damak haberleri sayfasında damak hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 7044 damak haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir vatandaşın sabah kahvaltısı için sofraya koyduğu ekmeğin içinden takma yarım damak çıktı. Ekmeğin içinden çıkan damağı görünce şok yaşayan aile, "Dişin sahibi gelsin dişini buradan alsın" diye çağrı yaptı.
#FethiyeUNESCO gastronomi şehri olan ve birbirinden farklı lezzetleri ile mutfakta bir dünya markası haline gelen Gaziantep mutfağı, kış aylarının gelmesi üzerine artan hastalıklara soğan kebabı ile deva oluyor.Gaziantep mutfağının vazgeçilmez lezzeti olan soğan kebabı, içerisinde en az portakal kadar bulundurduğu C vitamini sayesinde grip ve soğuk algınlığına karşı antibiyotik görevi görüyor. Zengin Gaziantep mutfağında birçok sebzenin kebabı yapılırken, kış mevsiminde genelde sofralarda soğan kebabı yer alıyor. Kebap ustası Uğur Acıoğlu, özellikle Kış aylarında soğan kebabına yoğun talep aldıklarını belirterek şöyle konuştu:"Soğankebabı kış mevsiminde hastalıklara karşı doğal bir antibiyotik ve gripilacıdır. Kış aylarında soğan yiyen insanların vücutları salgınlarakarşı daha dirençli olduğu için daha az hasta olurlar. Özellikle kışmevsiminde yaptığımız bu yemek oldukça zahmetli ve zamangerektiren bir yemektir. Soğan kebabının eti özel olarak koyununboşluk, kuyruk ve ön bacağından alınır ve et zırhla çekilerek ince halegetirilir. Daha sonra soğanlar ikiye bölünerek şişlere soğan-et şeklindesıra ile saplanır. Kebaplar közde piştikten sonra, terlemeye alınır.Bir süre sonra terleyen kebaplar nar ekşisi ile terbiye edilerek servisyapılır."
#GaziantepTürkiye'nin önemli kış turizmi merkezlerinden Uludağ'daki bir otelin restoranında satılan çorba, bu sezon da gündemde. Geçen sezon 500 TL'ye satılan çorba, yeni sezonda kasesi 1000 TL'den tatilcilerin damak tadına sunulacak. İçerisinde kurutulmuş dağ mantarı ve ceviz olan çorbanın fiyatının maliyetlere göre uygun olduğunu söyleyen işletme müdürü Süleyman Güngör, "Abartılı bir şekilde fiyatı, ön plana çıktı. Lezzeti değil. Özel bir çorba, buraya has bir çorba" dedi.
#ÇorbaMasterChef tantuni tarifi izleyiciler tarafından araştırılıyor. Mersin'in meşhur lezzeti tantuniyi evde de kolayca hazırlayabilirsiniz. Yanında acı biber turşusu ve ayranla da enfes bir menü oluşturabilirsiniz. Kendi mutfağınızda kolayca hazırlayabileceğiniz pratik tantuni tarifi ve malzemelerini sizin için derledik. Şimdiden afiyet olsun...
#Tantuni TarifiYozgatlı ‘misafir işçi’ torunu Dr. Mehmet Atila. İlkokul müdürü “Sen başaramazsın” diyerek onu meslek eğitimi yapanların gittiği ‘Hauptschule’ye göndermek istedi. Ailesi buna itiraz etti. Mehmet de müdürü dinlemedi. Karşılaştığı ayrımcılığa, dışlamalara, ön yargılara aldırış etmeden tüm zorlukları aştı ve sonunda plastik cerrahi uzmanı oldu. Doktor olduktan sonra da mücadeleyi bırakmadı. 2011’den bu yana her yıl belli süreliğine Afrika ülkelerine giderek yaşam sevinçlerini kaybeden çocukları ücretsiz ameliyat etti. Afrikalı çocukları yaşama bağlayan ‘Türk kurtarıcı’ oldu.
#AlmanyaToplumları var eden ve birbirlerinden ayıran özellikleri kültürleridir. Kültürün en önemli unsurlarından biri de mutfaktır. Türkler; sağlığa ve beslenmeye önem vermişler, sahip oldukları damak zevkini de sanatla birleştirmişlerdir. Ayrıca çok geniş coğrafyalara yayılmış olduklarından çeşitli kültürlerle etkileşim içine girmişler, büyük medeniyetler kurmuşlardır. Yayıldıkları geniş topraklarda, farklı iklimlerin ve kültürlerin de etkisiyle zengin bir mutfağın eşsiz ürünlerini büyük bir ustalıkla sergilemişler, Orta Asya’dan getirdikleri mutfak kültürünü zirveye çıkarmışlardır. Yemek, sadece karın doyurmak anlamına gelmez. Savaşta ve barışta, varlıkta ve yoklukta, düğünde ve toyda, her zaman en büyük ihtiyaçtır ve bir emeğin eseridir.
#Türk MutfağıSonbaharın en cazip rotalarından biri olan Portekiz’in başkenti Lizbon, son yılların en trend şehirlerinin başında geliyor. Tarih boyunca birçok kültürle etkileşime geçmiş olan Lizbon, zengin birikimini günümüze kadar en güzel şekilde korumayı başarmış... Bu nedenle şehir, yılın hangi döneminde olursa olsun, eğlence ve kültürel amaçlı seyahatlerden hoşlanan milyonlarca gezginin cazibe merkezi olmaya devam ediyor.
#LizbonMasterChef çiğ köfte tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Sıra gecesi konseptiyle yarışmacıların hazırladıkları Masterchef çiğ köfte nasıl yapılır araştırmaları evlerinde lezzet şöleni yaşatmak isteyen izleyici kitlesinin odaklandığı konulardan oldu. Çiğ köfte etli , etsiz farklı şekillerde hazırlansa da püf noktalarına dikkat etmek önem taşıyor. Peki, evde çiğ köfte nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte çiğ köfte yapımının püf noktası...
#Çiğ Köfte3 yıldızlı İtalyan Dal Pescatore gibi lokantalar trend dışı mükemmelliyetçilik peşinde. Aynı yemeği 30 sene yapabiliyor ve sadece minik detaylarla oynuyorlar. Örneğin ‘tortelli di zucca’. Bu kadar basit gözüken bir hamurişi nasıl baş döndürücü bir başyapıta dönüşür?
#Dal PescatoreMasterChef pide tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Hamuru tam kıvamında, taş fırında pişmiş gibi lezzetli mi lezzetli oluşuyla ev yapımı pide tarifini çok seveceksiniz. Pide kıymalı, kuşbaşılı kaşarlı, sucuk, peynir gibi dilediğiniz malzemelerle yapılabilir. evde pide nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte ev yapımı pide tarifi ve yapılışı...
#Masterchef PideMuğla, tam da şu sıralar eşsiz bir renklilik ve huzur sunuyor. Ormanlar, yavaş yavaş sarı ve kırmızı tonlarla süslenirken, sahillerdeki kalabalıkların azalmasıyla birlikte sakin plajlar, doğa yürüyüşleri için ideal bir ortam yaratıyor. CNN Travel yazarları Richard Quest ve Joe Minihane de geçtiğimiz günlerde Muğla’nın bu etkileyici manzaralarını ve zengin kültürel mirasını deneyimlemek üzere şehri ziyaret etti. İşte bu ikilinin gözünden sonbaharda Muğla'yı keşfetmeniz için tavsiyeler…
#Seyahatİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaKebaba limon sıkılır mı sorusu, sosyal medyayı ikiye ayırmaya devam ediyor. Adana ve çevre iller ile özdeşleşmiş olan kıyma şiş kebabına limon sıkılır mı sorusu, MAsterChef ile bir kez daha gündeme geldi. Geçtiğimiz yıl da benzer bir tartışmanın olduğu yarışmada, Mehmet Şef limon sıkmanın yanlış olduğunu vurgularken Somer Şef tam aksini iddia ederek sıkılacağını ifade etmiş, sosyal medyayı ikiye ayıran bir tartışmaya neden olmuştu. Peki, işin aslı dikkate alındığında kebaba limon sıkılır mı? İşte, o konuda mantıksal çerçevede bazı yanıtlar.
#Kebaba LimonGastronomi şehri Hatay’ın lezzetlerinden olan ‘Beyin tava’ ismi ve görünümüyle garip gelse de lezzetiyle damaklarda eşsiz tat bırakıyor. Porsiyon fiyatı 200 TL’ye satılan lezzet, sakatat severlerin vazgeçilmezleri arasında.
#YemekTarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, bu yıl elmada 4.5 milyon ton rekoltesi beklediklerini açıkladı. Bakan Yumaklı, Karaman’da elma hasadına katıldı. 24 çeşit elmanın yer aldığı ve 1 milyon 750 bin ağaçla Türkiye ve Avrupa’nın tek parça en büyük elma bahçesi unvanına sahip 6 bin dekarlık alanda çiftçilerle bir araya geldi.
#İbrahim YumaklıGerek besin değeri gerekse LEZİZZ eti ile kendine hayran bırakmayı başaran balıklardan olan palamut, hem en yüksek besin değerine sahiptir, hem de doğru tariflerle pişirildiği zaman damaklar her daim onu arar. Sonuçta her yiğidin ayrı yoğurt yemesi olduğu gibi her balığın kendi lezzetini ortaya çıkan ayrı tarifleri vardır. Sizler için hazırladığım en güzel palamut tarifi ve püf noktaları hemen aşağıda...
#PalamutTemelde un, yumurta ve ekmek kırıntısına bulama işlemini tasvir eden paneleme tekniği aslında sanıldığı kadar da zor değil. Ancak altın sarısı renginde, çıtır çıtır kızarmış şnitzeller veya balık filetoları hazırlamak için işin birkaç püf noktası var. Şef Altuğ Tezer’den bunları öğrendik.
#PaneFour Seasons Hotel Istanbul at Sultanahmet’in avlusundaki Avlu Restaurant’ın başındaki şef Özgür Üstün, Anadolu mutfağına ait yemekleri dozunda stilize ederek 7 Bölge adlı bir tadım menüsü hazırlamış. Ama ne menü! Çiğköfte, Sivas katmeri ve diğerleri... Michelin tavsiye listesinde olan Avlu, vejetaryenleri de unutmamış.
#Avlu Restaurant