Hamilelik döneminde kadınların mutlaka diş kaybı yaşayacağına dair bir inanç vardır. Ancak bu inanç bilimsel veriler ile desteklenmemektedir. Hamilelik esnasında bebeğin ihtiyacı olan kalsiyumu annenin dişlerinden aldığına bu durumunda her hamilelikte bir diş kaybına neden olacağına dair inanış gerçek olmamakla birlikte hamilelikteki değişimlerin diş sağlığını olumsuz yönde etkilediği bilinmektedir. Diş Hekimi Zuhal Oygur konu hakkında bilgiler verdi.
#DişDiş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş taşları ile ilgili merak edilen soruları yanıtladı.
#Diş Eti SağlığıTatil, ramazan, bayram derken farkında olmadan aldığınız kiloları kışa taşımamanın sırrı uzakta değil, tabağınızda gizli. Üç gün boyunca diyetisyenler Banu Kazanç, Dilara Koçak, Elvan Odabaşı Kanar, Selahattin Dönmez ve Taylan Kümeli ile bütünsel beslenme uzmanı Karen Hill üç gün boyunca kolayca uygulayabileceğiniz zayıflatan diyetlerini sizlerle paylaşıyo
Diş ve ağız sağlığıyla ilgili oradan burdan duyduğumuz, kimi komik kimi "yok artık" dedirten sayısız efsane var. Bazen diş hekimlerinin önerilerinin bile önüne geçebilen bu efsaneler, diş ve ağız sağlığı üzerinde telafisi mümkün olmayan kötü etkilere yol açabiliyor. Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dr. Ahmet Mihmanlı, bu efsaneleri paylaştı.
Erişkinlerin dişlerini kaybetmelerine yol açan etmenler arasında yüzde 70’le dişeti hastalıkları birinci sırada. Aslında dişeti hastalıklarının tedavisi çok kolay, başlıca nedeni ise ağzın yeterince temizlenmemesi. Milyonlarca bakterinin diş yüzeylerinde, dişetiyle birleştiği noktalarda birikintiler oluşturması. Neyse ki tedavide önemli gelişmeler sürüyor. Hastaların kan ve kemikleri kullanılarak sağlıklı dokular elde ediliyor.