Yaklaşık 18 yıldır doktorluk yapan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Görkem Astarcıoğlu, sağlık sektöründeki ihtiyaçları analiz ederek, bu ihtiyaçları yerli çözümlerle karşılamaya yönelik önemli bir girişimi hayata geçirdi. Kurduğu Hekimanne A.Ş.’de hem mobil bir uygulama geliştiren hem de bu uygulamayla birlikte çalışan giyilebilir ateş ölçüm cihazı üreten Dr. Astarcıoğlu’nun hedefinde ihracat da var.
#1Tarihinde bilimin temellerinin atıldığı Ege, bugün ise sahip olduğu teknoparklarıyla yeni bir bilim üretim üssü olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ege’nin teknoparkları, bu toprakların yaratıcı ve üretici geleneğini sürdürüyor, katma değeri yüksek ürünler geliştirmek için emek veriyor.
#1Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme A.Ş. (DEPARK) faaliyet gösteren İltema, teknik tekstil alanında ürettiği akıllı kumaş ile uluslararası piyasalara odaklandı. Şarj edilebilen özelliği ile 6 saate kadar ısı yayan kumaşın birçok sektörde kullanıldığını belirten İltema Kurucu Ortağı Ayhan Prepol, birçok ödül alan ürünlerine gösterilen ilgiden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü ve DEPARK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nükhet Hotar ise Türkiye’nin rekabet gücünü artıracak firmaları ve girişimcileri her zaman destekleyeceklerini söyledi.
#İzmirDokuz Eylül Üniversitesi Teknoloji Geliştirme AŞ (DEPARK) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Vakfının desteğiyle araştırmalar yapan öğrenci ekibi, halk arasında hastane mikrobu olarak bilinen "staphylococcus aureus" bakterisini tespit eden biyosensör geliştirdi.
#BilimTürk girişimciler tarafından geliştirilen ve dünyadaki örneklerini geride bırakan akıllı kumaş, Alman ordusu tarafından kullanılmaya başlandı. Kuzey Denizi dibinde en fazla 6 dakika kalabilen Alman ordu dalgıçları, akıllı kumaş sayesinde bu süreyi 15 dakikaya çıkardı.
#Türk MucitTeknoloji şirketleri FEV Türkiye ve Kodeco'nun iş birliğiyle geliştirilen yerli sürücüsüz (otonom) ve elektrikli taşıt Otomod'un ilk görselleri ve animasyonu yayınlandı. Otomod'un ilk denemeleri Aralık ayı içerisinde İTÜ Ayazağa Kampüsü’nde gerçekleştirilecek. Kampüs içerisinde mobil uygulama ile çağrılan ve yolcunun seçtiği durağa otonom olarak giden elektrikli araçların tasarlandığı proje, 30 ayda tamamlanacak.
#Yerli OtomobilTürk girişimci Mehmet Salih Arıkök, yerli imkanlarla otonom ve uzaktan kumandalı ‘insansız deniz aracı’ geliştirdi. ‘Kaşif’ adı verilen araç, üzerine takılacak sensörlerin amacına göre arama kurtarma çalışmalarında, deprem veya maden yatağı araştırmalarında kullanılabileceği gibi askeri amaçlı da görev yapabilecek kabiliyette tasarlandı. Arıkök “Kaşif, akademik anlamdaki çalışmaların yanında aynı zamanda silahlı insansız deniz aracına dönüşebilir” dedi.
#İnsansız Deniz AracıNetmarble Türkiye sponsorluğunda Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ta açılan İzmir’in ilk Oyun Hızlandırma ve Ön Kuluçka Merkezi ‘BAMBU’, özgün bir oyun fikri olan ve bu fikri geliştirip farklı deneyimler elde etmek isteyen girişimcilerin başvurularını kabul etmeye başladı. Başvurular 22 Haziran 2018 Cuma gününe kadar sürecek.
#BAMBUİzmir’in ilk Dijital Oyun ve Tasarım Kuluçkası, Netmarble Türkiye sponsorluğunda Dokuz Eylül Teknoloji Geliştirme Bölgesi – DEPARK’ta açıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Erdal Çelik ve Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek tarafından gerçekleştiren imza töreninde Özistek: “İzmir’den global başarılara ulaşabilecek oyun projeleri çıkarmak mümkün” dedi.
#Dijital Oyun Ve Tasarım Kuluçkası