Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#DeprembisZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Deprem Bilgi Sistemi uygulamasına, fay hatlarını ve bölgede geçmişte olmuş depremler ile fayın ileride hangi büyüklükte deprem üretebileceği bilgilerinin de eklendiğini açıkladı. Prof. Dr. Kutoğlu, “Vatandaşlarımız artık bulundukları bölgedeki fayların mevcudiyetini, fayların kaç büyüklüğünde deprem üretebileceğini ve en son ne zaman ve kaç büyüklüğünde deprem ürettiğini, fayın üzerine tıklayarak görebilecekler. Deprem tarihi çok geçmişteyse o kadar yakın tehlike söz konusudur. Artık vatandaşlarımız rahatlıkla, kimseye ihtiyaç duymadan bu bilgileri ‘deprembis’ üzerinden görebilecekler” dedi.
#DepremZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremZonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, sosyal sorumluluk projesi kapsamında çözüm ortaklarıyla harita üzerinden seçilen noktanın zemin bilgilerini gösteren internet tabanlı Deprem Bilgi Sistemi uygulamasını geliştirdi. Prof. Dr. Kutoğlu, “Bu uygulama sayesinde artık vatandaşlarımız kendi oturdukları yerle ilgili ya da ev satın almak istedikleri yerle ilgili genel anlamda mahalle bazında, zemin durumuyla ilgili bilgi edinme kolaylığına erişecekler. Burada zemin sağlam mı, hangi seviyede, bunları, sosyal sorumluluk projesi kapsamında geliştirdiğimiz siteye girerek özgürce, hiçbir bedel ödemeden öğrenebilecekler” dedi.
#DepremCoğrafi bilgi sistemleri, yeryüzü ile alakalı olan bilgilerin toplanması, analiz edilmesi, saklanması gibi işlemlerin gerçekleştiği bir bilgi sistemidir. Bu nedenle öğrenciler açısından da son derece önemlidir. CBD nedir? Coğrafi bilgi Sistemleri bileşenleri ve uygulama alanları nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Cbs Nedir?Deprem mi oldu sorusu, son depremler içerisinde 15 Şubat Cumartesi günü yer alan sarsıntıları görüntülemek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. 15 Şubat Cumartesi günü sabah saatlerinde uyanan ve dün gece deprem mi oldu sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerini sorguluyor. Peki, son depremler içerisinde yer alan bilgilere göre 15 Şubat sabah saatlerinde son depremler listesi içerisinde neler yer alıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Son DepremlerDeprem mi oldu sorusu, son depremler içerisinde 13 Şubat Çarşamba günü yer alan sarsıntıları görüntülemek isteyen vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediliyor. 13 Şubat Çarşamba günü sabah saatlerinde uyanan ve dün gece deprem mi oldu sorusuna yanıt arayan pek çok vatandaş, Kandilli Rasathanesi ve AFAD verilerini sorguluyor. Peki, son depremler içerisinde yer alan bilgilere göre 13 Şubat sabah saatlerinde son depremler listesi içerisinde neler yer alıyor? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler
#Son DepremlerElazığ'da yaşanan son dakika deprem gelişmesinin ardından gözler son depremler ekranına çevrildi. Kandilli Rasathanesi verilerine göre öğle saatlerinde Elazığ'da 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Meydana gelen bu depremin ardından son depremler ekranı merakla araştırılmaya başlandı. Peki, son depremler ekranında yer alan bilgilere göre en son nerede deprem oldu? İşte, 12 Şubat Çarşamba gününün en son depremler ekranı!
#Son DepremlerTürkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun her fırsatta altı çiziliyor. Türkiye’deki depremleri izleyen ve gerek deprem izleme gerekse de erken uyarı ve güçlendirme konusunda birçok proje gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yeni bir mobil uygulamayı hayata geçirdi.
#DepremTürkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun her fırsatta altı çiziliyor. Türkiye’deki depremleri izleyen ve gerek deprem izleme gerekse de erken uyarı ve güçlendirme konusunda birçok proje gerçekleştiren Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yeni bir mobil uygulamayı hayata geçirdi.
#DepremTürkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun her fırsatta altı çiziliyor. Deprem Bilgi Sistemi adlı uygulamanın amacı, Türkiye ve yakın çevresinde gerçekleşen depremler hakkında kullanıcıları bilgilendirmek, Türkiye’nin depremsellik tarihinin verilerine ulaşma imkânı sağlamak, aynı zamanda kullanıcıların bulundukları konumda meydana gelmiş olan tarihi depremlerin de harita üzerinde görüntülemesine imkân vermek.
#DepremGoogle'ın üzerinde çalıştığı yeni bir çeviri servisi sayesinde, birbirinin dilini bilmeyen insanlar, internette veya canlı ortamda kendi dilleriyle iletişim kurabilecekler. Üzerinde çalışılan servis sayesinde anında sesli çeviri yapılabilecek. Detaylar %100 Teknoloji'nin bu bölümünde!2. Dünya Savaşı'nı çok farklı bir yanıyla işleyen Company of Heroes 2'yi yakından tanıyoruz. Sony'nin yeni ve iddialı LED TV'lerinden KDL-55W805A, haftanın ürünü olarak konuğumuz oldu. Deprem hakkında oldukça detaylı ve anlık bilgiler sunan yeni bir uygulama karşınızda: Deprem Bilgi Sistemi'nin haftanın uygulaması olarak inceledik. Hazırlayan ve sunan: Erdal Kaplanseren Çekim ve montaj: Sezgin Çıvgınoğlu
#Google TranslateBaşbakanlık Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi Başkanı Dr. Murat Nurlu, kurum tarafından deprem bilgilerinin akıllı telefonlarda görülmesi için bir yazılım çalışması yapıldığını belirterek, “Mart ayı sonunda akıllı telefonlarda bu deprem bilgi sistemi devreye girecektir” dedi.
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, İçişleri Bakanlığı'nın 2025 yılı bütçe teklifi görüşülmeleri başlarken gerginlik yaşandı. CHP'li vekiller, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın salona girişini engellemek istedi. Bakan Yerlikaya bir saatlik gecikme sonrası komisyonda sunumuna başladı. Bakan Yerlikaya, eleştiri olmadan demokrasi olmayacağını, ancak bunun iftira boyutunu geçmemesi gerektiğini belirterek, "Ama demokrasimizin seviyesini korumamız lazım." dedi.
#TBMMSağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, "yenidoğan çetesi"ne ilişkin "Bizim için bu operasyonun adı, 'çürük elma operasyonu'; çetenin adı da 'insanlıktan nasibini almamışlar çetesi'dir. Çocuklarımızın sağlığı ve güvenliği konusunda duyduğumuz endişe her şeyin ötesindedir." ifadelerini kullandı.
#Sağlık BakanlığıYükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, “Stanford Üniversitesi tarafından yayınlanan 2024 Yapay Zekâ İndeksi Raporu’na göre; bilişim, bilgisayar bilimleri, bilgisayar mühendisliği ve bilgi teknolojisi alanlarında lisans düzeyindeki mezun sayıları bakımından sıralamalarda üçüncü ülke olduk” dedi.
#Prof. Dr. Erol Özvar