İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı tarafından 29 Nisan Dünya Dans Günü kapsamında bu yıl ilk kez Uluslararası İstanbul Dans Günleri düzenleniyor. 22 Nisan-2 Mayıs tarihleri arasında İstanbul dansa doyacak. Flamenko dansçısı Patricia Guerrero, İstanbul Dans Günleri için İstanbul’a geldi. Ödüllü dansçı hem flamenkoyu anlattı hem de İstanbul’a duyduğu hayranlığı: “Çok güzel, muhteşem! Müthiş bir tarih var, çok derin bir kültür. Şehri çok seviyorum.”
#İstanbul Büyükşehir BelediyesiHer yıl 29 Nisan, Dünya Dans Günü olarak kutlanıyor. O zaman içimizdeki dansçıyı ortaya çıkarmanın, kendimizi müziğe bırakmanın tam zamanı. Jürimiz o ritmik dünyaya adım atıp dansın tadına varacağınız en iyi 10 dans okulunu seçti. Seçim yaparken kendi okullarını listelerine dahil etmediler.
#En İyi 10 Dans OkuluİZMİR, hafta sonu çok hareketli... Gündoğdu Meydanı, iki gün Cumhur ve Millet ittifaklarının mitinglerine tanık olacak. Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün saat 15.00’te İzmir’e seslenecek. Geçenlerde bir TV’deki canlı yayında rahatsızlık geçiren Erdoğan’ın, programı değişmezse, İzmir’e özel proje haberleri vereceği, Bayraklı Şehir Hastanesi, Buca ve Menderes Devlet hastanelerini açacağı, İzmir Valiliği’nin yeniden yaptırdığı İktisat Kongresi binasının kurdelesini keseceği iletildi. (Geçmiş olsun)
#1ANKARA Devlet Balesi’nin ustalarından, Bodrum Uluslararası Bale Festivali’nin mimarlarından Oğuz Özlem’i zaman zaman konuk ederim. Bugün de baleyi seyirlik hale getiren Fransız sanatçı Noverre’nin doğum günü 29 Nisan’ın, ‘Dünya Dans Günü’ olarak kutlandığını anımsatan Özlem’e veriyoruz sözü:
#1Günlük hayatın temposundan kendimize zaman ayıramamaktan şikâyet ediyoruz. Oysa bahar geldi, güneş parlıyor, kuşlar cıvıldıyor, içimiz kıpır kıpır. Tam da müziğin sesini açıp dans etme havası... Hazır 29 Nisan Dünya Dans Günü de yaklaşırken ne zamandır ertelediğimiz’ dans derslerine kaydolalım diye jürimize en iyi okulları sorduk.
#Dans Okulu29 Nisan Dünya Dans Günü. Bu vesileyle içinden dans geçen, seyircisini piste davet eden filmleri derledik. İşte bazıları sinema tarihine geçmiş, bazıları bir dönemin gençliğinin göz ağrısı olmuş, bazıları da birden çok kuşağın zihninde yer etmiş yapımlardan oluşan seçkimiz...
#YazarDevlet Opera ve Balesi’nden emekli 76 yaşındaki Oğuz Özlem, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın baleyi spor ilan edip Türkiye Dans Sporları Federasyonu'nun ‘bale antrenörlüğü’ programı açmasına tepki gösterdi. Özlem “Bale sanatıyla sporu eşleştirmek çok yanlış bir düşünce” diyor.
#Gazetehaberleri“Antalya’nın en doğu ilçesi olan Gazipaşa’da yaşıyoruz. Toroslar denize paralel olarak kesiştiği için kuzey rüzgârlarının denize ulaşmadığı bir coğrafyamız var. Bu durum, dağlarla deniz arasında kalan bölgede tropikal bir iklim oluşturmaktadır. Bölgemizde turfanda seracılık da yaygındır. Salatalık, domates, patlıcan ve biber gibi ürünlerin turfanda üretimini yapmaktayız. Gazipaşa, Türkiye’nin sebze ve meyve ambarı pozisyonundadır. Bu klimanın keşfedilmesi sonucunda bu topraklarda yaklaşık 60-70 yıldır muz yetiştiriciliği yapılmaktadır. Türkiye’de doğal ortamda muz, sadece Gazipaşa, Alanya ve Anamur’da yetiştirilmektedir. Son yıllarda ise muz, örtü altına alınarak Manavgat ve Silifke’de de yaygınlaşmaya başlamıştır. Bu yıllarda ise gerek bölge halkının çalışkanlığı, gerekse de turfanda sebzeciliğin kârlı olmaması nedeniyle çiftçilerimiz tropikal ürünlere yönelmiştir. Yaklaşık 10-15 yıldır avokado yetiştiriciliği yapılmaktadır. Yeni yeni mango, ejder meyvesi, passiflora, papaya, blueberry, hünnap da yetiştirilmeye başlanmıştır. Neredeyse dünyada yetişen tüm tropik meyveler için bölgemiz ideal bir iklime sahiptir.
#Antalya