İnsanlarda bulunan sağlık sorunlarından bazıları onların yaşamlarını tehlikeye atacak büyüklükte olmaktadır. Bu hastalıklara daha detaylı bir tanı koyabilmek amacıyla hastalıklı bölgeden bir parça doku örneği alarak hasatlığın boyutunu değerlendirmek mümkün olmaktadır. Tıp dilinde bu işlemler Fiksasyon olarak ifade edilmektedir. Peki, Fiksasyon nedir? Neden yapılır? Doku tespiti fiksasyon ne işe yarar? İşte, fiksasyon hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Fiksasyon NedirBitkiler yaşantımızda önemli bir yere sahiptir. Bu sebeple çeşitli bitkileri yetiştirmek için faaliyetlerde bulunuruz. Bu faaliyetlerden biri de bitkileri köklendirme teknikleri olmaktadır. Bu sayede tohumdan değil de fideden yetişen bitkileri çoğaltmak mümkün olur. Daldırma yöntemi nedir? Daldırma tekniği ile bitki çoğaltma ve üretme konu başlıklarını detayları ile derledik.
#Daldırma YöntemiBiyolojinin en önemli konuları içerisinde vejetatif üreme gelmektedir. Özellikle bitkiler üzerinden gerçekleştirilen bu üreme, aynı zamanda eşeysiz üreme olarak da ifade edilir. Peki, vejetatif üreme nedir, nasıl olur ve çeşitleri nelerdir? Vejetatif üreme hangi bitkilerde görülür tüm detayları ile derledik.
#Vejetatif ÜremeKartopu, Viburnum cinsini meydana getiren ve 150 ile 175 aralığında türü bulunmakta olan, çalı formunda bitki türlerinin ortak adıdır. Üç farklı mevsimde üç farklı güzelliğe bürünebilen bir bitki türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için Kartopu çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Kartopu çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Kartopu ÇiçeğiBegonvil, müthiş güzel görüntüsü ile bahçelerin vazgeçilmez bitkileri arasında yer alır. Begonvil nedir? Begonvil fidanı nasıl dikilir? Begonvil fidanı hangi ayda dikilir, bakımı nasıl olmalıdır? Begonvil fidanı çeşitleri nelerdir? Begonvil yetiştirmenin püf noktaları nelerdir? Bu eşsiz güzellikteki begonvil ağacı hakkında tüm detayları derledik.
Dünya üzerinde çok sayıda bitki türü ve çok sayıda ağaç türü bulunur. Ağaç türlerinden biri de vanilya ağacıdır? Vanilya ağacı nedir? Vanilya ağacı Latince ismi nedir? Vanilya ağacı özellikleri nelerdir? Vanilya ağacı nerede yetişir? Vanilya ağacı nasıl yetiştirilir ve budanır? Vanilya ağacı yaprak döker mi? Vanilya ağacının faydaları nedir? İşte detaylar.
İnsanlar hem görsel olarak çekici hem sağlık açısından faydalı ağaçlara tarih boyunca büyük önem vermiştir. Bu ağaçların estetik güzellikleri insanları huzurlu kılarken sağlık yönünden faydaları da onlara yardımcı olmuştur. Ihlamur ağacı da bunlardan biridir. Bu çerçevede işte size bu ağaç hakkında bilmek istediğiniz tüm detayları derledik.
Türkiye pek çok meyvenin ve bitkinin anavatanıdır. Özellikle sağlığa yararlı olan ve birbirinden lezzetli meyveler ülkenin dört bir yanında yetişiyor. Kızılcık ise en lezzetli meyveler arasında yer alıyor. Kızılcık nasıl yetişir? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’nda görüş ve önerilerini hükümet yetkililerine anlatma fırsatı bulan DaimlerChrysler Ticari Araçlar Grubu CEO’su Andreas Renschler, ‘Önemli bir üretim üssümüz haline gelen Türkiye’deki vergi sistemi hiç de istikrarlı değil. Ayrıca bürokrasi çok yavaş işliyor’ dedi.
Ortancalar, rengarenk görüntüsüyle bulunduğu alanlara farklı bir görünüm katar. Yaz aylarının ev sevilen bitkilerinden olan ortancayı evinizde de yetiştirebilirsiniz. Peki ortanca çiçeği bakımı nasıl yapılır? Ortanca nasıl çoğaltılır? Ortanca çiçeği çoğaltma, sulama ve bakımı hakkında bilgiler...
#Ortanca Çiçeği BakımıBuz çiçeği denildiğinde akla ilk olarak kış çiçeği olduğu gelir. Fakat bir kış çiçeği gibi algılanan bu bitkiler; esasında güneş ışığının dolgun yapraklarına vuran pırıltısının buz taneciklerine benzetilmesi sebebiyle bu ismi almıştır. Sizin için Buz çiçeği nedir ve bakımı nasıldır? Buz çiçeği anlamı, özellikleri, faydaları ve yetiştiriciliği konularını detaylarıyla derledik.
#Buz Çiçeği