Bu yıl 5’incisi düzenlenen Didim VegFest, giderek daha çok insana ulaşıyor ve farkındalığın artması için şehirde çok önemli adımlar atılıyor. Yeni lokal ve vegan mutfaklarla ayrıca bitki temelli yerel et ve peynir üreticileriyle tanışmak, bu yılki festivalin benim için en olumlu gelişmeleri arasındaydı.
#VeganBinlerce yıllık tapınağın gölgesindeki sokakta, bir aşağı bir yukarı yürüyen kalabalığın içinde uzaktan bile dikkat çekiyordu. Bir şemsiye ile güneşten korunduğu yuvarlak bir masanın üzerinde rengarenk sabunlar, sarılı pembeli şişeler içinde farklı renklerde el yapımı yağlar, bakım malzemeleri.
#Didim Vegfest 2019Binlerce yıldır ayakta duran Didim Apollon Tapınağı'nın gün görmüş sütunları bir kez daha ilginç bir festivale ev sahipliği yaptı. Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelip aslında bir turizm cenneti olan bu kente hak ettiği hareketliliği kazandıran binlerce kişi Vegan Festivali'nde buluştu.
#Didim VegfestTürkiye'nin tek Vegan festivali, insanlık tarihinde doğa bilimleri konusunda önemli çalışmalar gerçekleştiren Tales’in şehri Didim’de 20-23 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. ilki geçen yıl düzenlenen festival, dünyada her geçen gün giderek takipçileri artan vegan beslenmeyi yaygınlaştırmayı amaçlıyor.
#Didim VegfestTürkiye’nin ilk ve tek vegan festivali Didim VegFest’in 4’üncüsü geçen hafta sonu düzenlendi. Biz de Vegan Kasap olarak oradaydık, katılımcılara ürünlerimizi sunduk. Çok sevilen bitkisel kıymalı gözlememizi ve yan standımızda sunulan balsız lokmayı sizler de evinizde deneyin.
#Lokma TatlısıDüşüncesinin temelinde doğa, hayvan ve insan sevgisi yatan, Türkiye’nin ilk Vegan Festivali’nin üçüncüsü bu yıl 19-22 Nisan tarihleri arasında Didim’deki Apollon Tapınağı’nın olduğu bölgede gerçekleşecek. Didim Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenecek festivalde, veganlık ve vegan beslenme üzerine birçok etkinlik sizi bekliyor.
#AydınVegan sayısının hızla arttığı Türkiye’de girişimcilere de yeni bir kapı açıldı. 2017 yılında Didim’de düzenlenen Türkiye’nin ilk vegan festivaline ürünlerini gönderen Remzi Eyüpoğlu, bir anda lüks restoranların dikkatini çekti. Soyadan ürettiği vegan sucuk ve salamlarla öne çıkan Everfresh markası şimdi ihracata hazırlanıyor. İsveçli firma ile masaya oturan Eyüpoğlu, İstanbul’daki üretim tesisini de büyütmeyi planlıyor.
#GazetehaberleriBaharın habercisi olan yerel festivallerin zamanı geldi. Otlu yemekler, yöresel tadımlıklar, konserler ve sergilerle adeta panayır yerine dönen sokaklar, meraklıları için geri sayımda... Bu yıl da birbirinden renkli festivaller sizi bekliyor. Gerekli hazırlığınızı yapın ve kendinizi eğlenceye bırakın... İşte size birkaç öneri...
#FestivallerDört gün önce, 21 Mart’ta gün ve gece eşitlendi; artık önümüz gittikçe erken ağaran günler ve uzadıkça uzayan akşamüstleri. Sokağa çıkmak, seyahat etmek, keşfedip ilham almak için daha çok vaktimiz, daha müsait bir iklim ama asıl önemlisi yaşam dolu bir doğa ve cıvıl cıvıl insanlar var. Sadece tabiat ve toplum mu? Sinemadan tiyatroya, müzik dünyasından festivallere kadar her şey canlanıyor ve göz alıcı renklere bürünüyor... Peki şunu yoksa bunu mu giymeli, acaba evi nasıl dekore etmeli, önce kimi seyretmeli, nasıl kokteyl içmeli? Bunca alternatif içinden hangisine, nasıl karar vermeli? İşte bunlar da baharın tatlı ikilemleri...
#ViyanaTürkiye'nin doğa cennetlerinden biri olan Didim dünyanın Barcelona’dan sonra ikinci Vegan Kenti oluyor. (Veganlık ya da veganizm, çeşitli nedenlerle hayvan kökenli gıdaları ve diğer hayvansal ürünleri kullanmayı reddetmektir. Bazen "sıkı vejetaryenlik" diye de adlandırılır.)
#Didim