Dalgıçlık haberleri sayfasında Dalgıçlık hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 410 Dalgıçlık haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Dalgıçlık, su altında kalmak üzere suya dalma sporu. Bu sporda nefes alma aygıtları kullanıldığı gibi, bu aygıtlar olmadan da bu spor yapılabilmektedir.
Çanakkale’de, boyundan ve yaşından büyük balıkları avlamasıyla tanınan rekortmen dalgıç Müjdat Turan (45), amatör balıkçının taşlara takılarak kopan oltasına yakalanan karagöz balığını kurtardı. Balığı öpüp mavi sulara bırakan Turan, o ana ilişkin görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşınca takipçilerinin takdirini topladı. Turan, ‘Henüz üreme yapmamış küçük balıkların yakalanmaması gerektiğine dikkat çekmek için paylaştığım video amacına ulaştı. Çok mutluyum’ dedi.
#ÇanakkaleFethiye Hamam Koyu mevkisinde tekneleri batınca denizde mahsur kalan İstanbul Sabancı Üniversitesi Dalış Grubu'ndan 71 öğrenci ve 8 kişilik mürettebatın kurtarılması işlemini başarı ile icra eden Sahil Güvenlik ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Kuşadası Körfezi'nde mahsur kalan bir başka dalgıcı da başarılı bir operasyonla kurtardı.
#AydınOturduğunuz bina kaç katlı? Diyelim ki yedi. Kaba bir hesapla 25 metre yüksekliğinde. O binayı beşle çarpın, yani 35 katlı olsun. Postacı mı geldi? Nefesini tutup çatıdan bir dalıyor; girişteki postaları alıp tekrar yukarı çıkabiliyor. Zaten dünya rekortmeni olması da bu yüzden: Tüpsüz 125 metre dalışı. Anna von Boetticher İstanbul’a geldi; ‘Denizkızı’nı tuttuğum gibi Boğaz’a soktum.
#DalgıçlıkZeytinburnu açıklarında ölen yunusun başka bir yunus tarafından, 6 günde Yeşilköy sahiline kadar sürüklenmesi, bilimsel çalışmaya konu oldu. Bugüne kadar 24 yunus ve balina türünde 96 vakada görülen olay, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı'nın 30 yıldır yayınlanan süreli bilimsel dergisi "Journal of the Black Sea /Mediterranean Environment"da yer aldı. İstanbul Üniversitesi (İÜ) Su Bilimleri Fakültesi, Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Arda Tonay, "Üç ayrı gözlemde de en az 6 gün boyunca başından ayrılmadığı görülüyor. Zeytinburnu'ndan Yeşilköy'e kadar birlikte aktılar. Bilimsel anlamda çok ilginç bir kayıttı" diye konuştu.
#İstanbulSon yerel seçimde yüksek bir oyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kente gönülden bağlı. “Hayalimde gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası var” var diyen Günel, bu hayal için gece-gündüz çalışıyor.
#1Jascon-4 isimli römorkör teknenin aşçısı Harrison Okene için 26 Mayıs 2013 günü çok sıradan başlamıştı. Ama öyle devam etmedi. Çok kuvvetli bir dalganın çarpmasıyla tekne alabora oldu ve 30 metre derinlikte battı. Okene 3 gün boyunca Atlas Okyanusu'nun buz gibi sularında teknede mahsur kaldı ama nihayetinde kararlılığı ve atılganlığı sayesinde sağ salim çıkmayı başardı. İşte Okene'nin film gibi hayatta kalma hikâyesi...
#Harrison OkeneFotoğraf sanatçısı Cem Bayoğlu, sonrasında hiçbir teknik desteğe ihtiyaç duymadan sadece çekim sırasında kullandığı malzemelerle “Sinful Colors” adını verdiği her biri sanat olan eserleri ortaya çıkarıyor. Muhteşemler... YüzdeYüz İlham Veren Sohbetler’de sanatı ve sanatçıyı sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz. Hiç durmayan, sürekli yenilikleri kovalayan, uygulayan, uluslararası boyutta işler yapan Cem Bayoğlu’nun çılgın fikirlerine bu sohbet ile dahil oluyoruz.Ülke çapında 50 sanatçının eline valizi verdi ve hayat yolculuğu hikayelerini fotoğraflayarak kitabına aktardı. Durmadı, ülkemizde ilk defa sadeliği ve işlevselliği ile öne çıkacak olan ‘cvland’ adlı iş bulma uygulamasını hayata geçirdi. Okudukça ilham alacağınız sohbet ile sizleri baş başa bırakıyoruz.
#İzmirAkdeniz’in çeşitli noktalarına dalarak deniz altında temizlik yapan Antalya AKEV Üniversitesi Kariyer Planlama ve Mezunlarla İletişim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Hasan Özcan, 10 dakikalık dalışta kilolarca çöp çıkardı. Özcan’ın çıkardığı çöpler arasında saatten tavaya, şemsiyeden oyuncağa onlarca çeşit atık yer alıyor.
#DenizYaz aylarının aranan koylarından biri Kabak koyudur. Birçok aktivite sunması ile beraber deniz ve kumu en iyi şekilde değerlendirme imkanı tanır. Peki, Kabak koyu nerede? Nereye bağlı? Kabak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Kabak Koyu NeredeSon dönemlerde dikkat çeken ve sevilen koylardan biri Hidayet koyudur. Özellikle bu koyu ziyaret etmek isteyen pek çok kişi internet üzerinden bilgi almaya çalışıyor. Peki, Hidayet koyu nerede? Nereye bağlı? Hidayet koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Hidayet Koyu NeredeÖzellikle yaz aylarında en çok tercih edilen ve sevilen, son dönemlerde ilgi çeken bölgelerden biri hebil koyudur. Peki, Hebil koyu nerede? Nereye bağlı? Hebil koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? İşte bu güzel ve özel koy hakkında detayları derledik.
#Hebil Koyu NeredeSöz konusu yaz tatilleri olduğu zaman birbirinden güzel koylar ziyaret edilir. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde harika koylar bulunmaktadır. Peki, Göbün koyu nerede? Nereye bağlı? Göbün koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.
#Göbün Koyu Neredeİnsanların sağlığı için spor oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Spor dallarının farklı çeşitlerinin bulunduğu ve farklı kategorilerde incelendiğini söylemek de mümkündür. Spor dalları nelerdir ve isimleri nedir? Az bilinen, olimpik, ekstrem ve geleneksel sporlar nelerdir? Spor dallarıyla ilgili merak edilen tüm detayları sizler için derledik.
#Spor DallarıÇağla Kubat, kariyeri ve hayatı ile merak edilen isimler arasında yer alıyor. Mankenlik kariyerinin haricinde sporcu kimliği de bulunan Çağla Kubat, sunuculuk ve oyunculuk da yapmıştır. Peki, Çağla Kubat kimdir, nereli, kaç yaşında? İşte, o konu hakkında detaylı bilgiler
#Çağla Kubat KimdirDünya Çevre Günü’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “El ele vererek denizlerimizi bu müsilaj belasından kurtaracağız” sözleriyle başlayan seferberlikte dün ilk adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yönetiminde başlayan temizlik çalışmalarına, Marmara’ya kıyısı olan her belediye katıldı. İstanbul’da çalışmaları Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu birlikte başlattı.
#Marmara DeniziPandemiden etkilenen esnaf grupları için verileceği açıklanan hibe destekleri için başvuru süreci başladı. İki gruba ayrılan işletmeler bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin ile 5 bin TL hibeden yararlanabilecek. Peki başvurular nasıl yapılacak? Kimler hangi destekten yararlanacak? İşte hibe desteği ile ilgili merak edilenler...
#Hibe DesteğiBalık tutmayı seven insanların İstanbul Boğazı'na akın etmesiyle birlikte deniz dibine atılan kurşunlar insan sağlığı açısında büyük tehdit içeriyor. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Gülşen Altuğ, "Kurşun toksik, yani zehirli bir madde. Çöken kurşun tuzlu suyla beraber zaman içerisinde erozyon yaşar. Uzun vadede balıkların yaşam alanlarını, yumurta ve larvalarını etkilemesi, kas dokularında birikerek soframıza ulaşması ve orada birikerek kanserojen etkiye sebep olması en vahim olarak vereceğimiz örnekler." dedi.
#İstanbul BoğazıBalık tutmayı seven insanların İstanbul Boğazı'na akın etmesiyle birlikte deniz dibine atılan kurşunlar insan sağlığı açısında büyük tehdit içeriyor. Konuyla ilgili konuşan Prof. Dr. Gülşen Altuğ, "Kurşun toksik, yani zehirli bir madde. Çöken kurşun tuzlu suyla beraber zaman içerisinde erozyon yaşar. Uzun vadede balıkların yaşam alanlarını, yumurta ve larvalarını etkilemesi, kas dokularında birikerek soframıza ulaşması ve orada birikerek kanserojen etkiye sebep olması en vahim olarak vereceğimiz örnekler." dedi.
#İstanbul BoğazıAntalya'da dalgıç Emir Coşar (32), falezler bölgesinde dalış yaparak balıkçıların bıraktığı misinaları temizlerken nesli tükenme tehlikesinde olan Akdeniz fokuyla karşılaştı. O anları su altı kamerasıyla kaydeden Coşar, “Yüzerken ilk defa Akdeniz fokuyla karşılaştım. Daha önceden suyun yüzeyinde görüyordum. Çok mutlu oldum" dedi.
#AntalyaBirden fazla karmaşık madde oluşumu adına tepkimeye girerek meydana gelen bileşenlere element adı verilir. Doğada bilinen 118 kimyasal elementin 11’i gaz, 2’si sıvı geri kalanları ise katıdır. Elementler bileşik oluşturma süreçlerinde asıl kimliklerinden uzaklaşmaktadırlar. Doğada mevcut halde olmayan 20 element bulunmaktadır. Bugün sizler için Dünya’da en çok bulunan element hangisidir? Dünya'da çok fazla bulunan elementler hakkında detayları derledik.
Esnaf, sanatkar ve gerçek kişi tacirlere verilecek desteklerde başvurular bugün başlıyor. Bilindiği üzere, koronavirüs salgınının (COVID-19) ülkemiz ticari hayatı üzerindeki olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik çeşitli tedbirler alınmaktadır.
#EsnafDalgıç, suyun altında saatlerce kalabilen, su ile ilgili bazı bilimsel çalışmalar yapan bir meslek grubu. Bu bakımdan dalgıç nedir? Dalgıç ne iş yapar? Dalgıç nasıl olunur ve bunu olabilmenin şartları nelerdir gibi soruların cevaplarını sizler için derledik.
#Dalgıç Nedir?