Dişleri kaplayan ve temelini oluşturan diş eti dokusunun veya diş kökünün açığa çıkması ile oluşan hastalıktır. Diş eti çekilmesi sonucunda dişlerin hasar görme olasılığı artar ve diş kaybı yaşanabilir. Diş eti çekilmesinden kaynaklı ağrılara iyi gelen bitkisel çözümler ve doğal yöntemlerle çare bulunabilir. Peki diş eti çekilmesi nasıl geçer? Evde diş eti çekilmesine ne iyi gelir? Diş eti çekilmesi neden olur? İşte diş eti çekilmesine iyi gelen bitkisel ve doğal öneriler...
#Diş Eti Çekilmesi NedenleriDiş etleri, her dişi etrafı çevreleyen ve dişin görünen kısmında yer alan dişi saran pembe veya açık kırmızı renkli bir dokudur. Diş etleri kan damarları açısından zengindir ve diş köklerini korur. Diş etleri çene kemiğine yapışık olarak konumlanır. Peki diş eti çekilmesi nedir, tedavisi nasıldır?
#Diş Eti Çekilmesi NedirOrtodontist Ebru Çetinkaya Tokmak Muayenehanesi Kurucusu Ortodonti Uzmanı Dr. Ebru Çetinkaya Tokmak, ‘Dijital ağız içi tarayıcılarda ağız içinde gezdirilen küçük kamera başlığı, hastaya sunduğu konfor, özellikle de bulantı refleksi fazla olanlarda, önemli rol oynuyor.’ diyor.
#Sponsorlu İçerikPeriodontoloji (Diş Eti Hastalıkları ve Tedavisi), diş hekimliği bölümünün ana bilim dalıdır. İnsan sağlığı için çok önemli dişleri ana konusu olarak alır. Ağız ve diş sağlığı çok önemlidir. Diş sağlığı direk vücut sağlığını da etkilediği için diş sağlığınıza çok dikkat etmelisiniz. Periodontoloji hakkında detaylı bilgiyi bu yazıda bulabilirsiniz.
#Periodontoloji Nedir?Diş eti kanaması, diş eti hastalığınız olduğunu gösterir. Sağlıklı diş eti ise kanamaz, dişlere sıkıca tutunmuştur ve gülkurusu, pembe renktedir. Genellikle insanın ten rengiyle uyum içinde bulunan diş eti rengindeki değişiklikler, zaman zaman hastalık belirtisi de olabiliyor. Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Nihat Tanfer, diş etleri hakkında bilgiler verdi…
#Diş Eti İltihabıNedir bu 20’liklerin bizlere çektirdikleri… 20 yaş dişleri ağız içinde en son çıkan dişlerdir. Bu huysuz dişler eğer diş diziliminde kendilerine yeterli alan bulamazlarsa diğer dişleri itmeye başlar. İtilen diğer dişler ise tüm dişlerin dizilimini bozabilir ve dişlerimizin çarpıklaşmasına sebep olabilir.
#20 Yaş DişiSağlığınızla ilgili soru ve sorunlarınızı paylaşabilir ve yol gösterici yanıtlar alabilirsiniz. Ancak unutmayınız ki, sağlık sorunlarınıza çözüm bulmanın en doğru yolu, uzman bir hekime muayene olmaktır. Sorularınıza verilen cevaplar öneri niteliğinde ve bilgilendirme amaçlıdır. Her türlü tıbbi tedavi için mutlaka hekiminize danışınız.