaneleri paylaştı.