Sofraların vazgeçilmez mezelerinden olan deniz börülcesini daha yakından tanımaya ne dersiniz? Ispanakgillerden olan deniz börülcesi, sofranıza lezzet katarken size de sağlık ve zindelik katıyor. Diyetisyen Oya Neva Demirkol, bu harika sebzenin sağlığa faydalarını anlattı.
#DenizEge Bölgesi'ne özgü bir ot olan deniz börülcesine artık büyük şehirlerdeki marketlerde de rastlamak mümkün. Yaz boyunca küçük paketler halinde satışa sunulan deniz börülcesinin tek zahmeti temizleme aşamasıdır. Peki deniz börülcesi nasıl temizlenir ve pişirilir? Deniz börülcesi salatası
#Deniz BörülcesiArapsaçı, ebegümeci, hardal otu, cibes... Ege otları da onlarla yapılan yemekler de saymakla bitmez. İster börek veya gözleme içine katın, ister kuzu etiyle yemeğini pişirin... Soğanla kavurup yoğurtla veya haşlayıp sarımsak-limon ve zeytinyağlı sosla servis etmek de mümkün. Bu otları artık sadece Ege’de değil, büyük şehirlerde de kolaylıkla temin edebiliyoruz, keza kabak çiçeğini de öyle... Ege otlarını ve kabak çiçeğini şefler anlattı.
#Yeşillik