"Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var"

Güncelleme Tarihi:

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2024 05:19

Son yerel seçimde yüksek bir oyla yeniden başkanlık koltuğuna oturan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kente gönülden bağlı. “Hayalimde gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası var” var diyen Günel, bu hayal için gece-gündüz çalışıyor.

Haberin Devamı

 

RÖPORTAJ: Erkan İYİGÜNGÖR

ALMANYA’DA doğdu, çocukluğu Antalya’da geçti. 1991 yılında ilk kez Kuşadası’na geldi ve bir daha oradan ayrılamadı. Bu kişi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den başkası değil… Bir yandan Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde eğitimine devam ederken bir yandan da Ada’da çalışmayı sürdürdü. Mezun olduktan sonra Kuşadası’na yerleşerek mesleki yaşamına başladı. Günel’in siyasete atılma hedefi olmasa da siyasete olan ilgisi çok genç yaşlarda başladı. Ailesinden aldığı, yıllar içinde şekillenen, üniversite eğitimi ve mesleki deneyimiyle zenginleşen sosyal demokrat dünya görüşü ve elbette ki buna bağlı olarak gelişen ülkesine ve kentine karşı duyduğu sorumluluk duygusu onu siyasete ve geldiğimiz noktada da belediye başkanlığına yönlendiren en önemli unsur oldu.

Haberin Devamı

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var


“Kuşadası gençliğimin en güzel yıllarının geçtiği ve ilk ayak bastığım günden itibaren büyük bir aşkla, sevgiyle bağlı olduğum bir yer” diyen Ömer Günel, “Sevginin sorumluluk ve emek gerektirdiği düşünüldüğünde bu güzel kenti daha ileriye taşımak ve gelişimine katkı sunmak amacıyla çıktığım görev yolculuğunu ikinci döneme taşımayı başardım. Bu dönemimde de artan motivasyonum ve enerjimle Kuşadası için elimden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğim” diyor.

KENT MEYDANI ÖNEMLİ
İkinci dönemine başladığı başkanlıkta kendisini en çok heyecanlandıran projeleri sorduğumuz Günel, şu cevabı veriyor: “Bu dönem beni en çok heyecanlandıran projelerin başında ilk dönemimizde başlayıp da tamamlayamadığımız vizyon projelerimizden kent meydanı geliyor. Biliyorsunuz ki eski belediye hizmet binamızın yıkımını gerçekleştirerek kent meydanı olarak projelendirdiğimiz alanda yapım çalışmalarına başladık. Öncelikli olarak Kuşadası’nın önemli bir eksiği olan bu projeyi kentimize kazandıracak ve bu vesileyle belediye eski başkanlarımızdan merhum Lütfi Suyolcu’nun adını ve anısını da yaşatacağız. Yine kamuoyunda ‘toprak saha projesi’ olarak bilinen yaşam ve spor merkezi projemizi de ivedilikle hayata geçirerek hemşerilerimizin ve ziyaretçilerimizin kullanımına sunacağız. Ayrıca kentimize yeni bir kültür-sanat merkezi inşa edeceğiz.”

Haberin Devamı

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var

PANDEMİ ETKİLEDİ AMA…
Göreve geldiğinden bu yana turizmi çeşitlendirmeyi ve 3 ayla sınırlı kalmaktan kurtararak tüm yıla yaymayı hedeflediklerini anlatan Ömer Günel, “Bu amaçla eko turizm, kültür turizmi, termal sağlık turizmi gibi alanları geliştirmek için çalışmalarımızı sürdürürken pandemi gerçeğiyle karşı karşıya kaldık. Pandemi ile değişen alışkanlıklara ve yaşam tarzlarına bağlı olarak planlarımızı ‘yeni dünyanın yeni turizm anlayışına’ öncülük edecek yatırımlar üzerine yapmaya başladık. Bu kapsamda yaşama geçirdiğimiz projelerin başında Ada Camping adıyla yaşama geçirdiğimiz kamp ve karavan alanı geliyor. Davutlar Sevgi Plajı’nda Aydın Büyükşehir Belediyemiz’le iş birliği içinde açtığımız Ada Camping, kentimizin turizmine yeni bir soluk getirdi” diye konuşuyor.

Haberin Devamı

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var

ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
Günel, şöyle devam ediyor: “Bir diğer önemli projemiz olan Kampinova ise tamamlanma aşamasına geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Habitat Derneği ile iş birliği içinde yaşama geçireceğimiz bu projeyle kentimizi pandemi sonrası sayıları artan ‘dijital göçebeler’ için bir çekim merkezi haline getireceğiz. Kampinova kısa bir süre sonra kapılarını açarak dijital göçebeleri misafir etmeye başlayacak. Tematik bir turizm tesisi olarak tasarladığımız Mars Colony projesini çok istememize rağmen elimizde olmayan sebeplerden dolayı yaşama geçiremedik. İkinci dönemimde Mars Colony’yi de kentimize kazandıracağız.”

Haberin Devamı

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var

DOSTLUK İÇİN PROJELER
Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalıştıklarını ve bunun halka hizmet olarak yansıdığını belirten Ömer Günel, Türk-Yunan dostluğu adına çalışmaların da olduğunu söyledi. Günel, şunları kaydetti: “Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ‘Yurtta barış, dünyada barış’ sözünün tüm uluslararası ilişkilerde temel referans noktamız olduğu düşünüldüğünde Kuşadası’nın karşı kıyısında yer alan ve tarihi bağlarımızın oldukça güçlü olduğu Samos’la geliştirilecek ilişkilerin taşıdığı önem anlaşılacaktır. Bu kapsamda gerek belediye başkanlığım öncesi dönemde içinde yer aldığım sivil toplum örgütleri aracılığıyla gerek başkanlığım döneminde aynı zamanda kardeş şehrimiz de olan Samos’la olan ilişkilerimizi her geçen gün geliştiriyoruz. Bu tip ilişki ve temasların Türk-Yunan dostluğunu daha da geliştireceğine inanıyoruz.”nin ardından fırsat buldukça dalıyor. Motosiklet de ilgi duyduğu diğer aktivitelerden bazıları…

Haberin Devamı

HAYALİNDEKİ ADA’YI ANLATTI

Kuşadası’na büyük bir aşkla bağlı olduğunun altını çizen Günel, kent için yapmak istediklerini, hayallerini de söyle anlatıyor: “Hayalimde caddeleri, sokakları, parkları, meydanları, plajları ile fark yaratan; ulusal ve uluslararası turizm pazarında hak ettiği yere ulaşmış; gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası var.”

Gülümseyen insanların yaşadığı mutlu bir Kuşadası hayalım var

DALIŞLA İLGİLENİYOR
Başkan Ömer Günel, yoğun temposuna karşına hobilerinden vazgeçmiyor. “En önemli hobilerimin başında spor geliyor” diyen Günel, yoğun programına rağmen her gün düzenli olarak spor yapmaya çalışıyor. Sporun yanında dalışla ilgilenen Ömer Günel, 3 yıldız dalgıçlık eğitiminin ardından fırsat buldukça dalıyor. Motosiklet de ilgi duyduğu diğer aktiviteler arasında...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!