Akdeniz defnesi; defnegillerden gelen, her mevsim yeşil renkte kalabilen, güzel kokulu olan ve aynı zamanda da yapraklarının kullanım alanı bir hayli geniş olan bir çalı ya da ağaç türünü ifade etmektedir. Yemeklere büyük ölçüde lezzet kattığı gibi ek olarak da alternatif tıpta pek çok faydası vardır. Bununla birlikte Türkiye'nin tarım ihracatı kapsamında önemli bir paya sahip olmaktadır. Sizin için defne yaprağının fırında nasıl kurutulabileceğini ve defne yaprağının özelliklerini detayları ile derledik.
#Defne YaprağıKahramanmaraş depremlerinden etkilenen illerimiz ülkemizde tarım faaliyetlerinin yoğun şekilde yapıldığı alanlar. Geçimini yöresel ürünlerin satışıyla sağlayanların sayısı da buralarda bir hayli fazla. Bu zor günleri atlatmaları için yerel üreticilere destek olmak çok önemli... Bu sayede bölgeye ekonomik destekte bulunurken yerel değerlerimizi ve ürün çeşitliliğimizi de koruyabiliriz. Sipariş verebileceğimiz üreticileri aradık, ürün gönderimi yapıp yapmadıklarını sorduk ve hangi ürünleri alabileceğimizi listeledik.
#KahramanmaraşTarihe bakıldığında sabun kullanımının önemi ortaya çıkmaktadır. Sanayinin, teknolojinin gelişmediği dönemlerde temizlik aracı olarak sabun kullanılmaktaydı. Günümüzde organik ürünler noktasında bilinçli davranan bireyler sayesinde sabun tekrardan yaygın biçimde kullanılmaktadır. Özellikle halep sabunu oldukça rağbet görmektedir. Halep sabununun ne işe yaradığını, nasıl kullanıldığını detaylarıyla sizler için derledik.
#Halep SabunuBitkisel yağlar, binlerce yıldan beri günümüzde alternatif tıpta kullanılıyor. Sağlığa pek çok faydası olan bitkisel yağlar, doğru bir şekilde kullanıldığında şifa kaynağı oluyor. Defne tohumu, cilt için çok faydalı bir bitkisel tedavi yöntemidir. Defne yağı nedir, nasıl yapılır ve neye iyi gelir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Defne YağıAntalya’nın Manavgat ilçesinde 627 hektar alanda yapılan defnenin hasadı başladı. Hasatta toplam rekoltenin yaklaşık 2 bin ton olması bekleniyor, defne yaprakları, alım yapan firmalara kilosu 2,5 TL’den satılıyor. Bu sene defne yaprağı üretiminde beklenen gelir ise yaklaşık 5 milyon TL olması bekleniyor.
#AntalyaRamazan ayında oruç tutacak vatandaşların protein ağırlıklı beslenmeleri gerektiğini belirten Dr. Ender Saraç, vatandaşların bol miktarda C vitamini tüketmeleri gerektiğini söyledi, ramazan ayına sayılı günler kala oruç tutacaklara beslenme konusunda önerilerde bulundu.
#Oruç TutmakÜlkelerindeki savaş nedeniyle evlerini, iş yerlerini ve sevdiklerini geride bırakarak Gaziantep'e yerleşen Halepli sabun ustaları Vadah ve Ahmet Tahan, yüzlerce yıllık aile mesleğini Nizip ilçesinde kurdukları atölyede sürdürüyor - Suriyeli ustaların ürettiği, yapımı yaklaşık bir yıl süren ve sadece belirli iklim şartlarında üretilebilen Halep'in ünlü defne sabunları, Kanada, Fransa ve Japonya'nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeye ihraç ediliyor
#SabunSabancı Vakfı, toplumsal gelişmeye katkıda bulunan “sıra dışı kişilerin olağanüstü öykülerini”, “Fark Yaratanlar” programıyla kamuoyuna anlatmaya devam ediyor. Fark Yaratanlar programı, yapılan çalışmaların kısa videolarının, Sabancı Vakfı tarafından hazırlanarak internet ortamında paylaşılmasını, izleyenlere ilham vermesini, böylece toplumsal gelişmeye aktif katılımın çoğalmasını amaçlıyor.
Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı; Türkiye’nin tek Ermeni köyü olan, nüfusu ve geliri azalan Vakıflı Köyü’nde dayanışmayı artırmak için kurulan “Vakıflı Köyü Kooperatifi Kadınlar Kolu” oldu. Vakıflı Köyü Kooperatifi 2004 yılında kuruldu. 2005 yılında Kadınlar Kolu’nun kurulmasıyla kooperatifin çalışmaları hareketlenmeye ve çeşitlenmeye başladı. 5 kadınla kurulan kooperatifin kadınlar kolunda bugün 27 kadın çalışıyor. Kadınlar; evlerinde ürettikleri reçel, defne sabunu, meyve suyu, defne yağı, nar ekşisi ve 17 çeşit likörü köydeki kilisenin bahçesinde, köyün çay bahçesinde ve İstanbul Kurtuluş’taki küçük şubelerinde satıyorlar. Satılan ürünlerden elde edilen gelirin yüzde 80’i üreticinin olurken, yüzde 20’si ile kooperatife katkı sağlanıyor. Turizm mevsiminin başladığı Nisan ve Mayıs aylarında, Vakıflı Köyü Kooperatifi için üretim yapan bir kadının geliri 1000 TL’ye kadar yükselebiliyor.
#Htvhaber