Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan “Dijital zorbalar, çocuklar başta olmak üzere toplumun korumasız kesimlerini tehdit ederken, dijital faşizm, demokrasi ve özgürlüklere, dijital terör ise doğrudan devletin güvenliğine yönelik tehdit oluşturuyor” uyarısı yaptı.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dijital zorbalar, çocuklar başta olmak üzere toplumun korumasız kesimlerini tehdit ederken, dijital faşizm, demokrasi ve özgürlüklere, dijital terör ise doğrudan devletin güvenliğine yönelik tehdit oluşturuyor" dedi.
#Recep Tayyip ErdoğanCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Dijital zorbalar, çocuklar başta olmak üzere toplumun korumasız kesimlerini tehdit ederken, dijital faşizm, demokrasi ve özgürlüklere, dijital terör ise doğrudan devletin güvenliğine yönelik tehdit oluşturuyor" dedi.
#Cumhurbaşkanı ErdoğanBeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatCHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda devam eden 2023 bütçe görüşmelerinde konuştu. Kılıçdaroğlu, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi'ni görüşmek üzere toplanılan Genel Kurul'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelmemesine tepki göstererek, "Bütçe dediğimiz belge maliye açısından bir ülkenin ekonomisi açısından en temel yasadır. Bütçe tasarısının yasalaşması için de özel bir prosedür vardır. Başbakan kendi bütçesini özgüvenle anlatırdı. Şimdi başkan soruyor: Komisyon nerede, komisyon burada. Hükümet nerede? Hükümet yok. Seçilen bir Cumhurbaşkanı'nın Parlamentoya gelip kendi bütçesini savunmaması her şeyden önce Parlamentoya saygısızlıktır. Halk seni seçtiyse ve parayı verdiyse geleceksiniz buraya kendi bütçenizi savunacaksınız, eleştirilere göğüs gereceksiniz" dedi.
#Kemal Kılıçdaroğlu'Kids’ filmini izlediniz mi? Larry Clark tarafından yönetilen ve 1995'te yayınlanan bu filmi eğer madde bağımlılığı ve şiddet sahnelerine ilgi duymuyorsanız izlemenizi tavsiye etmem. İlk gösteriminin ardından neredeyse otuz yıl geçtikten sonra bile bu ünlü yarı - belgesel hala tartışmalı ve rahatsız edici görünüyor. Film özetle başıboş dolaşan ve hiçbir ebeveynin asla onaylayamayacağı etkinliklere katılan bir grup şehirli çocuğun hayatından bir günü gösteriyor. Kaspersky Kurumsal İş Bölümünden Sorumlu Başkan Yardımcısı ve CBDO Ticariden Sorumlu Başkan Yardımcısı Evgeniya Naumova kaleme aldı.
#KasperskyPek çok insan zorbalıkla ilgili en kötü şeyin fiziksel etki olduğunu düşünür: Hakarete uğramak, tüm sınıf tarafından görmezden gelinmek, okul çantasının çalınması veya dövülmek gibi. Bu nedenle siber zorbalık, yani internette karşılaşılan zorbalık genellikle ciddiye alınmaz. Kaspersky'de çocukların çevrimiçi güvenliği konusunda uzman olan Andrey Sidenko, siber zorbalığın neden tehlikeli olduğunu, bundan kaçınılıp kaçınılamayacağını ve siber zorbalıkla karşılaşanların ne yapması gerektiğini açıklıyor.
#KasperskySizce de bilgisayar, akıllı telefon ve tabletler hele de pandemiyle neredeyse vücudumuzun bir uzvu haline dönüşmedi mi? Yolda, evde, işte ve hatta yatakta bile elimizden düşürmediğimiz bu dijital aletler artık eğitim-iş-sosyalleşmenin olmazsa olmazları. Geçtiğimiz yıllara oranla son 1 yıldır dijital kullanımın hızla artması, çocuklar ve gençleri de iki büyük tehlikeyle karşı karşıya bırakmış durumda: Siber zorbalık ve zararlı içeriklere kolay erişim. Öyle ki şimdi akran zorbalığı ‘out’, ekran zorbalığı ‘in’.
#YazarYapılan bir araştırmaya göre 8 - 18 yaş arasındaki çocuklar, haftada yaklaşık 45 saat internette zaman harcıyor. Çocukların %40'ı ise internetten tanıştığı bir yabancıyla konuşuyor. Daha endişe verici olan ise internetten tanıştıkları kişilerle konuşan çocukların %53'ü bu kişilerle telefon numaralarını paylaşırken %15'i ise tanımadığı biriyle buluşuyor. “Çocukların teknolojiyi ebeveynlerinden daha iyi kullanmaları nedeniyle ebeveynler, çocuklarının çevrimiçi aktivitelerini kontrol etmekte yetersiz kalıyorlar.” uyarısında bulunan uzmanlar, dijital dünyadan gelebilecek tehlikeleri sıralayarak anne babaların kontrolü elden bırakmamaları çağrısında bulunuyor.
#GüvenlikYeni bir araştırmaya göre ABD’de yaklaşık 76 bin kişinin cep telefonları nedeniyle fiziksel olarak yaralandığı tahmin ediliyor. Ancak bu fiziksel yaralanmalara işin psikolojik boyutunu da eklemek gerekiyor. Tüm bunlar göz önüne alındığında belki de Amerikalı bir senatör olan John Rodgers’ın, Vermont yasama meclisine, 21 yaşından küçüklere cep telefonunu yasaklayan bir yasa tasarısı sunmuş olmasının sebebi daha net anlaşılabilir.
#Serap TorunÇocuğumu dijital dünyanın neden olabileceği psikolojik ve sosyal tehlikelerden nasıl koruyabilirim? Bu, günümüz yetişkinlerinin en çok sorduğu sorulardan biri olarak öne çıksa da aslında artık Z Kuşağı’na dair korumaya değil, önlemeye davranışsal çözümler bulma vakti geldi de geçiyor. Sosyal medya kullanımının yaygınlaşmasıyla siber zorbalıklar sonucu olarak ortaya çıkan olumsuz yaşantıların önüne geçmeyi sağlayacak tek kavram ‘siber empati’ gibi görünüyor. Peki bu nasıl yaygınlaştırılabilir?
#ÖĞRENCİ