Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS), devletin borçlanma araçlarından birisidir. Hazine ve Maliye Bakanlığı inisiyatifinde kullanılan Devlet İç Borçlanma Senedi, 1 yıldan uzun vadeli olanlarda devlet tahvili olarak anılırken, 1 yıldan kısa vadeli olanlarda ise hazine bonosu olarak bilinmektedir. İşte, Devlet İç Borçlanma Senedi hakkında detaylı bilgiler
#DibsKüresel piyasalar, ABD’de açıklanan verilerin ekonomide durgunluk endişesini beslemesiyle negatif seyrediyor. Piyasalarda yaşanan bu çalkantı ise spot Bitcoin borsa yatırım fonlarındaki (ETF) çıkışı tetikledi. Bitcoin 60 bin doların altında dalgalanırken, kripto varlıkların borsa yatırım fonlarından milyar dolarlık çıkışlar yaşanıyor. Bloomberg verilerine göre 12 spot Bitcoin ETF’den son sekiz günde yaklaşık 1.2 milyar dolarlık çıkış yaşandı. Kripto piyasası, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz kararına ilişkin ipucu verecek enflasyon verilerine odaklanmış durumda.
#KriptoGES yani gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi, ekonomiye yönelik atılacak adımlar kapsamında yer alıyor. Hazine Ve Maliye Bakanlığı, Gelire endeksli Devlet iç borçlanma senedi (GES) toplama işlemi başlatılacağını duyurdu. Talep toplama işlemlerinin 15 Haziran 2022 tarihinden gerçekleşeceği GES Maliye Bakanlığı, Türk Lirası cinsi varlıkların teşvik edilmesi amacıyla ihraç edilecek. Peki, GES nedir? Gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi ne demek? İşte, GES ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklama.
#Gelire Endeksli Devlet İç Borçlanma SenediGES nedir, sorusu Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın açıklaması ile gündeme geldi. Ekonomide alınan yeni tedbirleri duyuran Hazine ve Maliye Bakanlığı, başta enflasyon ve döviz kuru olmak üzere gündemdeki bazı ekonomi başlıklarında Türkiye Ekonomi Modeli çerçevesinde atılacak yeni adımı açıkladı. Buna göre; gelire endeksli devlet iç borçlanma senedi (GES) çıkarılıyor ve talep toplama işlemleri 15 Haziran 2022'den itibaren başlıyor. Peki, GES nedir, ne demek açılımı ne? İşte, Gelire Endeskli Senetler yatırımı hakkında bilgiler.
#GesBono; kurumsal ve devlet firmalardan yatırımcıların sabit ya da değişken faiz oranları ile belirlenen bir süre içinde kredi aldığını gösteren bir belgedir. Bonoların en önemli özelliği ise, vadeleridir. Bononun vadesi ise, 2 aydan az ya da 12 aydan çok olamaz. Finansman Bonosu nedir ve nasıl alınır tüm detayları ile derledik.
#Finansman Bonosu