Yeşil yapraklı sebzeler, ağızda diş eti hastalığına ve diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azaltabilen çok miktarda nitrat içerir. Araştırmacılar bu özelliklerinden dolayı marul suyunun ağız sağlığı için gargaradan daha iyi olabileceğini söylüyor. Ancak bu açıklama alkol bazlı gargaraları kanserle ilişkilendiren tartışmalı bir çalışmanın ardından geldi.
#GargaraYakın zamanda yapılan bir araştırma ile marul suyunun ağız sağlığınız için gargaradan daha iyi olabileceği, yeşil yapraklı sebzelerin diş çürümesine neden olan bakterileri ve asit oluşumunu azalttığı ortaya atıldı. Biz de Diş Hekimi Mustafa Tuğra Kaya ile bunun nasıl mümkün olduğunu konuştuk.
#Diş SağlığıDiş Hekimi Gülenay Tutar, geleneksel yöntemlerde diş çekimi yapıldıktan ortalama 3-6 ay sonra diş implantı yapılabilindiğini belirterek, günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte artık eksik dişlerin yerine implant tedavisinin beklemeden yapılabilindiğini söyledi.
#1Geleneksel yöntemlerde diş çekildikten ortalama 3-6 ay sonra diş implantı yapılabildiğini belirten Diş Hekimi Gülenay Tutar, gelişen teknolojiyle birlikte artık eksik dişlerin yerine beklemeden implant tedavisinin yapabildiğini söyledi. Eskiden diş kaybından sonra implantın yerleştirilmesi için belirli bir süre beklendiğini ifade eden Dt. Gülenay Tutar, “Aynı şekilde implant sonrasında da dişlerin görünür kısımlarının yerleştirilmesi için 4-6 ay kadar daha yine bekliyorduk. Ama son 10 yıl içindeki hızlı gelişmeler sayesinde artık diş kaybı ile aynı gün de implantların uygulanması mümkün hale geldi. Aynı şekilde uygulamaya dişsiz başvuran bir birey, uygulamadan hemen sonra istediği gülüşe sahip olabiliyor” diye konuştu.
#1Yaz dönemine girilen bugünlerde artan vücut sıcaklığı nedeniyle beslenmeyle ilgili ihtiyaçlar değişkenlik gösterirken, beslenme düzeni de değişebiliyor. Bu nedenle yaz sıcaklarında çocuğun sağlığının korunması için tercih edilecek gıdalar, öğün sayıları, sıvı tüketim miktarı ve tüketilecek sıvılar yönünden dikkatli olmak gerekiyor. Peki yazın çocuklar nasıl beslenmeli?
#BeslenmeTürkiye'de özellikle en çok bilinen ve faydaları üzerinden ele alınan otlar içerisinde kuzukulağı geliyor. Aynı zamanda ülkenin farklı bölgelerinde yetişen bir bitki olarak öne çıkmaktadır. Peki, kuzukulağı otu nedir, ne işe yarar ve nerede yetişir? Kuzukulağı otunun faydaları nelerdir ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Kuzu Kulağı OtuDiş eti iltihabı, Ağız ve diş yeteri kadar önem gösterilmediği takdirde meydana gelen rahatsızlıktır. Eksik ve dengesiz beslenme ve geçirilen hastalıkların ardından diş etlerinde ortaya çıkan enfeksiyonlar, diş etlerinde iltihaplanmaya sebep olabilir. Genellikle bakteriyel enfeksiyonlar nedeniyle oluşan diş eti iltihabı gingivitis olarak da isimlendirilir. Apse de bir tür iltihap olarak gösterilmektedir. Ayrıca çürük dişler ve çekilen dişler de antibiyotikle geçmeyen diş eti iltihabına neden olabilir. Diş eti iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal yollarla evde çözüm üretmek mümkün. Peki diş eti iltihabı evde nasıl geçer, diş eti iltihabına ne iyi gelir? Diş eti iltihabı neden olur, belirtileri nelerdir? Diş eti iltihabı ve diş ağrısına ne iyi gelir? 20'lik diş iltihabına ne iyi gelir? İşte Evde diş iltihabına iyi gelen bitkisel ve doğal çözüm önerileri..
#Diş Eti İltihabı Nasıl Geçerİnsanlar için önemli doğal şifa kaynaklarından biri keçi kürü olmaktadır. Bu bakımdan büyük önem taşımakta ve insanların ilgisini çeken bir kür olma özelliği barındırmaktadır. Bu kapsamda pek çok insan tarafından en fazla merak edilen sorular arasında olan Keçi kürü nedir ve nasıl yapılır? Keçi kürü faydaları ve tarifi detaylarını derledik.
Son dönemde estetik algının artması, teknolojinin gelişmesi diş hekimliğinde de birçok yeniliği beraberinde getirmiştir. Metal destekli protezler yerini daha doğal bir görünüm sunan zirkonyum diş kaplamalarına bırakmaya başlamıştır. Diş Hekimi Mehmet Arda Yalıç, zirkonyum diş kaplamaları ve uygulaması hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
#ZirkonyumProbiyotikler ağız florasındaki yararlı bakterileri artırarak, zararlı bakterileri ise azaltarak etki eder. Ağız bakterileri ile ilgili gerekli önlemler alınmazsa çiğneme ve diş fırçalama sırasında kana geçerek vücutta kalp kapakları, aort anevrizmaları, beyin apsesi ve eklemlerde hastalığa neden olabilir. Yapılan araştırmalarda, diş eti hastalıklarına yol açan bakterilerin kalp hastalıkları, inme, prematüre ya da düşük kilo ağırlıklı bebekler, üst solunum yolu infeksiyonları, diyabet ve şişmanlık, romatoid artrit gibi hastalıklarla da ilişkili olduğunu ortaya koyuyor.
#ProbiyotikYapılan bilimsel araştırmalara göre, diş ve diş eti hastalıkları olanların koronavirüse yakalanma riski daha yüksek. Diş Eti Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Dt. Çağdaş Çağlar Laçin, salgın günlerinde ağız ve diş sağlığının önemini anlattı.
#SağlıkMuhteşem kokusu ve saymakla bitmeyen faydalarıyla kendine hayran bırakan adaçayı, sindirim ve solunum yolları iltihaplarına oldukça faydalı. Çayından sosuna pek çok kullanım alanı olan adaçayı, et yemeklerine de çok yakışıyor. Peki mis kokulu adaçayı nerelerde kullanılır? İşte cevabı…
#AdaçayıDiş etleri, her dişi etrafı çevreleyen ve dişin görünen kısmında yer alan dişi saran pembe veya açık kırmızı renkli bir dokudur. Diş etleri kan damarları açısından zengindir ve diş köklerini korur. Diş etleri çene kemiğine yapışık olarak konumlanır. Peki diş eti çekilmesi nedir, tedavisi nasıldır?
#Diş Eti Çekilmesi NedirKarambola olarak da bilinen yıldız meyvesi, tropik meyvelerden biridir. Yaz aylarının vazgeçilmezi, bol sulu bir meyvedir. C ve B kompleks vitaminleri deposudur.Kesildiğinde yıldız görünümünü aldığı için ülkemizde yıldız meyvesi ismiyle anılır. Peki, yıldız meyvesinin faydaları neler?
#Yıldız MeyvesiDiş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş taşları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#Diş Eti SağlığıKişinin hem kendisini hem de çevresini rahatsız eden bir durum olan ağız kokusunun bazı hastalıkların da habercisi olabileceğine dikkat çeken Diş Hekimi Alper Çıldır, “Diş çürükleri ve dişeti iltihapları ağız kokusunun önemli nedenlerindendir. Bu nedenle mutlaka diş sağlığı ve bakımına önem verilmeli.
#SağlıkVücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılması "Yeterli ve Dengeli Beslenme" deyimi ile açıklanıyor. Sağlığın korunmasında ve hastalıkların önlenmesinde yeterli ve dengeli beslenme önemli rol oynamaktadır.
#Sebze MeyveHepimiz sağlıklı bir yaşam sürmek isteriz. Ve bunun için sağlıklı beslenmeye çalışırız. Besinlerden aldığımız birçok vitamin, vücudumuzdaki birçok faaliyeti başlatır ve sürdürür. Yani aslında vitaminler olmadan, sağlıklı bir yaşamdan bahsetmek imkânsızdır. Peki, günlük ihtiyacımız olan ve bizim için hayati öneme sahip vitaminler hangileridir? İşte her gün almanız gereken 5 çok önemli vitamin.
#VitaminlerABD’li bilim adamı James Dinicolantonio “The Salt Fix” kitabında tuzun hayati önemi olduğu konusunda ciddi uyarılarda bulunuyor. Sadece lezzetli yemeklerin değil sağlıklı bir hayatın da tadı tuzdan geçiyor. Peki, sağlığımız açısından böylesine önem taşıyan bir besin maddesi hakkında bildiklerimizin ne kadar doğru?
#Tuzun Zararları