Kolajen, cilt bakımında önem verilmesi gereken güçlü bir proteindir. İnsan vücudunda çok sayıda bulunan bir protein olan kolajen, daha genç ve sağlıklı görünmemizi sağlar. Peki kolajen tam olarak nedir ve hangi besinlerde bulunmaktadır? Detaylar haberimizde…
#KolajenDermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Balevi, “Farklı kolajen tiplerinin de farklı dokularda farklı yoğunlukta oldukları biliniyor. Örneğin cildin yüzde 70’ini kolajen tip 1 ve 3 oluşturuyor. Bu durumda eğer kolajeni cildinize destek için kullanacaksanız tip 1 ve 3 kolajen karışımlarını özellikle de tip 1 kolajen tercih etmeniz lazım” dedi.
#KolajenDr. Seval Türkmen, Lüksemburg’da kan kanseri teşhisi konulan ya da şüpheli tüm hastaların kemik iliğini genetik olarak inceleyen, hastalık tedavisine yön veren ve planlayan Lüksemburg Ulusal Sağlık Merkezi’nin Kanser Genetiği Bölümü’nü yönetiyor. Ülke genelinden merkeze gönderilen tüm kemik iliklerini ve kanları ekibiyle birlikte inceleyen Türkmen, kemoterapi tedavilerini izliyor, hazırladığı raporlar doğrultusunda kanser tedavisine yönelik izlenecek yolu belirliyor.
#Dr. Seval TürkmenYüzdeki hacim eksiklikleri, kırışıklıklar, çene kontörü, göz altı morlukları da dahil hepsine estetik cerrahide kişiye özel bir tedavi seçeneği mevcut. Üstelik ameliyatsız seçenekleriyle... Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrah Doç. Dr. İsmail Küçüker bakımlı ve daha genç görünmeyi sağlayan son uygulamalar hakkında bilgi verdi.
#Burun EstetiğiCilt bakımı denilince akla ilk gelen markalardan biri olan Sinoz, tatil dönüşü cildin kaybettiği canlılığı tekrar kazandıracak ürünler sunuyor. Sinoz; göz çevresi bakım kremi, kaş kirpik serumu ve leke kremi ile tatil dönüşü kusursuz cilt bakımı sağlıyor
#GüzellikGözler kalbin aynası mıdır bilinmez ama gözaltındaki mor halkalar sizi olduğunuzdan daha yaşlı ve mutsuz gösterebilir. Kadın ve erkeklerin muzdarip olduğu bu sorun çoğu zaman krem gibi geçici seçenekler ile ortadan kaldırılmaya çalışılsa da istenen sonuçlar elde edilemez.
#Işık DolgusuTıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Muhammet Ali Kaplan, kanserin, özellikle erken evrede tedavi edilebildiğini belirterek, “Ancak birçok doku ve organda ortaya çıkabilen kanser, birbirinden farklı birçok belirti ile kendini gösterebildiği için başka hastalıklar ile karıştırılabiliyor. Bu durum erken tanı şansını azaltarak, hastalığın tedavisini zorlaştırabiliyor” dedi.
#KanserMevsimsel değişikliler, güneş, kimyasallar, genetik özellikler, stres... Bunlar saç dökülmesini tetikleyecek birkaç önemli sebep... Fakat her saç dökülmesi sadece dış etkenlerden kaynaklanmayabilir. Günümüz koşullarında sıkça karşılaştığımız bu sorun, farklı hastalıkların işaretçisi de olabilir!
Deri, mevsimsel değişikliklerden en çok etkilenen organdır. Isının düşmesi, ısıtma sistemlerinin ortamın nemini azaltması, soğuk ve rüzgarlı hava, derimizin yeteri kadar nemlenmesini engeller. Bunun sonucunda; kuru, pullanan, kaşınan, kızaran ve kabalaşan bir deri ortaya çıkar.
ESKİŞEHİR Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Nihal Doğan, kenelerin yol açtığı Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ilk görüldüğü 2002 yılından 2008 yılına kadar 2 bin 597 vakanın tespit edildiğini ve dünyada 155 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.