Dişler; çiğneyebilmek adına oldukça önemli hususlardan birisidir. Bununla beraber dişlerde çürükler ile beraber iltihap veya apselerin meydana geldiğini belirtmek mümkündür. İltihaplı dişlerin çekilmesi durumunda, enfeksiyonların kana karışma olasılığı ortaya çıkmaktadır. İltihabın mutlaka olarak kana karışması gibi bir durum söz konusu değildir. Ama bu durumun çok yüksek bir ihtimale sahip olduğunu belirtmek gerekmektedir. İltihabın kana karışması durumunda insan vücudunda bazı bulgular ortaya çıkar. Peki apseli ve iltihaplı diş çekilir mi? Hamilelikte ya da normalde kökü apseli diş çekilirse ne olur detayları ile derledik.
#ApseRamazan ayında sorulan sorular arasında yer alan kan tutmak orucu bozar mı konusu Diyanet tarafından açıklığa kavuşturuldu. Diş eti rahatsızlıkları ya da başka nedenlerle oruçluyken kan yutan vatandaşlar, bu durumun dindeki hükmünü merak ediyorlar. Peki, Kan yutmak orucu bozar mı? Oruçluyken kan yutmanın hükmü nedir? Diyanet bilgisi ile haberimizde...
#Kan Yutmak Orucu Bozar Mıİstanbul Florya’daki Lema Clinic’in kurucusu dişhekimi Polen Akkılıç, Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından çok sayıda hastası olduğunu, bunlar arasında yoğunluğu İzmirlilerin oluşturduğunu söyledi. Akkılıç, “Güzel İzmir’in güzel insanları, gülüşlerinin de güzel olmasını istiyor. Bu nedenle en çok talep ettikleri uygulama gülüş tasarımı” dedi.
#1Kan yutmak orucu bozar mı sorusu pek çok Müslümanın gündeminde yer alıyor. Diş eti problemleri dolayısıyla ağızda oluşan istemsiz kan birikimi, Ramazan ayında gündemde yer almaya başladı. Kan yutmak orucu bozar mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, diş kanaması dolayısıyla ortaya çıkan bu durumun ibadetlerini etkileyip etkilemeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, kan yutmak orucu bozar mı? İşte, diş kanamasının orucu etkileyip etkilemediği hakkında bazı bilgiler
#Kan Yutmak Orucu Bozar MıAĞIZ-diş sağlığının genel sağlığımızı koruma ve sürdürmede çok ama çok büyük bir önemi var. İltihaplanmayı hızlandıran önemli problemlerden birinin de diş ve dişi çevreleyen dokuların iltihabi hastalıkları olduğu bilinen bir ayıbımız, önemli bir eksiğimiz. Çoğumuz diş sağlığımızı, daha da önemlisi bir bütün olarak ağız sağlığımızı yeteri kadar ciddiye almıyoruz. Bu konuda bakın dişhekimi Emre Aksu ne diyor?
#İzmirAğız ve diş bakımı için yeterince önem vermemek bir takım sağlık sorunlarına neden olabiliyor. Eksik beslenme ve farklı hastalıklar sebebiyle diş etlerinde görülen enfeksiyonlar, diş etlerinde antibiyotikle geçmeyen iltihaplanmaya apse yapmasına neden olabilir. Peki Diş apsesi nasıl geçer? Diş apsesine ne iyi gelir, neden olur? İşte, diş apsesinin belirtileri ve tedavisi...
#Diş Apsesi Belirtileri Neler?Kovid-19 pandemisi nedeniyle, hastaların ağız ve diş sağlığı tedavilerine zaman ayırmalarının sekteye uğradığını ifade eden Endodonti Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Çalışkan, son günlerde özellikle kırık diş ve kanal tedavisi gereksiniminde büyük artış gözlemlediklerini söyledi.
#Dr. Öğr. Üyesi Ece ÇalışkanDiş ve diş eti problemleri estetik kaygıyı ortaya çıkarırken, sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Birçok etken ile ortaya çıkabilen diş eti çekilmesi önlem alınmazsa daha da artar. Peki diş eti çekilmesi nasıl ortaya çıkar? Diş eti çekilmesi nasıl tedavi edilir? Tüm bunları Diş Hekimi Tuba Atamözlü yanıtladı...
#Diş Eti ÇekilmesiGüney Kore'de yapılan bir araştırmaya göre günde 3 kez diş fırçalamanın diyabetten yüzde 8 oranında koruduğunu belirten İç Hastalıkları ve Endokrinoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Aydın, "Diş eti problemleri toplumun yüzde 15'inde görülüyor. Diyabet hastalarında ise bu oran 3 kat daha fazla" dedi.
#DiyabetDiş temizliği, diş sağlığı adına oldukça önemli bir etmendir. Günlük bakım iyi yapılıp, hekimlerin önerdiği bir biçimde fırçalamanın yapılması önemlidir. Diş taşı temizliği, günümüzde pek çok bireyin yaptırdığı bir bakımdır. Senede bir kez ya da her altı ay bir diş doktoruna giderek diş taşlarını temizletmek gerekir. Aksi takdirde dişlerin sallanmasına ve ağız kokusuna neden olabilir. Peki diş temizliği nasıl yapılır?
#Diş Taşı Nasıl Temizlenir?“Yapılan bazı çalışmalarda, hamilelik döneminde yaşanan diş eti problemlerinin; erken veya düşük ağırlıklı doğuma neden olabileceği gösterilmiştir” diyen Periodontoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Ekin Beşiroğlu, anne adaylarını bilgilendirdi.
#Erken Doğum BelirtileriRamazan ayı boyunca değişen beslenme rutini ve yemek yiyerek yatma ile birlikte dişlerdeki çürük oluşumun hızlandığını dile getiren diş hekimi Ece Çalışkan, ağız bakımına dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekerek, “Sahurda ve iftarda çok fazla şekerli gıdalar tüketmeyin” dedi.
#OruçDiş eti problemleri dolayısıyla ağızda oluşan istemsiz kan birikimi, Ramazan ayında gündemde yer almaya başladı. Kan yutmak orucu bozar mı sorusuna yanıt arayan vatandaşlar, diş kanaması dolayısıyla ortaya çıkan bu durumun ibadetlerini etkileyip etkilemeyeceğini sorgulamaya başladı. Peki, kan yutmak orucu bozar mı? İşte, diş kanamasının orucu etkileyip etkilemediği hakkında bazı bilgiler
#Kan Yutmak Orucu Bozar MıKemik erimesi erkeklere oranla kadınlarda daha fazla görünür. Kemik erimesinde kemiğin birim hacimdeki mineral yoğunluğu azalır. Bu nedenle kemikler daha kolay kırılır hale gelir. En çok omurlarda, kalça ve bilek kemiklerinde görülse de vücuttaki bütün kemikler bu durumdan etkilenir. Peki, kemik erimesi tam olarak nedir, nasıl anlaşılır?
#Kemik ErimesiBebek bekleyen annelerin en büyük endişesi, erken doğum. Gelişiminin tamamlanmadan doğumun başlaması, bebek doğduktan sonra bazı sorunlarla karşılaşılması anlamına da gelebiliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı - Perinatoloji (Riskli Gebelik) Uzmanı Doç. Dr. Hülya Dede, erken doğum ile ilgili toplumda pek çok yanlış bilginin yaygınlığına dikkat çekerek doğru bilinen yanlışlar hakkında bilgi verdi.
#Erken DoğumYaşlılık tıpkı insanlarda olduğu gibi köpeklerde de hayat döngüsünün bir parçasıdır. Eski zamanlarda bir köpeğin ortalama ömrünün 6 ile 9 yıl olduğu kabul edilirdi. Günümüzde teknolojinin ve bilimin olumlu ilerleyişleriyle, bakım ve tedavi imkânlarının gelişimiyle beraber küçük ırk köpeklerde 15-16 yıl, orta boy ırklarda 11-14 yıl, büyük ırk köpeklerde ise bu süre 10 yıla kadar uzamıştır.
#ANKARASöz konusu gebelikle ilgili konular olduğunda birçok engelleyici unsur göz önüne alınsa da diş eti hastalıkları önemsenmeyip görmezden gelinebiliyor. Ancak diş eti hastalıkları birçok hastalığı beslediği gibi gebe kalma ihtimalini düşürüyor. Diş Hekimi ve Protez Uzmanı Çağdaş Kışlaoğlu, diş eti hastalıklarının gebelik üzerindeki olumsuz sonuçlarını ve önlemek için yapılması gerekenleri anlatıyor.
#Düşük RiskiFotoğraf çekmek, çektirmek, anı biriktirmek bunlar hayatımızın güzellikleri... Şimdi sosyal medyada her anımızı kolayca paylaşıyor ve birçok kişiye rahatça ulaşabiliyoruz. Mutluluğumuzu fotoğraf karesine aktarıp arkadaşlarımızla, ailemizle paylaşıyoruz. Peki anılarımızda gülüşümüzü ne kadar özgür bir şekilde sergileyebiliyoruz?
#Gülüş Tasarımı