Çoğu yetişkinde olan diş hekimi korkusu, çocuklarda daha sık görülüyor. Bu korku önemli ölçüde ağız sağlığını etkiler. Yapılacak işlem ne olursa olsun, tedavi için koltuğa oturmak bile insanlara yetiyor. Genellikle çocukluk çağında ortaya çıkan ve düzgün yönetilmezse yetişkinlik döneminde de peşinizi bırakmayan bir fobi haline gelir. İşte bu teknikler diş hekimi korkusuyla başa çıkmanıza yardımcı olabilir.
#Çocuk Diş HekimiFobi yani gerçek bir tehlike kaynağı olmadığı halde duyulan korku, çoğu insanda karşılaşılan bir durum. Gençlerde en çok sosyal fobiye rastlanıyor. Yazılı sınavda gösterdiğiniz başarıyı sözlü sınavda gösteremiyorsanız ‘sosyal fobi’ kurbanı olabilirsiniz. Tedavisi mümkün olan bu durumu İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Balcıoğlu ile konuştuk. Balcıoğlu’na göre, korku, sıkıntı ve fobi arasında sıkı bir yakınlık var ve fobiler anksiyeteye (kaygıya) karşı bir ego savunması olarak ortaya çıkıyor. Balcıoğlu şunları anlatıyor:
Ağız kokusu kişiyi rahatsız etmekle kalmıyor, sosyal ilişkilerini de etkiliyor. Ağız spreyi, nane şekeri, sakız, karanfil gibi çözümlerin etkisi dakikalarla sınırlı. Yapılması gereken, sorunun kökenini bulup buna göre çözüm geliştirmek. Ağız kokularının yüzde 90’ı ağız içindeki sorunlardan kaynaklanıyor.