Majör depresyon kişilerin günlük ve sosyal hayatlarını etkileyen ciddi bir psikolojik rahatsızlık olarak tanımlanıyor. Çökkün duygudurum, ilgisizlik, enerji azalması, uyku ve iştah bozukluğu gibi durumlar ile genellikle kendisini gösteren depresyonda süre faktörü ise çok önemli. Hastanın ailesi ve çevresi ile olan ilişkilerini etkileyen bu durum, tedavi edilmediği takdirde ciddi sorunlara neden olabiliyor. İşte, majör depresyon tedavi yöntemleri ve konuyla ilgili ayrıntılı bilgiler.
#Majör Depresyon NedirSosyal medyada gezinirken gördüğü bir paylaşım sayesinde hayatı değişen ve 46 yaşında otizm teşhisi konan Jane McNeice, asıl şoku çocuklarının da otizmli olduğunu öğrendiğinde yaşadı. Üstelik teşhis konduğunda kızı 26, oğlu ise 10 yaşındaydı. Peki nasıl oldu da otizm kendini bu kadar uzun zaman saklayabildi? Kadınlarda otizmi anlamak daha mı zor ve en önemlisi dikkat edilmesi gereken kritik belirtiler neler?
#OtizmABD’de ortalama 50 milyon kişi kronik ağrı çekiyor. Bunların yaklaşık yüzde 7’sinde ağrı psikolojik baskıya sebep olurken günlük hareketleri de zorlaştırıyor. Kronik ağrıya bağlı olarak yıllık neredeyse 300 milyar dolar verimlilik, ayrıca sağlık ve mutluluk kaybı da yaşanıyor. Peki, kronik ağrıların sebebi ne? Bununla nasıl mücadele edilir, farklı tedavi yöntemleri nelerdir?
#YazarDepresyonun üzüntü, boşluk hissi, önceki zevk aldığı etkinliklerden zevk alamama, kilo kaybı ya da kilo artışı, uykusuzluk ya da aşırı uyuma, yorgunluk, bitkinlik ve intihar fikirleri ile kendisini gösterdiğini belirten Uzman Psikolog Naciye Tokaç, cinsiyete göre de nasıl bir değişim gösterdiği konusunda önemli bilgiler verdi.
#SağlıkSon birkaç yıldır ve özellikle de 15 Temmuz darbe girişiminin ardından farklı terör örgütlerinin saldırılarıyla art arda sarsılan Türkiye’de insanlar ciddi bir depresyon ve travmaya da maruz kalıyor. Uzman doktorlar, ruhsal açıdan bu süreci en kolay biçimde nasıl atlatabileceğimizi anlattılar. Depresyon konulu yazı dizisi yarın ve perşembe Hürriyet Gazetesi'nde devam edecek.
#Gazetehaberleri